sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Mökkihaaveita


Lapissa oli tänään upea, aurinkoinen syyspäivä. Minäkin pääsin vihdoin metsään puolukkaan ja halonhakkuuseen sekä muuten vaan tulistelemaan.
Ajeltiin miehen lapsuusmaisemiin, missä hänen jatkuva puusavottansa on. Siellä on myös miehen vanha mökki, itse rakentama, jonka hän valitettavasti jossain välissä myi sukulaisilleen. Mökki itsessään on jo vanha ja remontin tarpeessa, mutta paikka on minulle mieluinen. Sopivasti vaaraa, kangasmetsää ja tietenkin metsälampi, syvä sellainen. Mökkejä lammen rannalla vain pari kolme. Mustikkaa, puolukka, sieniä, kaikkea kasvaa läheiset kankaat pullollaan.

Mökkikaipuu iskee aina ajoittain. Ehkä näihin maisemiin mökin rakennammekin, ainakin sellaisesta tänään haaveilimme. Parasta mökkiaikaa Lapissa on syksy, kevät myös, kesällä on liikaa sääskiä, silloin voi tehdä pyrähdyksen vaikka Saimaalle!
Näihin maisemiin on vain parinkymmenen minuutin automatka, voisi viikollakin tulla saunomaan! Mökin pitää olla sellainen, johon pääsee nopeasti ja vaivatta.

Haaveet ja unelmat ovat elämän suola. Mökistä olen unelmoinut tosi pitkään, mutta kun olen lähes aina asunut maalla, niin mökki on tuntunut turhalta. Nyt alan olla vakuuttunut, että mökkiunelma on siirtynyt haavelistalla top ten-osastoon. Kun vaan ajattelenkin perjantai-iltoja tiukan työviikon jälkeen: ei muuta kun koirat autoon ja auton nokka kohti mökkijärveä. Sauna lämpenemään, radio auki ja terassille ihailemaan auringonlaskua. Samat asiathan tehdään kotonakin, mutta kaupungin lähellä eivät näy tähdet eikä hiljaisuus kuulu.

Lammen vesi on kirkasta ja puhdasta, lampi on nimittäin paikoittain 10-15 m syvä. Ranta on kovapohjainen, hieno uimapaikka. Laiturin paikka olisi juuri tässä.

7 kommenttia:

 1. Vaikka en ole mikään pimeän ystävä, niin tähdet näkyvät kunnolla mökillä. Ja se hiljaisuus, josta siellä saa nauttia, on parasta musiikkia korville. Minun mökkeilyni äänimaailmaan kuuluvat linnut. Ne eivät häiritse koskaan. Ei edes ne umpikuurot laulujoutsenet, joiden pitää huutaa aina toisilleen.

  VastaaPoista
 2. Moninainen; sinun mökkikuvauksia olen lukenutkin omasta blogistasi mielenkiinnolla.Mukavia ovat olleet lintulistasi ja myös kukkahavaintosi:-)

  VastaaPoista
 3. Samanlaisia mökkihaaveita elättelen minäkin, mutta sinulla toiveen toteutuminen näyttää olevan jo aika lähellä. Ja haave on teillä yhteinen.

  Täällä hinnat ovat nousseet pilviin, saisi melkein samaan hintaan asunnon kaupungin keskeltäkin.

  VastaaPoista
 4. Tarpeeksi vahvoilla haaveilla on yleensä taipumus myös toteutua! Kaikin puolin aivan ihana paikka mökkille. Lampikin aivan ihanteellinen!

  VastaaPoista
 5. Sen mökin melkein näkee tuossa ja laiturin kans. Ihana paikka.

  eikka

  VastaaPoista
 6. Katriina; mökkihaaveeni on tosiaan ollut sitkeää sorttia. Järkisyin olen sitä vuosia torjunut, tosin osin myös samoista syistä kuin sinäkin, haave ei ollut exän kanssa yhteinen. Nyt ajattelen enemmän tunteella jo, hauskimmat asiat elämässä ovat tapahtuneet tunteeseen luottaen!

  Rita; Vanvaksi tämä haave on pikkuhiljaa kasvanut!

  Eikka; samoin minä näen mökin terasseineen tuon mäen päällä ja laiturin paikka on juuri tuossa lahden poukamassa mistä alimmainen kuva on.

  VastaaPoista
 7. Anna vain mökkihaaveesi kypsyä ja kehittyä. Varmaan se jonain sopivana päivänä täyttyy ja toteutuu. Maistuukin sitten tosi makealta.
  Niin kävi ainakin minulle. Joskus turhautti odottaa, kun lopulta se tuli juuri oikeaan hetkeen :D

  VastaaPoista