lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tuhansien lehmusten kaupunki


Pikkuhiljaa reissusta on taas laskeuduttu arkiseen elämään. Tänään siivosin koko talon, leivoin ja kokkailin. Mies laittoi venettä vesille ja rakensi hiekkalaatikon Kuusenkerkälle kun minä olen vallannut vanhan leikkilaatikon yrttipenkiksi. Kuusenkerkkä tulikin meille yökylään ja oli iloinen hiekkalaatikostaan. Ei muuten tunnu yhtään hullummalta tälläinen palalomakan. Tänä kesänä lomailen nimittäin monessa osassa. Pari, kolme viikkoa töitä ja viikko lomaa, näin mennään vielä syyskuukin Pisin yhtenäinen jakso on kolme viikkoa.  Minusta kesällä ei ole yhtään hassumpaa olla töissäkään. Kaikenlainen kokous-ja palaverirumba puuttuu, joten työpäivät ovat rauhallisempia. Tykkään myös kesäaamujen työmatkapyöräilystä halki rauhallisen kaupungin jokirantoja seuraillen.

Postauksen kuvat ovat viime viikon Pärnun reissulta. Vuokrasimme polkupyörät muutamaksi päiväksi ja niillä ajelimme pitkin ja poikin kaupunkia ja sen leveitä puistokäytäviä ja mukulaisia pikkukatuja. Näimme paljon kauniita upeita huviloita ja myös ränsistyneempiä mökkejä.Pärnusta jäi hyvin positiivinen kuva vaikkemme  varsinaista rantaelämää päässeetkään kokemaan. Ranta on kuulemma melkoisen täysi heinä-elokuussa. Minä  kävelin rannalla aikaisin aamulla. Nautin hiljaisen rannan tunnelmasta. Hiekkarantaa riitti pari kilometriä ainakin suuntaansa.6 kommenttia:

 1. Tallinnan lehmukset ja kastanjat, ne on vieläkin hyvässä muistissa, vaikka jo kymmenen vuotta sitten takaisin Suomeen muutin. Vuodet siellä on vähän kun lapsuusmuistot, kesät oli aina kauniita ja lämpimiä ja kevät tuli paljon aiemmin. ;)

  Tuliaisin toin sujuvan viron kielen taidon, josta ei mitään muuta hyötyä ainakaan työelämässä, kun että ymmärränpä siivoojien jutustelut.

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinä olet ihan asunut Pärnussa! Varmaan hyvä kokemus, sen verran viehättvä kaupunki Pärnu oli. Uskoisin että se on sitä myös siellä asuvillekin eikä vain meille turisteille.

   Poista
 2. Kauniita otoksia! Pärnussa vain kerran pari tuntia pysähtyneenä voin kyllä uskoa tuohon tunnelmaan. Aika tuntui monessa paikassa pysähtyneen.

  Kesällä on töissä erilainen tunnelma, kaikki ovat rennompia. Tulee itsellekin silloin olo, että ei se niin nuukaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pärnu oli kaupunkina minulle mieleinen. Sopivasti sekaisin pikkukaupunkia ja puistoja. Ja vielä meren rannallakin. kesällä on töissä minustakin aivan eri tunnelma. Se ei vielä pitänyt paikkansa viime viikolla mutta varmaan palatessani heinäkuussaon työmaallani leppoisampaa.

   Poista
 3. Tuntuu, että me suomalaisetkin saimme "takaisin" Viron. Niin paljon kauniita paikkoja ja kauniita tunnelmia sieltä mielessään matkamuistoina tuo Suomeen palattuaan.

  Isäni ainoa nuoruuden ulkomaanmatka suuntautui aikoinaan Viroon opettajanseminaarin valmistujaismatkana. Toinen hänen matkansa sinne oli 1966, hyvin erilainen tunnelma. Uutta vanhaa Viroa hän ei ehtinyt enää elää. Ja taas, osaltaan palaamme sinne entiseen, vähän modernisoituna, mutta kuitenkin entistä tunnelmaa osaksi kokien.

  VastaaPoista
 4. Minulle vanha Viro on tuntemattomampaa. Olen käynyt vain Tallinnassa vanhaan aikaan ja pikaiseen reissun silloinkin. Nythän muutokset vyöryvät vaihdilla Viron pienempiinkin paikkoihin. Pärnuunkin on rakennettu suuria ostoskeskuksia ihan keskustaan kuin myös keskustan ulkopuolelle. Vanhalla kaunillla pääkadulla näkyi paljon tyhjiä liikkeitä. Pienkaupat eivät enää pärjää. Ikävää kehitystä minusta.

  VastaaPoista