keskiviikko 7. elokuuta 2013

Lempeitä, lämpimiä elokuun päiviä


Kesään kuuluu Isomummilan savusauna.Tänä kesänä Kuusenkerkkä oli mukana joka vaiheessa, myös tietenkin saunomassa. Savusunassa saunotaan perinteisesti. On miesten vuorot ja naisten vuorot!Savusaunan itseoikeutettu valtias, Isopappa, ei itse enää jaksanut kuin kepin kanssa kerran köpytellä rantaan nuoremman polven touhua katselemaan. Haikeutta ilon sisällä!
Rovaniemen mummilareissuilla on kaksi puistoa , jotka on koettava. Heppapuisto ja uusi komeus Angrybirds-puisto! Taidot  ovat kovasti sitten viime kerran kertyneet! Mummilla oli täysi työ pysyä perässä!Hiekkasaaressa juostiin avarille hiekkasärkillä, kaivettiin, uitiin, räiskittiin vettä... toiset lojuivat vain vilteillä ja lukivat! 

Ja mummilassa sitten levättiin, leikittiin,syötiin, kahvisteltiin siellä sun täällä, juteltiin, nautittiin...Olohuoneen pöydällä ei ollut kukka-asetelmia vaan ihan toisenlaisia koristuksia!
Pikkuinen nukkui ja söi kaiken tämän keskellä. Tosi rauhallinen tyytyväinen vauva. Levolliset olivat kyllä vanhempansakin, nyt oli ensimmäisen kerran kokemus mukana vauvan hoidossa.

7 kommenttia:

 1. Oi kun teillä on kivaa yhteiseloa!
  Mukavaa viikon loppua ja lämpöistä kesän jatkoa!
  Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppoisaa hulinaa on piisannut. Nyt jo rauhallisempaa kun on enää Kuusenkerkkä yksin meillä huomiseen...

   Poista
 2. Voi mummin onnea ja tohinaa tuollaisten pikkuisten ympärillä! Kesä kuulostaa aika täydelliseltä ja parhaat muistot jää varmaan näistä leikeistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ja tohinaa, kyllä!Puolensa on siinäkin kun lapset perheineen asuvat kaukana, viipyvät sitten kunnolla kun tulevat! Kun eletään yhdessä viikon päivät niin puolin ja toisin opitaan tietämään ja huomaamaan kummankin perheen tavat ja tottumukset!

   Poista
 3. Noin sitä pitää kesäsä osata nauttia; hyvästä yhdessäolosta, kiireettömyydestä, auringosta ja ulkonaolosta!

  Pihasaunaa tuli ikävä, remonttisuunnitelmia kyllä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihasauna on mahtava kesäaikaan. meillä on itsellämme sisäsauna, puulämmiteinen kyllä. Muttaparas sauna on vanhempieni vanha savusauna, joka edelleen lämpiää aina kun porukkaa on koolla. Vanhmmilla on tietenkin myös sisäsauna, mutta se on vain pesupaikka pikkusaunoineen. Rantasavusaunassa vietetään koko ilta!

   Poista
 4. Voi miten mahtavaa touhua ja tohinaa siellä teillä onkaan ollut! Ihanaa kesänviettoa yhdessä rakkaimpien kanssa ja iloiset tunnelmat välittyvät kyllä kivoista kuvistasi :)

  VastaaPoista