perjantai 2. syyskuuta 2011

Koska olet nauranut viimeksi sydämesi kyllyydestä?

Pyhätunturin maisemia viime viikonlopultaPussikeittokuurini on saanut aikaan uskomattoman energisen olon koko päiväksi. Tähän asti energia on valunut töihin enimmäkseen mutta tänään vapaapäivällä virittelen itseäni kunnon siivoustaajuudelle. Matot ovat jo ulkona, toinen kone pyykkiä pyörii, makuuhuoneen vaatekaapin sisältö on ulkona ja vaatteiden lajittelu meneillään: kesävaatesäilytykseen, takaisin komeroon, kierrätykseen, siinä jako. Ja on hyvä huomata että kierrätykseen menevä pino on huomattava. Nyt jo on sellaisia vaatteita joita en enää halua ylleni laittaaa. 

Tämän elämäntaparemonttini yksi neljästä osiosta on henkinen valmennus ja tällä kertaa en väheksy sitä kuten ehkä aiemmin olen tehnyt. Olen kuunnellut melkein joka päivä rentoutuskasettia ja töissäkin viettänyt joka päivä hiljaisen hetken jossakin rauhallisessa sopessa silloin kun olen niin tuntunut. Viidentoista minuutinkin  rentoutushetki antaa voimaa .
 

Pelkosenniemi. Suvannon perinnekylää

Eilen töissä rentouduimme porukalla naurujoogan merkeissä. En ole oikein uskonut , että "tekonaurulla" voi rentoutua puhumattakaan mistään hikoilusta, mutta niin vain kävi, että tunnin jälkeen olivat lihakset hellinä ja alun pakkonauru muuttunut tuolta vatsanpohjasta asti kumpuavaksi hohotteluksi ja höröttelyksi. Täytyy sanoa että ohjaajamme taisi asiansa. Hän osasi myös motivoida meidät vauhtiin! Naurulla on todettu olevan runsaasti erilaisia terveydellisiä vaikutuksia ja myös psyykkisiä. 1950-luvulla ihmiset nauroivat 18 minuuttia päivässä, nyt enää 6 minuuttia. Lapset nauravat 300-400 kertaa päivässä, mutta me aikuiset enää 15 kertaa (jos sitäkään)!
Sitäpaitsi oli hienoa nauraa porukassa, tutussa naisryhmässä! Työpäivän jälkeen teki tosi hyvää.

" Emme me naura siksi, että olemme onnellisia. Me olemme onnellisia siksi, että nauramme."

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hienolta tuo, miten elämänmuutos ja painonpudotus tuo virtaa työhön ja energiaa kotihommiinkin. Virkistävää lukea tällaista. Hienot kuvat vielä säestävät positiivista virettä.

  Toivon, että se sieltä lähtee säteilemään nyt tänne asti--->

  VastaaPoista
 2. Uskon myös naurun onnellisuutta lisäävään voimaan ja sehän rentouttaa mielen.

  VastaaPoista
 3. Tosi ihanaa, kiitos tästä blogista! Olen työkseni nuorten kanssa ja nyt ymmärrän, miksi aina virkistyn töissä. Siellä saa nauraa!

  VastaaPoista
 4. Katriina, minunkin elämäntaparemonttini lähti liikkeelle työkaverini prosessista. Näin muutoksen hänen koko elämässään. Viimeksi tänä aamuna katselin hänen uutta hehkeää olemustaan ja ajattelin!

  Arleena, juuri näin!

  Lilium!Mukava kun kävit blogissani.Tervetuloa toisteklin!

  VastaaPoista
 5. Tänään töissä nauroin pitkästä aikaa sydämeni pohjasta, niin että sain pyyhkiä kyyneleitä silmistäni. Meitä oli monta, jotka nauroimme. Tulin töistä tyytyväisenä.

  VastaaPoista
 6. Celia; nauru tekee tosiaan hyvää sekä keholle että mielellle!

  VastaaPoista