torstai 21. helmikuuta 2013

Kakomista ja köhimistä
Kuvat vanhoja kuviani kotirannan maisemista

Oikeastaan täytyisi jo mennä pehkuihin sillä aamulla on aikainen herätys. Ja vaatteetkin olisi vielä laitettava valmiiksi sillä edessä on työmatka Kemiin. Meillä tehdään nykyisin työmatkat vuokrautolla, joten vastikään pihaan ilmestyi Toyota-katumaasturi. Sillä on varmaankin hauska hurutella naapurikaupunkiin . Eilen olin päivänreissulla vastapäiseen suuntaan eli Sodankylässä. Mukavaa tähän aikaan on täällä pohjoisessa kulkea kun maisemat ovat parhaimmillaan. Eilen tuntui että piti koko matka huokailla ja ihailla lumisia, aurinkoisia maisemia. Valitettavasti ei kamera tullut mukaan enkä olisi ehtinytkään  sitä esiin kaivaa. Ja sama taitaa olla huomenna.

On hyvä olla  sitäpaitsi työpaikalta poissa tällä hetkellä sillä tuon minun yskimisen syyksi taitaa paljastua työpaikan sisätilaongelmat niinkuin monella muullakin  työpaikallamme.Sairaslomaa tuli taas viikko ja sillä aikaa olisi löydyttävä korvaavat työtilat. Vaan kun ei meiltä löydy! Meillä on menossa remontti ja ihan kohta se etenee meidän työhuoneisiimme, joten silloin joka tapauksessa muutamme. Ehkäpä sinnittelen astmalääkityksen avulla sinne asti. En nyt malttaisi sairaslomallekaan jäädä. Katsotaa nyt. Lomalla ei ollut yskää lainkaan vaan heti kun tuli työoapaikalle niin kakominen ja köhiminen alkoi. Harmittaa!

Vilkasta on elämä  muuallakin kuin työkuvioissa. Loma oli onnistunut ja nautimme suuresti hotellin rauhasta ja  hyvistä tiloista. Olo oli kuin olisi ulkomailla ollut, sillä olimme ainoat suomalaisvieraat hotellissa. Wellness-hotellimme oli täynnä keskieurooppalaisia pariskuntia ja seurueita.  Akut saatiin täytettä ja tarpeellista se meille molemmille olikin!

Viikonloppuna saan yllätysvieraita kun poikani tulee Kuusenkerkän kanssa pohjoiseen . Täytyy sovitella vaan omaa ohjelmaa kun vierailu sattuu minun taidekurssini ajaksi. Aiemmin kerroinkin täällä kevään   taidepläjäyksestäni, nyt on tosiaan toinen kurssiviikonloppu. Se "Valokuvamatka omaan minuuteen-kurssi" ei alkanutkaan kun ei löytynyt tarpeeksi osallistujia. Ei mitenkään harvinaista täällä tuo peruuntuminen. Vähääkään erikoisemmista kursseista kun on kyse niin saa aina varautua siihen etteivät ne alakaan! Olin ensin pettynyt mutta nyt tietenkin oivallan että molempien osallistuminen samaan aikaan olisi ehkä köynyt kiinnostavuudesta huolimatta rankaksi.

Mutta toivotaan ihania aurinkoisia päiviä viikonlopuksi ja nautitaan tulevasta kevään orastuksesta!
4 kommenttia:

 1. Homma on jo kääntynyt niin päin, että pitää olla iloinen,jos jollakin on hyvä sisäilma työpaikalla! Toivottavasti saat jostakinhyvän tilan. Omalle työpaikalleni on siirtynyt jo kaksi muualla sairastunutta, mutta toisaalta siirtynyt pois yksi liiasta työpaineesta kärsivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on täällä pohjoisessakin, joka työpaikalla oreillaan; sisäilmasta tai työpaineista! Ensi viikolla uutta tilaa etsitään ja oman tiimin tilat menevät remonttiin, se olisi ollut edessä muutenkin. Väsyttää vaan ajatuskin muutosta....

   Poista
 2. Kiva kuulla, että lomareissu oli onnistunut ja teki tehtävänsä!
  Ihana työ, kun saa tehdä työmatkoja ja nauttia kauniista maisemista!
  Työmatkat yleensäkin voivat olla rentouttavia, kun kelit suosii ja radio soi;)
  Työn kannalta on tärkeää, että puitteet olisivat kunnossa. Toivotaan, että saatte remontin myötä parannusta työtiloihinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmassani työssäni työmatkoja oli liiankin paljon muta nyt suhde on sopiva. Ja sitäpaitsi voin itse vaikuttaa mihin lähdn ja mihin en!Työpaikkani sijaitsee vanhassa rakennuksessa jota on jatkettu lisärakennuksella 80-luvulla. Ongelmia on tuossa lisärakennuksessa ja sitä on rempattu lähes jatkuvasti viime vuodet.olen vaan todella kyllästynyt näihin työhuoneen vaihtoihin.Muuten puiteet työpaikallani ovat hyvät ja siellä on viihtyisyyteen satsattu!

   Poista