tiistai 29. tammikuuta 2013

Ihanuuksia odottamassaOlin toista päivää töissä viikon sairasloman jälkeen ja olo on edelleenkin vähän hutera. Kova yskä uuvuttaa ja on saanut vatsalihaksetkin aivan helliksi. Yhdessä työryhmässämme tänään töissä aiheena oli työntekijöidemme jaksaminen. Hyvä aihe näin alkuvuodesta kun tuntuu että puolet väestä on joko vatsataudin tai flunssan  vuoksi sairastamassa joko itse tai nuoremmat hoitamassa lapsiaan. Meillä on ollut käytössä monta vuotta lomarahojen vaihto vapaaseen. Se on käytäntö jota eivät ammattiliitot katso suopeasti mutta joka näin vähän vanhemmalle työntekijälle on ollut erittäin miellyttävä tapa  saada rusaastikin lomapäiviä lisää. Valitettavasti meilläkin luovuttiin käytännöstä useastakin syystä. Tilalle suunnittelimme työajan lyhennysta, toimivapaiden käyttöä ja sen sellaista. Ne ovat vaan käytännössä aina vähän jäykempiä ja hankalampia tapoja. Lienee on minunkin avattava tili, johon jatkossa siirrän lomarahat ja niiden avulla ostan itselleni lisää lomapäiviä. Oman jaksamiseni olennainen osa on nimittäin ollut se, että aina on ollut seuraava lomanpätkä tiedossa. Sairaslomilla olen ollut tosi vähän.Ehkä syksyllä jään lyhennetylle työajalle joksikin aikaa ainakin.

Lomaa tarvin  kyllä, sillä meillä on varastossa odottamassa ihania lahjakortteja, joita lapsiltamme olemme saaneet hää-, joulu-ja syntymäpäivälahjoiksi. Nuo ylläolevat kuvat ovat Kuhmosta Kalevala-hotellista, jonne saimme hemmottelupakettilahjakortin häälahjaksi Sinne suuntaamme helmikuussa viideksi päiväksi. Kuvat ovat hotellin www-sivuilta.Ja tämä rauhan keidas on  rovaniemeläinen Natural Beauty-hoitola, joka käyttää vain luonnontuotteita hoidoissaan.Siellä  minua odottaa facebookissa voittamani Taivaalliset kivet -hieronta. Hoito oli jo minulla varattuna viime perjantaina kun ajattelin, että sairaslomaviikon päätteeksi hellin itseäni. Olo oli vielä niin huteran hatara ja yskänpuuskat kovia että suosiolla siirsin hoidon odottamaan. Hoitola on hyvin kaunis sisustukseltaankin ja siellä tarjotaan hoidon jälkeen ihant yrttiteet luomusuklaan tain jonkun muun herkun kera. Toinekin hierontakahjakortti on odottamassa, se on ihan perushierontaa.

Tämä taivaallinen maisemaravintola löytyy Ounasvaaran huipulta ja on  vuosia lukeutunut Suomen parhaiden ravintoloiden joukkoon. Ravintolan päällikkö Tero Mäntykangas sai juuri vuoden keittiömestari-tittelin ja lehdistöpalkinnon Pro 2013 gaalassa. Yksi häälahjamme on illallislahjakortti ravintolaan. Emme ole vielä päättäneet herkuttelun ajankohtaa. . Kuva ravintolan sivuilta. Sieltä on muuten aivan mahtavat näkymät!


Yksi mieluisammista joululahjoista oli Lippupalvelun lahjakortti. Käyttäisimmeköhän sen vaikka Savonlinnan Oopperajuhlille? En ole koskaan vielä oopperassa ollut jos ei lasketa Kansalaisoopperan ilmaisnäytöstä Rovaniemen keskustassa muutama vuosi sitten. Aineettomat lahjat ovat upeita, eikö vaan?

8 kommenttia:

 1. Onko minulta mennyt jotakin ohi? Onko teillä ollut häät? Lämpimästi onnea!

  Aivan ihania lahjoja odottamassa, toivottavasti aikaa järjestyy jostakin. Työkaverini käy katsomassa Finnkinon Metropolitan-oopperat. Kerran hän meni melkein suoraan töistä katsomaan Wagneria neljäksi tunniksi (kaksi väliaikaa), ja sanoi, ettei kertaakaan tullut aika pitkäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan meillä häät ollut Katriina, siitä on jo kohta puoli vuotta. Tein silloin pienen postauksenkin häätunnelmista, löydät sen täältä http://maaretta.blogspot.fi/2012/09/tahdon.html.

   Kyllä aikaa aina mukaville asioille löytyy. Nythän minulla on vielä reilusti lomia jäljellä, lomarahan vaihtovapaiden poisto koskee vasta seuraavaa lomakautta eli ei hätiä.

   Nuo Savonlinnan Oooperajuhlat kiinnostavat, meillä on silloin lomakin, ollaan ensin veneilemässä ja sitten mökkeilemässä siellä Savon puolessa eli helppo olisi mennä. Mitä muuten ovat Finnkinon Metropolitan-oopperat?

   Poista
  2. Olipa kiva lukea juttu häistänne edes jälkikäteen, kun pääsi menemään ohi silmien silloin syksyllä. Kuulosti niin passelilta kaikki, omannäköiseltä, pienimuotoiselta ja lämminhenkiseltä. Kiva kun laitoit linkin!

   Joissakin Finnkinon teattereissa esitetään New Yorkin Metropolitan-oopperan ensi-iltoja televisioituna lauantaisin. Tiistaisin tulee joistakin uusinnat. Niitä on tällä kaudella 12. En ole kyllä käynyt yhtään niistä katsomassa, kun on muka lauantaipäiväksi aina jotakin muuta tekemistä.

   Poista
  3. Enpä ole koskaan kuullutkaan moisista oopperaesityksistä. Ei ole täällä periferiassa näytetty tuollaisia. Aina oppii uutta, etenkin täällä blogimaailmassa!

   Poista
 2. Rakastan oopperoita, ehkä siksi, etten itse ole mitenkään erityisen musikaalinen, mutta televioversioita tai edes elokuvana en suostu katsomaan, ooppera on jotain, mikä pitää kokea paikan päällä. Oopperoita on koluttu maailmallakin, ei ehkä korkeatasoisin esitys, muuta yksi, jota suosittelen on ehdottomasti Veronassa jatkuvasti esitetttävä Aida, joten jos sinne suuntaat niin käy! Lue libretto ensin, auttaa saamaan juonesta kiinni.

  Itsensä hoitaminen tuppaa unohtumaan, eikä se hemmottelukaan ole pahasta, lupasin itselleni, että nyt, kun viimeienenkin lapsista valmistuu, niin otan aikaa itselleni ja käytän rahaa itseenikin. On jo aika olla pikkuisen itsekäs, ennenkuin saa tuhlata kaiken lapsenlapsiin, toistaisseksi niitä ei ole tiedossa, eikä kai ihan lähitulevaisuudessa.

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että mkiintoisia kokemuksia on edessäpäin oopperan tiimoilta. En tiedä miten olen onnistunutkin laistamaan oopperat, nuorempana ei tuollainen musiikki kiinnostanut lainkaan, näin vanhemmiten mieli onneksi avartuu.

   Itseensä sijoittaminen heijastuu muuten muihinkin!

   Poista
 3. Ihania kuvia ihanista paikoista! Mainioita lahjoja,kyllä tekee hyvää päästä välillä hemmottelemaan sopivin väliajoin vuodessa. Tänään tarvinkin juuri tuollaisia näkymiä piristämään päivääni. Osallistuin nääs tosikkomaiseen työnkehittämistilaisuuteen, joka laski mielialaani.
  Ja silloin käy kyllä mielessä, että pakkoko tällaisessa on olla mukana? Muutosta vaan itse tekemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän hyvin tuon tunteen kun joutuu johonkin turhauttavaan palaveriin. Sellaisia ei tahdo enää kestää näillä kymmenillä!

   Poista