perjantai 1. toukokuuta 2009

Vappurauhaa?

Vuosi sitten jokivarressa näytti tälläiselta

Eilen illalla meni töissä puoli kuuteen ennenkuin pääsin lähtemään kotiin. Ilma oli lämmin ja päätin pyöräillä kaupungin halki jospa pääsisin vapputunnelmaan. Ajattelin ilmapalloja ja iloisia ihmisiä, simaa ja munkkeja. Mitä sitten näin? Kaikenikäisiä ihmisiä örvellyskunnossa jo tuohon aikaan, roskia, haalariasuisia nuoria kalja-tai siideripullot käsissä, harittavia katseita, serpentiinisotkuja, poliisiauton kiertelemässä keskusaukiota. Vaihdoin isommalle vaihteelle äkkiä ja suihkaisin tutulle, rauhalliselle pyörätielle, jossa sielläkin tuli vielä vastaan nuorisoseurueita k mukanaan sikspäkkiä suuremmat varastot vappuiloa. Mitä lähemmäksi kotikylää pääsin, sitä rauhaisammaksi tienoo muuttui. Ja kuinka ihanaa oli kurvata omalla kotikadulle ja omaan kotiin, missä ei ole pelkoa örvellyksistä!


Eräs ystäväni kirjoitti facebookissa, että hänellä on taas vappuinho päällä! Tiedän kyllä hyvin mistä hänen vappuvastaisuutensa johtuu ja jotain samanlaista liittyy omaankin. Liian monta kosteaa vappua seuranneena on aika jo kokea toisenlaisia. Omaan vappuinhooni vaikutti ehkä myös raskas työviikko, jossa joudun noita riehojen jälkiä seuraamaan!

Eilen kotiintullessani otin kyllä lähes ensitöikseni lasillisen, pari viileää valkoviiniä yhdessä miehen kanssa ilta-auringossa terassilla, mutta siihen tällä kertaa oma vappuriehani päättyikin.

Mies on nimittäin vihdoinkin löytänyt unelmien veneensä ankaran viikkoja kestäneen etsinnän jälkeen ja lähti aikaisin aamulla, melkein aamuyöstä ajelemaan Lahteen sitä hakemaan. Joten huomenna on paatti sitten pihassa! En lähtenyt mukaan , koska ei haluttu jättää Miehen tyttärelle koiria, joista narttu on juoksussa ja urokset sen vuoksi aivan sekopäisiä!


Vuosi sitten vappuna nokipannukahvit ja räiskäleitä pihallaOlen nauttinut rauhallisesta hitaasta vappuaamusta yksin, Tytärpuoli tuli hetki sitte kotiin, oli ollut kaverinsa luona yötä. Miehen kanssa ei oikein voi nauttia näin hitaista aamuista, hänellä kun on maalaispojan rytmi ja sieltä maalta tulleet ajatukset siitä, että aamulla herätätessä vaatteet päälle ja töihin. Ainakin näin keväällä kun pihalla töitä tosiaan riitää. Muta nyt saa laiskotella kun maalaispoika on reissussa!

Ihan kohta kyllä reipastun! Ajattelin lähteä pyöräilemään vanhempieni luokse kameran kanssa!
Matkaa sinne on täältä reilut 20 kilometriä, mutta olenhan harjoitellut jo jonkin aikaa! Ehkä saatte illalla kuvaraportin Jokivarren keväästä!

Valloittavaa omannäköistä vappupäivää kaikille blogini lukijoille!

8 kommenttia:

 1. Omannäköistä vappua, hyvä ajatus tällä iällä. Vaput vaihtelevat, ja vaikka ei ole huonoja kokemuksia oman sakin örvellyksistä, en pidä oikein siitä, että ajatuksena on pelkästään juoda. Vapun pitäisi olla iloista ja hauskaa, ja sitä meillä ei oikein osata, se on vain juomista.

  Omatekoinen perunasalaatti ja (kerrankin) kuumat nakit parin valkoviinilasin kera riitti minullekin vapunaatoksi. Koiran kanssa touhutessa meni ilta kivasti.

  Mukavaa ja aurinkoista vapaapäivää ja pyörälenkkiä!

  VastaaPoista
 2. Katriina, juuri kanakeiton jälkeen ahmimme tyrärpuolen kanssa vasta paistamiamme munkkeja ja simaa auringonpaisteisella terassilla! Ja nyt lähden sinne pyöräilylenkille, onkin motivaatiota veivata kun kaloreita taisi kertyä kiitettävästi! Äiti soitti juuri äsken ja sanoi alkavansa munkinpaistoonsiellä päässäkin!

  Mukavaa vappua sinullikin!

  Ps. Kommentoin myös edellistä kommenttiasi.

  VastaaPoista
 3. Täältä rauhaisesta vapunviettoilmapiiristä myös
  hyvää viikonvaihdetta sinne.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Arleena, myös sinne vappurauhaa edeleenkin!

  VastaaPoista
 5. On ihanaa kun saa tässä iässä viettää ihan sellaista vappua kuin haluaa, ei tarvitse tehdä mitään normivappua..
  Hauskaa vappupäivän jatkoa, itselläni se on sujunut paljolti koneen äärellä, välillä olen käynyt haukkaamassa aurinkoa pihalla, mutta pieninä annoksina vain..

  VastaaPoista
 6. Terveiset Kuopiosta, Maaretta!Ajoimme tänne loistavassa säässä ja lähes tyhjillä teillä.

  VastaaPoista
 7. Vappu rauhaa! Kivan tyytyväisiltä porukat vaikuttavat vapun viettoonsa, sama täällä. Eilen illalla kuohuviinipullo kyllä tyhjeni ja valkoviiniäkin nautituksi tuli. Örveltelijöitä ei täällä nähty. Sen panin myös merkille, että tekstiviestejä ei nyt lähetelty. Itse en jaksanut, eivätkä kai muutkaan.

  Lähes koko päivä ulkosalla puuhasteltu pihalla, aivan kuin lapsi leikkien. Kasvot kihelmöi auringon annista. Aivan ihanan hyvä mieli kaikesta, keväästä tästä.

  Teilläpä alkaa sitten veneilyt, onko tuttu harrastus entuudestaan? Voi kuvata vähän eri perspektiivistä näkymiä. Suutarin lapsilla ei.... elikä meillä itsellämme ei ole omaa venettä ollut pariinkymmeneen vuoteen. Ja sekin oli aivan pikkupaatti.

  Rauhaisaa viikonloppua edelleen!

  VastaaPoista
 8. Sooloilija; omannäköistä vappaua näytäme viettäneen siellä ja täällä:-) Joskus on mukavaa viettää päivä koneen äärellä. Minulla se vain ei onnistu ainakaan jos Mies on kotona.Mutta kun hän reissussa helposti juutun kone/sohva-kuvioon!

  VickiLi; mukavaa Vapun jatkoa sinne reissuun. Mieskin on viestitellyt pitkin päivää loistavista keleistä ja rahallisesta liikenteestä Jos näette sinisen pösön paatti perässä , niin se on minun Mies ja
  uusi Veneeni!

  Rita; näyttää siltä, että blogiystävien joukossa on suhteellisen rauhallisia vapunviettäjiä. Örveltäjäosastosta kuuluu varmaan enemmän huomenna!

  Veneily on minulle ja Miehellekin ihan uusi maailma. Rannassa ollut tavallinen soutuvene aiemmin, toki se edelleenkin siellä on. Varmaan jänniä hetkiä edessä heti kun joki vapautuu jäistä!

  VastaaPoista