torstai 1. huhtikuuta 2010

Kevättä etsimään!

Aamulla heräsin vasta puoli yhdeltätoista, koiratkin nukkuivat sikeästi lattialla sängyn päässä. Miniä istui olohuoneen sohvan nurkassa teemuki edessä ja läppäri sylissä. Mies oli lähtenyt aamulla töihin niin hiljaa etten havahtunut lainkaan hänen lähtöönsä. Ensimmäinen loma-aamu!

Edellisenä päivänä sain työmaalla asiat siihen malliin, että vajaan kahden viikon poissaoloni aikana hommat hoituvat niin että takaisinkin on kiva palata. Kotona töiden jälkeen siivosin loput taloa ja pistin 4 kg:n hirvipaistin punaviinmarinaadiin. Se paistetaan pitkänä perjantaina  kun ruokapöytään tulee taas suurempi joukko, sukua ja ystäviä! Eilen illalla kotiutuivat nuorempi poika ja Gimuliminiä pääsiäisenviettoon pohjoiseen ja heidän kanssaan korkattiin illalla Laitilan panimon Mämmioluet! Mämmioluen maku herätti meidän nelihenkisessä maisteluraadissamme mielipiteitä puolesta ja vastaan. Suosittelen kokeilemaan!


Pääsiäiseksi on ainakin tänne pohjoiseen lupailtu niin huonoja kelejä, että hautasin haaveet hiihtelystä keväthangilla! Me teimme nopean päätöksen ja ostin eilen lentoliput  Saksaan Ryanairilta. Niinpä ajelemme miehen ja tyttärensä kanssa pääsiäispäivänä Tampereelle ja hyppäämme sieltä koneeseen ja vietämme viikon Reininlaakson kevättä ihastelemassa. Säät sielläkin ovat oikulliset niinkuin huhtikussa tuppaa olemaan, mutta lunta siellä ei todennäköisesti enää ole ( ellei sitten tule, niinkuin viimeksi kun olin siellä näihin aikoihin). Narsissit kukkivat maassa eikä ruukuissa ja mantelipuutkin aloittanevat mahtavan vaaleanpunaisen kukintansa.Käymme patikoimassa pitkin Reinin rantoja , yhden päivän suunnitteleimme viettävämme Frankfurtissa ja tietenkin kiertelemme myös lähikaupungeissa Mainzissa ja Wiesbadenissa . Parhainta tietenkin on viikon yhdessäolo hyvän , vanhan ystäväperheen kanssa.

Oikein mukavaa pääsiäisenaikaa kaikille lukijoilleni ja satunnaisille kurkkijoillekin!

9 kommenttia:

 1. Kiitos viestistäsi, se lämmitti! Oikein hyvää ja levollista pääsiäsistä ja hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 2. Reinin rannoilla voit vaihtaa myös mämmioluen raikkaampaan reinin valkkariin :)

  Mainz ja Wiesbaden ovat tuttuja kaupunkeja. Vietin kerran viikon Wiesbadenissa. Komeata seutua sen joen ansiosta.

  VastaaPoista
 3. Oikein mukavaa kevätmatkaa ja pääsiäistä teille:)

  VastaaPoista
 4. Hyvää Pääsiäistä! Hieno homma tuo sinun nopea päätös ja päästä mukaviin/eri maisemiin!!

  VastaaPoista
 5. Mukavaa pyhien jatkoa sinne myös.

  VastaaPoista
 6. Heipparallaa Maaretta! En ole pitkään aikaan käynyt kylässä ja nyt tulin sitten katselemaan mitä tänne kuuluu :)

  Osui heti silmiin tämä upea kuva tässä postauksessasi - niin täydellisen keväinen kuva!

  Nyt alkaa se kesäkin lähestyä ihan todenteolla, kun aurinko sulattaa lumihankia kovaa vauhtia. Tosin nyt viikonlopuksi on sateita luvattu ja taitaa ulkosalla jo sataakin, mutta sen jälkeen tulee taas aurinkoa.. :)

  Mutta te lähdettekin Saksaan pääsiäispäivänä! Oh, kunpa itsekin pääsisi jonnekin päin maailmaa käymään, olisi upeaa! :)

  VastaaPoista
 7. TuuliS,Lepis,Inkivääri, Rita, Arleena ja Marika, kiitos kommenteistanne ja vielä kerran oikein mukavia pääsiäispyhiä teille kaikille!

  VastaaPoista
 8. Ai ne ehtivät etelän loskakelit jo sinnekkin.
  Oikein mukavaa ja antoisaa matkaa!

  VastaaPoista
 9. Kerropa meille rannalla ruikuttelijoille tultuasi, mikä oli parasta matkassasi :) Ja paluussa...

  VastaaPoista