lauantai 20. kesäkuuta 2009

Lapissa on kesä

Rakas lapsuudenkotini savusauna joelta kuvattuna


Enää kaksi työpäivää ja lomani alkaa. Työt alkavat jo painua taka-alalle ja loppupäivät taitavat kulua työpöydän järjestelyissä. Yksi lausunto on vielä rustattava, mutta enköhän sen vielä saa puserrettua. Huomenna on tulossa siivooja koko päiväksi joten toivon mukaan saan aloittaa loman puhtaassa talossa. Muutaman päivän saan huokaista ennenkuin ensimmäiset häävieraat ilmestyvät. Keskiviikkona täällä alkaa useamman päivän Jutajais-kansanmusiikkitapahtuma, johon siippa sai festivaalipassit meille molemmille, joten voidaan pyöräillä konsertteihin ja tansseihin.Juhannuksen aika sujui hienosti säästä huolimatta. Laitettiin tulet ravaavaan takkaan ja sääskisavut palamaan ja syötiin ulkona aattoillan grilliateria viinin ja konjakin siivittämänä.
Yöllä katsottiin vielä elokuva "Rachel is getting married" (ajankohtainen teema ja ehkä melkein yhtä värikkäät häät on meillekin tulossa) ja saunottiin vasta seuraava aamuna. Juhannuspäivä olikin sään suhteen jo anteliaampi, aurinko paistoi ja lähdimme ajelemaan veneellä vanhempieni kotikylään.Siinä se päivä hurahtikin.


Vanhempieni kotirantaa, tulevien poikani häiden areenaa!

Sunnuntaina jaksettiinkin tehdä jo pihahommia. Kaivettiin jälleen yksi vanha perennapenkki ylös ja jaettiin vanhat kukat. Kurjenmiekkoja jäi kymmeniä, täytynee käydä istuttamassa ne vaikka ojanvarteen kun eivät oikein mahdu mihinkää enkä raaski heittää pois luojan luomaa!


Siperian hernepensaan kukat ovat kauniita maljakossakin!

7 kommenttia:

 1. Savusauna ja ihanat löylyt. Just muistelin pakinassa lapsuuden savusaunaa, josta ei ole minulle ainakaan säästynyt kuvaakaan.
  Mukavata näyttä rantatöyrääsi savusauna.

  VastaaPoista
 2. Teillä on komeet puitteet häden viettoon. Onnea vaan hääparille ja pitkää yhteistä taivalta.

  VastaaPoista
 3. Minä justiin olisin kaipaillut joitain perennoita, kun talon entiset omistajat ovat näköjään tykänneet enemmän sileästä nurmikosta vaan.... Ittelläni tekisi mieli vähän pöyhiä pihaa ja tehdä vanhanajan kukkapenkkejä.

  Eikä taideta olla edes kaukana toisistamme...Jutajaiskaupungissa. Jos et vielä hävittänyt, hihkaise, niin haen pois.

  Meilläkin on tänä kesänä pojan häät....tosin vasta elokuussa.

  TO

  VastaaPoista
 4. Lapin kesä lumoaa jo täältä kaukaa kuvinakin katsottuna. Voi hyvin kuvitella, miltä se tuntuu siellä talven jälkeen.
  Iloa hääjuhliin. Niissä tuntuu upealta tuo liittyminen sukupolvien ketjuun.

  VastaaPoista
 5. Lapsuudenkotisi sijaitsee tosi hienolla paikalla joen rannalla! Toivottavasti säät suosivat juhlianne, lupaavalta ainakin näyttää.

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis tuo ylimmäinen kuva!

  VastaaPoista
 7. Arleena; savusaunakokemus on melkeinpä pyhää. Siinä on jotain aikojen alusta , vanhaa ja rauhallista, pysähtynyttä tunnelmaa.

  Amalia; kiitos onnentoivotuksista.Onneakin tarvitaan, ainakin hääsään suhteen!

  TO; ehdittiin jo työntää ne kurjenmiekat jotenkuten tuonne ojanvarteen...Mukavaa törmätä paikkakuntalaisen täällä:-)

  Mm; puiteet hääjuhlalle ovat komeat. Kun vai kaiken saamme valmiisi ja kun vaan säät suososivat, kun vaan... Ei sentään, varmaankin kaikki sujuu hyvin ja ikiaikaiset ketjut saavat yhden linkin lisää!

  Katriina, näyttää melkein liiankin lupaavalta säät NYT, mutta häihin on vielä VIIKKO!

  VastaaPoista