sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Anopinkielet eivät taida kitua


Huomasin juuri, että minulla on nyt ollut saman verran lomaa kun on yhtäjaksoisesti kesällä eli kaksi ja puoli viikkoa. Olo on rentoutunut ja latautunut,energinenkin.Vähän kyllä melkein jännittää töihin meno etenkin kun tietää edessä olevan täydet ja tiukat viikot. Mutta onneksi edessä on vain kolme ja puoli viikkoa ja sitten taas viikon loma ja reissu Antwerpeniin .Sitten kesälomaan reilu kuukausi.Ja niin edelleen.Kokeilen jo toista vuotta peräkkäin tällaista pätkittyä lomaa ja ainakin tämän kokemuksen perusteella taidan toteuttaa tätä rytmiä jatkossakin. Kiihkeän työelämän jaksaa paremmin kun tietää että kohta on lupa henkäistä pitempään.

Tänään ajeltiin mutka Ikeassa Haaparannalla. Mies lähti urheasti neljän naisen kuskiksi, mukana olivat molemmat siskoni ja äitikin innostui lähtemään. Ihan vapaaehtoisesti mies mukaan lähti, hän kun on sitä miestyyppiä että tykkää joskus käydä kaupoissa.Ei meillä mitään oollut hankintalistalla mutta silti mukaan jotain tarttui. Löysin ainakin hyvän ruukun anopinkielilleni, jotka kituvat edelleen ahtaassa vanhassa  ruukussaan. Eivätpä anopinkielet tosin taida kitua missään, niin vähään ne tyytyvät ja työntävät vaan innokkaasti uutta lehteä esiin ja entiset venyvät vaan pittuutta..Minun anopinkieleni hipovat jo parhaimmillaan metrin rajaa....

Mutta nyt täytyy lähteä pehkuihin ja odottaa että saisin unesta kiinni. Viimeinen lomayö kun tahtoo aina mennä pyöriessä, ehkä ennen sitä yritän vielä hakea työkännyn ja työpaikan avaimet valmiiksi. Molemmat tuntuvat olevan tosi hyvässä tallessa!


4 kommenttia:

 1. Kaksi viikkoa kyllä tuntuu jo lomalta, siinä ajassa stressihormonitkin ehtivät laskea. Joku kerran sanoi, että ensimmäinen viikko menee huomaamatta levon merkeissä, toisella viikolla vasta alkaa iloita lomasta. Huomasin sitten itsekin sen.

  Eilen illalla keräilin työpaikan avaimia ja allakkaa laukkuun. Vilkaisin vielä epäillen kalenteria, että jotain erikoista tässä maanantaissa muistaakseni oli. Niin oli: lomapäivä.

  Mukavaa työvirettä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se jännä että stressihormonien laskuun tarvitaan viikko vaan nousuun riittää yksi päivä! Taas kerran tarkistamisen merkitys vahvistuu noiden aamuhommien suhteen. Ei näemmä enää riitä että tarkistaa onko allakka mukana vaan täytyy tsekata mitä siinä työpäivän kohdalla lukee.No, itse kyllä teenkin niin koska en muista iltahommia tai sitä alkaako aamu jossain muualla kuin omalla työpaikalla.

   Mukavaa virettä sinullekin niin lomapäivään kuin työpäiviinkin!

   Poista
 2. Ihana kuulla, että lomasi on ollut onnistunut ja tehnyt hyvää!
  Olen pitänyt jo vuosia pätkittyjä lomia; kesäloma vain 2 viikkoa, sitten joku yksittäinen lomapäivä ja syksyllä viikko etelänmailla lomaillen. Homma on tuntunut tosi hyvältä ja uskon juuri siitä syystä jaksaneenikin vuosia näin hyvin.
  Voimia alkavalle työviikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä minäkin jo kokeilin tuota lyhyempää kesälomaa ja pätlälomia pitkin vuotta.Nyt syksyllä vähennän vielä työaikaani 85 prosenttiin, saanpa siinäkin ylimääräisiä vapaita.

   Vireyttä ja intoa sinullekin työviikkoon!

   Poista