tiistai 7. heinäkuuta 2009

Hääjuhla kristallipuun alla

Häävieraiden mukanaan tuomat kristallit ripustettiin hääteltan keskellä olevaan puuhun tuomaan onnea ensin juhlaan ja myöhemmin nuoren parin elämäänJuhlan jälkeiseen arkeen palaaminen on hidasta. Reilun viikon kestänyt juhlien valmistelu ja loppuhuipennuksena kaksipäiväiset juhlat ovat saaneet minusta kyllä mehut irti ja olo on kuin rusinalla.

Väsymys on onneksi sellaista onnellista väsymistä kun kaikki meni upeasti koleasta säästä huolimatta.

Hääpari oli kaunis ja persoonallinen, oman itsensä oloisia molemmat!

Vihkimistilaisuudessa hääparin itsensä kirjoittama puhe herkisti ja viimeistään silloin kun heidän ystävänsä, jotka olivat läsnä parin ensi kohtaamisessa, esittivät runon , tuli kyynel silmäkulmaan!

Tarjoilut sujuivat ammattilaisilta moitteettomasti, menu oli lappiaiheinen kun läsnä oli ihmisiä ympäri maailmaa; korvasienikeittoa ja poronkäristystä lisukkeineen, kahvipöytä hääkakkuineen ja leivonnaisineen ja venäläinen teepöytä herkkuineen ja samovaareineen. Ruokaa ja juomaa riitti aamukuuteen asti, jolloin viimeiset häävieraat kuulemma simahtivat. Itse jaksoin yhteen!

Yllätyksiäkin oli tarjolla, hääpari esitti perinteisen häävalsiin sijasta hääflamencon! Olivat kuulemma käyneet koko kevään flamencokursilla. Miniän tiedänkin tanssia harrastaneen, mutta että poikani yltyi moiseen suoritukseen oli todella yllätys!

Perinteinen häävalssikin tanssittiin kyllä ja muusikkoina toimivat poikani isä veljiensä ja siskojensa kera. Muutenkin musiikkiesityksiä oli paljon ja hääbändikin koostui hääparin. ystävistä.

Ylpeä olen myös siitä, että vaikka me molemmat poikani vanhemmat olemme kahdesti eronneet olivat juhlissa läsnä molempien exät ja minun nykyinen miehenikin .Samoin oli myös morsiamen puolella, läsnä olivat hänen äitinsä ja molemmat isänsä sekä suomalaisen isänsä nykyinen puoliso. Myös hääpuheissa viitattiin tähän erikoiseen perheeseen positiivisesti. Ulkomaalaisissa vieraissamme herätti ihmetystä etenkin se että morsiamen saattoivat vihkipaikalle hänen molemmat isänsä, toinen toisessa käsikynkässä! Muutenkin hääjärjestelyihin osallistuimme yhdessä. Tämä yhteinen häiden järjestely yhdisti meidät jo etukäteen!

Seuraavana päivänä jatkettiin venäläisellä brunssilla, jonka loihtivat morsiamen venäjän sukulaiset.

Juhlat onnistuivat siis sataprosenttisesti. Paljon iloisia kohtaamisia, naurua , onnea, toivoa!
Hääpari on nyt häämatkalla Ranskassa ja uunituore anoppi jatkaa juhlien jälkeistä elämää vaikka pyykkivuorta selvittämällä!

10 kommenttia:

 1. Voih, tippa on linssissä lukiessakin! Siis onnenkyynel, kun kaikki sujui noin hyvin ja ihmiset osaavat olla ystäviä keskenään. Nämä häät jäävät kaikille varmasti mieleen onnellisena tapahtumana.

  Rentoa oloa ja iloa lomapäiviisi!

  VastaaPoista
 2. Onnea tuoreille nuorelleparille ja anopille.

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka mahtavalta kuulostaakin. Ja tuo hääparin flamencoesitys, upeaa! Ihailtavaa juhlijajoukkoa; kansainvälisyyttä monikulttuurisuutta, musikaalisuutta ja sivistyneisyyttä.

  Kiitos, annoit meille lukijoillekin tästä paljon.

  VastaaPoista
 4. Olipa ihana lukea tätä postausta, tuli hyvä mieli :) Ja ilahduin tietysti siitä, että hääpari harrastaa flamencoa! Lämpimät onnittelut hääparille, tuoreelle anopille, koko suurelle perheellenne <3

  VastaaPoista
 5. Tippa melkein tuli minullakin silmään. Juhlat olivat varmasti upea ja ikiajoiksi mieliin jäävä kokemus teille kaikille. Onnea vielä tuoreelle anopillekin!

  VastaaPoista
 6. Häät kuulostivat ihanilta ja mieleenpainuvilta. On ihailtavaa, miten exät ja nykyiset ovat sopineet samoihin juhliin. Te osaatte ottaa rikkautena sen, että nuorilla on monta "aikuisturvaa".
  Onnea anopille ja kunhan selviydyt pyykkivuoresta ja lähdet tai palaat mökkeilemästä Itä-Suomesta, niin muista Joensuu! Terttu

  VastaaPoista
 7. Hääparille paljon onnea!!

  Ihana kirjoitus. Varmasti mieleenpainuvat häät. Hääflamenco kuulosti aivan mahtavalta. Nyt sitten taidat tarvita juhlien jälkeistä lepoa. Terveisiä Kirkkonummelta Marja-Leena

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommentoijille! Pikkuhiljaa alan toipua hääruljanssista. Pyykkivuorikin on kadonnut ja univelka nukuttu pois! Lomatunnelmat alkavat pikkuhiljaa palailla!

  VastaaPoista
 9. Voi, ONNEA, ONNEA oikein kovasti tuoreelle hääparille!!
  Aivan mahtavalta kuulostavat hhät olleet!! Todella ihanat!!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Marge! Häät olivat kyllä mahtavat vaikka itse toteankin. Hääpari lienee onnellisena lomailee Ranskan rannikolla jossakin!

  VastaaPoista