sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Aurinko, hei!
Ensimmäistä kertaa tälle talvelle kiipesin miehen ja koirien kanssa joen toisella puolella nousevaan vaaraan.
Oli upea pakkaspäivä, niinkuin on muuten tänäänkin. Matkaa vaaraan on meiltä ehkä viitisen kilometriä, josta puolet kohtalaista nousua. Onneksi on moottorikelkkojen jälkiä, joita pitkin kävellä. Suksilla olisi ollut hyvä mennä, mutta viidentoista asteen pakkasessa on minusta liian kylmä hiihtää. Vaaran laella on laavu, jossa oli hyvä pitää kahvitaukoa nuotion lämmössä.Että minä rakastan näitä vaarojen ja tunturien päältä avautuvia Lapin maisemia! Minun maisemaa, sielunmaisemaani!

Tänään menen ystävättäreni kanssa katsomaan KOM-teatterin (vierailulla Rovaniemellä)  Odotus-näytelmää, pääosissa Pirkko Saisio ja Marja Packalen . Näytelmä kertoo 60 -vuotiaista naisista , joita Suomessa oli vuonna 2009  42 000.
Esityksen temaattisessa keskiössä on odottava nainen. Nainen, joka odottaa milloin isää. Milloin miestä. Milloin naista. Milloin lasta. Lastenlasta. Tuomiota. Valoja eteisessä. Vuoroa. Huonoja uutisia. Hyviä uutisia. Yleisöä. Yksinäisyyttä. Kuolemaa (Lähde Kom-teatteri).  Odotanpa esitystä suurella mielenkiinnolla!

12 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia!!! Taallakin pakkanen paukkuu taas vaihteen vuoksi.

  Oikein hyvaa sunnuntaita sinne sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinun mielenmaiseman näkymästä vaaran päältä, kerrassaan upeaa kuvassakin saatikas paikan päällä. OOn ihan kade sinulle että saat niistä nauttia sillä.

  VastaaPoista
 3. Upeita talvisia kuvia. Täällä tasaisella Pohjanmaalla noista näkymistä vain haaveillaan, vaikka komiaa on talvi täälläkin, erilailla vain.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen tuo KOM-teatterin "odotus" teema. Tunnistan siitä äitini ja mummoni. Ja mikseipä itsenikin... Carpe Diem.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Kunpa olisivat vielä isompia, niin ihailisin koko kuvaruudun kokoisena. Komeita tykkypuita, niitä en väsy ihmettelemään.

  VastaaPoista
 6. OOOO mitä upeita lumikuvia ja maisemia! Ihanat on näkymät ympärilläsi. Olet onnenmyyrä kun saat noin upeissa maisemissa tallustella. Olen iloinen puolestasi siitä.

  VastaaPoista
 7. Huikaisevan upeat kuvat!
  Mikä onni että saa asua omassa sielunmaisemassaan.

  Pirkko Saisio ainakin on karismaattinen esiintyjä, varmaan kerrotkin mitä pidit näytelmästä.

  VastaaPoista
 8. Mielenkiinnolla odotan kommenttejasi Odotuksesta. Sitähän tässä jokainen jollakin tapaa tekee, odottaa, halusi tai ei. Kun muistaisikin elää nyt, tässä hetkessä. Nautitaan nyt noista iki-ihanista lumimaisemista, ei odoteta vielä kesää. Tällaiset oikeat pakkas- ja lumitalvet eivät ole ollenkaan itsestäänselvyys. Kauniita kuvia, hengästyttävän kauniita.

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia, hienosti olet saanut tuon joenkin kuvattua. Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 10. Upeita!!! Tunnen melkein pakkasen ja pienen hien iholla kun vaaraa noustaan :)

  VastaaPoista
 11. Näkyy, että olet Jokivarren ihminen. Taas sait joestasi meille muilla uutta koettavaa.

  VastaaPoista
 12. Kiitos jälleen teille kaikille kommentoijille ja kannustajille! Kommenttinne lämmittävät bloggaajan mieltä:-)

  VastaaPoista