maanantai 8. heinäkuuta 2013

Vähän niinkuin lapsuuden kesinä


Huoh! Niin se vain on riuhtaistava itsensä irti lämpimistä aurinkoisista kesäpäivistä ja siirryttävä muutamaksi viikoksi toisenlaiseen maailmaan. Huomenna menen nimittäin töihin. Tuntuu että sääkin  myötäilee mieltäni kun huomenna on lupeissa huomattavasti viileämpää, sadettakin.

Vajaa kolmen viikon lomani oli kyllä upea. Sain sydämen täydeltä nauttia Suomen suvesta kaikkine positiivisine puolineen. Vähän niinkuin lapsuuden kesinä! Aurinko paistoi koko ajan, oli lämmintä, päivät soljuivat lempeästi omassa tahdissaan, jota eivät määrittäneet mitkään vempaimet eikä kalenterit. Kannettava oli mukana  mutta vain yhden kerran sen aukaisin. Tai kahdesti. Toisella kertaa tein edellisen postauksen kun vietimme yön hotellissa Kuopiossa ukkosmyrskyä paossa ja toisen kerran kun ostin mökillä netistä junaliput

Meidän lomareseptimme on ollut jo neljä kesää viikko Saimaalla veneilemässä ja reilu viikko mökillä Etelä-Savossa. Molemmilla viikoilla vietämme päivät ja illat ulkoilmaelämää. Syömme ulkona ja usein valmistimme ruoankin ulkona. Veneessä ruoanlaittokin tapahtuu melkein kuin ulkona olisi.Auringonlasku ja lasi viiniä illalla, aamulla nukutaan niin pitkään kun nukuttaa. Ja järveen pulahdettiin joka välissä.

Postailen jatkossa loman helmiä kuten vaikkapa Kuusenkerkän mökkivierailu, Juicen jalanjälijllä Juankoskella, körttijohtaja Paavo Ruotsalaisen  Aholansaaressa saunomassa ...

Nyt täytyy painua pehkuihin jotta jaksaa vaihtaa rytmiä huomenna. Tämän päivän olin vielä vapaalla.Vapaapaäivä kuluikin pyykkiä petäessä ja yllätysvieraita kestitessä. Veljenpoika putkahti lomareissulla ystävänsä kanssa Lappiin ja viipyvät meillä pari päivää.Mukava yllätys olikin vierailu! Veljenpoika vietti aikoinaan maalla asuessani meillä monta kesää kesärenkinä

4 kommenttia:

 1. Ihanan kesän ja loman sait viettää, kiva!
  Lomaa ja vapaa-aikaaa voisi verrata yhden sortin leiviskään joka meille annetaan. Viisaasti käytit omasi, korkoa kasvaa ;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä oli kiva lomapätkä. Ja vaikka ei ollut kuin kaksi ja puoli viikkoa niin vastasi varmaan puolta pitempää teholtaan. Ja teholla en tarkoita mitään suoritustehoa! Huomasin että lyhyemmällä lomalla kannattaa vaihtaa maisemaa niin pääsee heti pois tutuista kuvioista.Tietenkin olisi hyvä olla vielä se viikko lomaa kotona, jolloin olisi saanut matot pestyä, tavattua ystäviä ja tehdä kaikenlaista muuta sellaista, mitä ei näin työpäivien jälkeen tule tehdyksi. Tai ehkäpä vielä tuleekin!

  VastaaPoista
 3. Ihanan loman tekin saitte viettää, ihanaa. Kotoa on vaan lähdettävä heti muihin maisemiin, niin on todellakin helpompi rentoutua ja päästä irti työ- ja kotikuvioista. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana oliloma vaan olisi veneily voinut jatkua vielä!Onneksi palaamme syyskuun alussa reiluksi viikoksi veneilemään Saimaalle!

   Poista