sunnuntai 15. elokuuta 2010

Ripaus syksyn värejä jo näkyvissä


Pitkästä aikaa vietimme viikonloppua miehen kanssa kahdestaan, tai melkein kahdestaan. Eilen oli nimittäin sisko ja äiti käymässä ja ajelimme iltapäivällä heidän kanssaan veneellä vanhempieni luokse maalle. Päivän kruunasi vielä leppeä savusauna elokuun kauniissa illassa. Ehkä päivä tuntui kahdestaan ololta sen vuoksi että sain koko päivän naustiskella muiden tekemistä ruoista. Tai taaskin pyörrän puheeni. Veneretkelle valmistin kyllä itse herkulliset eväät, aamulla leivoin sämpylät ja mustikkapiirakan ja mukaan ujutin vielä viinipullon . Niinpä me naiset istuimme veneessä ja siemailimme valkkaria ja muita eväitä kipparin huolehtiessa ajopuolesta!
Mutta loppupäivän sain nauttia äidin sapuskoista!


Koiralenkillä tutuissa jokimaisemissa huomasi, että maisemaan on tullut jo syksyn tuntua vaikka ilma oli vielä lämmin ja jokivesikään ei ollut kylmennyt. Mutta siitä ei pääse mihinkään että ihan kohta ruskan värit valtaavat nämä heinikot ja pensaikot.


Savusauna eilen illalla oli juuri niin mahtava kun se aina on. Meillä on saunailloissa aina tietty järjestys, jota harvoin rikotaan. Miehet menevät kipakkoihin ensi löylyihin ja naiset sitten lempeämpiin löylyihin miesten jälkeen. Joskus on nuorilla pareilla etenkin onnea päästä pehmeisiin jälkilöylyihin ihan kahdestaan muiden jälkeen. Yleensä kuitenkin järjestys on tämä. Suvun uudet tulokkaat testataan siis viimeistään tuolloin, miehet miesten saunassa ja naiset naisten. Hyvin ovat minunkin molemmat ulkomaalaissyntyiset miniäni sopeutuneet tähän käytäntöön. Nyt meitä oli eilen naisten saunassa siskoni, äitini, tätini ja minä! Monta tuntia saunottiin, uitiin ja istuttiin ulkotulien ääressä. Jutut vaihtelivat keveistä syvällisempiin kuten vaikka kesän reissuista elämän valintoihin vaikkapa parisuhteisiin. Äiti ja täti pitkissä liitoissaan vastaan sisko ja minä molemmat eroja kokeneina. Oikeastaan ei edes tullut vastakkainasetteleua, molemmissa valinnoissa on puolensa, sen totesimme yhteisymmärryksessä. Tärkentä kai on tulla itse sinuksi omien valintojensa kanssa.

Tänään kutsuvat pihatyöt! Mies jo asentaa ulkoterassin lattiaan led-valoja pimeneviä iltoja ajatellen, minä lähden poimimaan mustaviinimarjoja, pensaat pullistelevat marjoista!

4 kommenttia:

 1. Onnellisia hetkiä läheisten kanssa:) Ihan käy vähän kateeksi, kun siellä asutte melko lähekkäin. Tai kaikessa on puolensa, meidän pitää mennä aina yökuntiin.

  VastaaPoista
 2. Oikein tuli hyvä mieli noista postauksistasi. Ihania nuo naisten väliset sauna- ja keskusteluhetket.

  VastaaPoista
 3. Katriina; äitini ja isäni sekä toinen siskoistani asuu samassa kaupungissa mutta tämä toinen sisko, jota nyt treffasin, asuu 150 klometrin päässä ja ainoa veljeni asuu Tampereen lähellä. Yökyläily on kiva tapa tavata, äidin ja isän öähelleäolosta olen kyllä onnellinen!

  Rita; naisten väliset jutut ovat tosiaan elämän elikseerejä!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on syksyn tuntua jokapuolella,aamut viileitä,lehdet pukeutuu syksyn väriin.:) Ihania minusta tuollaiset keskustelu hetket,saa purkaa ajatuksiaan ja elämää yleensä,kivaa!

  VastaaPoista