maanantai 19. huhtikuuta 2010

Kohta jäät lähtevät


Pitkästä aikaa suuntasin koiralenkin jäälle. Yöpakkaset ovat kovettaneet jäänreunan niin että matalimpiin suistoihin uskaltautui vielä koirien kanssa menemään. Tosin ne oli pidettävä kiinni, kun syöksähtelivät siihen malliin jään railokohtiin , eikä vanhempi sokea koirani edes erottanut koko railoja. Ihan viimeisiä kertoja jäälle pääsee, kohta  jäät lähtevät ja vesi nousee, joten saattaa mennä kesäkuulle ennenkuin rantapolkuja pääsee kulkemaan! Harmi, sillä nämä rannat ovat ehdottomasti lempipaikkojani, niinkuin olette varmaan huomanneet Jokivarren kuvistakin!

Töissä on ollut tosi kiireistä aikaa loman jälkeen, iltaisin ei paljon muuta jaksa kuin olla rauhassa kotona. Tänään tosin sain aikaiseksi käydä töiden jälkeen kaupungilla ja ostin jotain kevätvaatteita kuten heleänvihreän keväisen pellavaneulejakun, ihan piristykseksi itselleni. Tänään huomasin lehdestä myös Instrumentariumin kevättarjouksen, kahdet moniteholasit yhden hinnnalla! Täytyisi käydä muutenkin optikolla, näkö on mennyt huonommaksi.  Viikonloppuna sain sentään laitettua talvivaattet varastoon ja samalla raivattua eteisen kaapit. Miten voi kahdelle aikuiselle kertyä niin montaa toppatakkia ja kaikenlaista muutakin takkia puhumattakaan pipoista, huiveista ja käsineistä?

8 kommenttia:

 1. Kyllä taitaa pian joki poistaa jääkantensa...ole varovainen railojen kanssa!

  VastaaPoista
 2. Muutama uusi heleänvärinen vaate ja huivi piristää kummasti keväällä. En ole vieläkään unohtanut sitä ankeutta nuorena opiskelijana, kun valon lisääntyessä ei kertakaikkiaan ollut rahaa ostaa mitään uutta. Se vaikutti yllättävän paljon nuoreen ja koreilunhaluiseen;)

  Nyt niitä huiveja ja pipoja ja muita tilpehöörejä on niin paljon, ettei tosiaan sesongin vaihtuessa tiedä, minne kaikki säilöisi.

  VastaaPoista
 3. Jäiden lähtöä on jotenkin juhlallista katsella. Talven hyvästit.

  VastaaPoista
 4. Kaunista kaunista :) Kohta se kesää tekee siellä pohjoisessakin. Riittää seurattavaa luonnossa.

  VastaaPoista
 5. Nana; Olen varovainen kyllä. Liikutaan enää ihan rantamaisemissa ja niissäkin matalikoilla! ja koirat pysyvät kiinni!

  Katriina; Olen huomannut että erityisesti näin keväisin ostan heleänvärisiä vaatteita; ompunvihreää, turkoosia, aniliinia!
  Kesällä siirrynkin sitten jo viileämpiin sävyihin.

  Arleena; kahden suuren virran jäidenlähtö on komiata katseltavaa!
  Kunnon hyvästit tosiaan, ryskyen ja paukkuen!

  Ruska; kyllä se kesä tännekin tekee tuloaan, mutta kovin pienellä volyymillä vielä.

  VastaaPoista
 6. Meillä jo lähtivät, melkein. Jäät nimittäin.

  VastaaPoista
 7. Koirien kanssa saakin olla varovainen joella! Pienikin uusi kevätvaate piristää kummasti, toivottavasti töissäkin vähän helpottaa:)

  VastaaPoista
 8. Villiviini, meillä on vielä jäiden lähtöön aikaa.Nyt on oikein koleaa ollut, takatalven tuntoa...

  Inkivääri,koirat helposti lähtevät jäille jos eivät ole kiinni. Töissä ei vielä helpota , mutta eiköhän joskus kuitenkin:-)

  VastaaPoista