lauantai 24. elokuuta 2013

Onni on tässä ja nyt

















Kynttilänvalossa terassilla elokuun kuulaassa kirpakassa illassa, savusaunan lempeissä löylyissä vanhempieni luona, kuutamouintia Kemijoessa, koivunlehdissä jo ripaus keltaista, öisin on jo pidettävä ikkunaa kiinni, katulamput syttyvät aiemmin ja aiemmin....

Huomenna vietämme yksivuotishääpäivää, melomassa kenties.....onni on tässä ja nyt.

lauantai 17. elokuuta 2013

Kaipaan vesille ja tulille








Olen kaivannut kovasti vesille ja tulille, hiljaisuuteen luonnon äärelle. Mutta viikonloppu on kulunut sen sijaan ihmisten ja muiden puuhien parissa. Äidin kanssa Wanhoilla markkinoilla, porukalla syömässä, Terran hyllyjen välissä vanhan ystävän kanssa varttitunnin päivitys kummankin  muuttuneista elämänvaiheista sitten viime näkemän (tälläinen sujuu vain naisilta). Nyt satelee vettä reippaasti, niin paljon että pitkästä aikaa sai kotonakin sytytellä lamppuja.

Jospa huomenna saataisiin aikaiseksi  ajella miehen kotikylälle mustikkaan, järven rannale tulistelemaan, metsää haistelemaan. Illaksi on varattuna kesäteatteriliput.

Parin viikon päästä edessä on onneksi syksyinen veneviikko Saimaalle. Tällä kertaa aikaa on yli viikkokin jos vain säät suosivat! Sen jälkeen lähden miniän ja vauvan kanssa muutamaksi päiväksi Upsalaan, jonka yliopiston konferenssissa miniällä on puheenvuoro . Minä työntelen vavelia vaunuissa pitkin Upsalaa kaunista vanhaa kaupunkia ihaillen.

Tämän kesäine pätkälomani on tuntunut hyvältä. Näissä välipätkissä työ on tuntunut kevyeltä ja helpolta kun tietää että on vain muutaman viikon jakso. Syyskuun puolen välin jälkeen on sitten  pitempiä työjaksoja edessä mutta silloin olen varmaan jo valmiskin  siihen. Nyt haluan vielä nauttia elokuun ja alkusyksyn luonnosta rauhassa.

Alla olevat kuvat viime syksyn Saimaan veneilyviikoltamme, häämatkaltamme!







keskiviikko 7. elokuuta 2013

Lempeitä, lämpimiä elokuun päiviä










Kesään kuuluu Isomummilan savusauna.Tänä kesänä Kuusenkerkkä oli mukana joka vaiheessa, myös tietenkin saunomassa. Savusunassa saunotaan perinteisesti. On miesten vuorot ja naisten vuorot!Savusaunan itseoikeutettu valtias, Isopappa, ei itse enää jaksanut kuin kepin kanssa kerran köpytellä rantaan nuoremman polven touhua katselemaan. Haikeutta ilon sisällä!




Rovaniemen mummilareissuilla on kaksi puistoa , jotka on koettava. Heppapuisto ja uusi komeus Angrybirds-puisto! Taidot  ovat kovasti sitten viime kerran kertyneet! Mummilla oli täysi työ pysyä perässä!







Hiekkasaaressa juostiin avarille hiekkasärkillä, kaivettiin, uitiin, räiskittiin vettä... toiset lojuivat vain vilteillä ja lukivat!



 





Ja mummilassa sitten levättiin, leikittiin,syötiin, kahvisteltiin siellä sun täällä, juteltiin, nautittiin...Olohuoneen pöydällä ei ollut kukka-asetelmia vaan ihan toisenlaisia koristuksia!
Pikkuinen nukkui ja söi kaiken tämän keskellä. Tosi rauhallinen tyytyväinen vauva. Levolliset olivat kyllä vanhempansakin, nyt oli ensimmäisen kerran kokemus mukana vauvan hoidossa.