lauantai 25. huhtikuuta 2009

Kauneus on katsojan silmissäSaunaa odotellessa iltalenkin jälkeen on hyvä hetki tarttua Villiviiniltä saamaani haasteeseen, jossa on kerrottava joitakin faktoja itsestä; kerro yksityiskohtia itsestäsi ja jaa ne muille. Haasta sitten 5 muuta bloggaajaa tekemään sama edelleen.


Käytin Katriinan metodia ja kysäisin Mieheltä iltalenkillä miten hän minua kuvaisi.

Mainittakoon vielä, että ulkonäköasia on jotenkin viimeaikoina mietityttänyt itseäni . Pääsiäislomalla Gimulin kanssa katselimme vanhoja valokuvia ja jotenkin särähti korviin, kun hän huokaisi useampaankin kertaan että voi kun olet kaunis näissä kuvissa. Hetkinen, kaunis, olenko sitten enää kaunis ollenkaan? Ryppyjä, muutama ylimääräinen kilo, jenkkakahvat, harmaita hiuksissa, sellainenko minä olen vai määrittelenkö itseni iän tuomien muutosten mukaan?

Mitäkö mies sitten minulle vastasi miettimisen ja kysymyksenasettelun tarkennuksen jälkeen:

pukeudun omaleimaisesti ja värikkäästi hänen mielestään
olen kaunis vaikken enää kokoa 34 (kauneus on katsojan silmissä, toim.huom)
avoimuuteni näkyy minusta, eli minua on helppo lukea kasvonilmeideni perusteella (tästä ominaisuudesta hän kuulemma erityisesti pitää)

Nämä tulivat helposti enkä raskinut enää enempää kysellä...

Kyllä nuo itsekin allekirjoitan ehkä tuota ensimmäistä lukuunottamatta. Käytän kyllä värejä, voimakkaitakin, mutten mitään erikoisempia vaatteita pidä vaikka niitä vaatekomerossa roikkuukin. Eniten tällä hetkellä pukeutumistani leimaa mukavuus. Vaatteitteni on oltava hyvänmallisia ja luonnonkuiduista valmistettuja, inhoan hiostavia vaatteita.

Kauniiksikin itseni saan kun jaksan käyttää apuvälineitä. Olen melko laiska meikkaamaan ja viikonloput olen luomuna ellei jotain erikoisempaa menoa ole.

Tuo kolmas kohta joskus harmittaakin. Olisi hyvä osata olla kunnon pokerinaama tai viilipytty.

Mutta kummallista kyllä, vaikka nuorena olen ollut kokoa 34 ja kaunis, tunnen olevani nyt vähän yli viisikymppisenä itseni kanssa huomattavasti enemmän sinut !

Ehkäpä elämä tekee armollisemmaksi myös itseään kohtaan! Sitä katsoo peilistä itseään jopa hellästi ja kaikkien noiden ryppyjen takaa löytyy yhä se sama tyttö, nuori nainen - minä itse, kolmikymppisenä, nelikymppisenä, viisikymppisenä....kauneus on tosiaan katsojan silmissä!

Nyt lähden saunaan ja pehmitän ihoni saunahunajalla. Saunan jälkeen sohvalla voitelen ja rasvaan minua hienosti palvelleen kehoni hellin käsin!

Hellikää tekin
itseänne blogiystäväni!

12 kommenttia:

 1. Kauniisti puhuu miehesi ja kauniisti puhut itsekin itsestäsi. Se tässä jutussasi onkin parasta! Siitä saunakuvasta ja Vickin kuvauksesta päätellen olet edelleen kaunis ja simpsakka nainen, hyvinhoidettu ja helposti lähestyttävän näköinen.

  Olisi minustakin kiva, jos olisi edes vähän pokkaa. En ole voinut koskaan edes valehdella, kun sekin näkyy heti naamasta. Mies sanoo lukevansa minua kuin Jerry Cottonia.

  VastaaPoista
 2. Maaretta- sanoisin Sinut nähneenä. että olet tosi tsäpäkän näköinen nainen. Parasta sinussa on juuri se, että olet niin kotona kehossasi= sinut itsesi kanssa.Kauneus on paitsi kattojan silmissä, myös edellä mainituissa aioissa. Mukavaa viikonloppua Rotunaiselle!

  VastaaPoista
 3. Katriina; vai lukee miehesi sinua kuin Jerry Cottonia:-)

  Exmieheni seurasi usein kasvoni liikkeitä kun olimme vaikkapa teatterissa tai jossain muussa esityksessä. Hän oli itse pokerinaama ja usein luulen että tunsi tunteitakin joskus minun kauttani.

  Kiitos Vicki! Sanoitpa kauniisti tuon että olen sinut kehoni kanssa. Kyllä minä olenkin vaikka muutaman kilon haluan pois luovuttaakin!

  VastaaPoista
 4. Entistä tutummalta alat tuntumaan noiden kuvaustesi jälkeen - kaikki se tuttuus tuntuu hyvältä.

  VastaaPoista
 5. Rita; olen huomannut saman, että täällä blogimaailmassa tulee tutuksi!

  VastaaPoista
 6. Kyllä minustakin tunnut hyvin tutulta. Tunnistan itsenikin tuosta mitä kirjoitit.

  VastaaPoista
 7. Sinut ja tasapainossa, itsensä hyväksyen. Siltä sinä kuulostat.

  VastaaPoista
 8. KIITOS KUN KÄVIT VIERAILULLA.
  HETI TÄNNE MINÄKIN..SAANHAN LAITTAA SUOSIKKEIHIN..

  TÄNÄÄN ITSEKKIN KUULIN SAMANLAISIA KOMMENTTEJA ITSESTÄNI..SISAR SANOI ETTÄ SILLOIN KUIN SINÄ OLIT SELLAINEN LUIKKU..??OMASTA MIELESTÄNÄ EN OLE IKINÄ OLLUT LUIKKU JOS SILLA TARKOITETAAN HOIKKAA IHMISTÄ.
  SANOIN ETTEN OLE KOSKAAN OLLUT LUIKKU MUTTA OLETHAN SILLOIN PALJON LAIHEMPI KUIN NYT...VIIS VEISÄÄN TUOSTA MUTTA JOHONKIN TAKARAIVOON SE JÄI KUMMITTELEMAAN...

  NYT LÄHDEN LENKILLE JOS VAIKKA TULISIN LUIKUKSI. :-))
  -KRISSE-

  VastaaPoista
 9. Susanne; siis me keski-ikäiset naisihmiset olemme löytäneet toisemme täällä blogiyhteisössä...niinhän se käy että samantapaisesti elämään suhtautuvien kanssa on helpompi vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia.

  Susupetal, sanoitpa tuo kauniisti, kiitos!

  Krisse, toki voit minut lisätä suosikkeihisi, minäkin lisäsin sinut o aiemmin:-)

  Vähän luikummaksi minäkin haluan ja on oikeastaan pakko tullakin kun täytyy heinäkuun alussa mahtua numeroa pienempään juhlakolttuun!

  Lähdenpä siis pyörälenkille!

  VastaaPoista
 10. Kivasti kuvaili miehesi sinua - uskaltaisinko itse kysäistä? Minustakin välillä tuntuu, että olen enemmän oma itseni kuin nuorempana, vaikka olin silloin varmasti kauniimpi. En silti haluaisi olla rumempi :)

  VastaaPoista
 11. Näinhän se iän myötä menee.
  Hyvä vastaus tuli mieheltäsikin.

  Ja miten kauniita kuvia täällä taas onkaan!

  VastaaPoista
 12. Mk; minä pidin myös miehen vastauksesta:-)

  VastaaPoista