lauantai 16. toukokuuta 2009

Savusaunan hellimänä


Tänään olimme vanhempieni luona haravoimassa ja urakan päätteeksi lämmitimme savusaunan ensimmäistä kertaa tälle kesälle.

Oli upea lämmin, kesäntuntoinen ilta. Aurinko paistoi saunanrantaan ja istuimme siellä pitkään äitini ja siskoni kanssa. Tuo saunanranta on yksi elämäni tärkeistä paikoista. Se , jonka kuvittelee aina ensimmäisenä mieleen rentoutusharjoituksia tehdessä.

Mietin myös siellä istuessamme että missä välissä äidistäni on tullut minulle noin läheinen, ystävä . Minne on hävinnyt se taistelukaveri, joka tuntui aina ymmärätävän minut väärin ja minä myös? Saunassa pesin äidin selän ja ihastelin vielä niin sileää ihoa, vaikka äitini on jo 75 -vuotias. Äidissä on onneksi vielä pulppuavaa elämäniloa ja elämänhalua. Hän odottaa kovasti parin viikon päästä alkavaa reissuamme. Oli ostanut uuden matkalaukunkin sillä asenteella, että nyt näitä yhteisiä matkoja on ryhdyttävä suunnittelemaan vuosittain. Hänelläkö kun on vielä niin paljon näkemättä, monta maata käymättä!

Nyt olen taas kotosalla, kotisohvalla. Kuuntelen ja vilkuilen samalla euroviisuja, Ranskan Patricia Kaas kuulosti hyvältä ja tyyneltä kaikenlaisten sekavien kokoonpanojen keskellä...
Huomiseksi on luvattu auringonpaistetta edelleen, pihatöissä riittää tekemistä.

8 kommenttia:

 1. Aivan, tuo suhde omaan äitiin,voi parantuakin vain, hienoa! Jo 75-vuotias. Minun äitini täyttää 80 vuotta syksyllä. Terävä täti,kielitaitoinenkin, ihailen. Ja joutuu vieläkin aikamoisiin ponnistuksiin, isälläni kun on tapana olla niin vieraanvarainen ja äiti saa tarjota jos jonkinlaista päivällistä isän ystäville. Voi kuinka hienoa olisikin viedä omaa rakasta äitiä ulkomaanreissuille. Tätäpä pitää oikein miettiä ja suunnitella.

  VastaaPoista
 2. Rita; ensimmäinen reissu tämä minullakin on äidin kanssa ulkomaille. Tosin meitä lähtee koko sisarusparveni mukaan. toissa vuonna olimme äidin ja siskon kanssa kylpylässä Virossa, se oli hieno matka myöskin.Suosittelen lämpimästi! Eikä kannata liikaa viivytellä, koskaan kun ei huomisesta tiedä!

  VastaaPoista
 3. Rentouttava jokinäkymä jo ilman savusaunaakin, ja sitten saunaan.

  VastaaPoista
 4. Arleena; jokinäkymä on tosiaan minulle se rentouttavin näkymä, sielunmaisema.

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvästä ideasta Maaretta!! Ensi viikonloppuna meillä on siskojen kokoontuminen Tampereella. Täytyypä ottaa asia esille heidän kanssa. Olisi hulpeaa mennä äidin ja siskojen kanssa vaikka kylpylään!

  VastaaPoista
 6. Munkin äiti haluaisi vielä ulkomaille, mutta en ole ihan varma, selviäiskö hän reissusta Vaikka toisaalta hänen äitinsä matkusti paljonkin vielä tuossa (80) iässä. Taisi oikeastaan aloittaa reissaamisen vasta. Täytyypä miettiä. Savusaunan löylyt on aivan omaa luokkaansa. Se pehmeys.

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että joillakin on äidin kanssa vielä kaikki hyvin!

  Savusaunakin ihana juttu, kerran olen saunonut sellaisessa nuorna tyttönä ja tykkäsin.

  Kiva kuva. Unenomainen, suoraan muistojen kirjasta.

  VastaaPoista
 8. Rita; Suosittelen lämpimästi kylpyläreissua! me ehdimme ottaa tosi monta erilaista hoitoa; kasvo, vartalohierontaa, käsi-ja jalkahoitoa... Teimme retkiä lähiympäristöön autolla ja pyöräillen! Ihana loma, sielun ja ruumin hoitoasamalla kertaa!

  Vicki Li; Mukavaahan äidillesi olisi toteuttaa toiveitaan, etenkin kun niitä vielä on!

  Heli; pisin matka on tosiaakin elämässä lähelle. Äidinkin kanssa ollaan oltu kaukana toistamme pitkään. Nyt täytyy kiriä etäisyyttä kiinni!

  Kuvan utuisuus johtuu siitä, että se on napattu kännykameralla:-)Ei sattunut parempaa kameraa mukaan.

  VastaaPoista