maanantai 3. elokuuta 2009

Pohjoisessa paistaa aurinko aina vaan


Pyöräilin tänään töihin jo seitsemäksi, jotta pääsisin aiemmin kotiin nauttimaan näistä melkeinpä jo loputtomiin jatkuvista helteistä. Pulahdus jokeen heti hikisen pyöräilyn jälkeen ja sitten aurinkotuoliin iltapäivän aurinkoon. Tuoli sopivan kaltevaan kulmaan ja lippis silmille ja hupsista, mieli etääntyi pikkuhiljaa työasioista ja kaikesta muustakin. Heräsin kun mies kotiutui töistä ja koirat nostivat metakan.

Töinen työviikko loman jälkeen alkamassa, eikä tunnu yhtään hassummalta, vaikka töissä tahti jatkuu samanlaisena kun ennen lomiakin. Jotenkin tietoisuus pikkulomista talven mittaan lyhennetyn työajan ansiosta auttaa. Ensi viikonloppuna huristelen junalla serkkutapaamiseen Tampereen suunnalle, missä on ohjelmassa Tampereella kuljailua, asuntomessuja ja tietenkin hyvää seuraa, hyvää ruokaa ja juomaa!
Kuukauden lopussa taas matkaan Helsinkiin viikonlopuksi pojan ja miniän luo. Näen vihdoinkin heidän uuden asuntonsa kalustettuna!
Tälläiset irtiotot ovat mahdollisia kun on vähän ylimääräistä vapaata. Otan vapaan viikonlopun yhteyteen, jolloi myös perjantai ja maanantai ovat vapaapäiviä. Muuten viikonloppureissut kääntyvät enemmän väsymyksen puolelle kuin piristyksen. On raskasta aloittaa viikko jos on on tullut sunnuntai-iltana myöhään kotiin, vaikka kuinka kiva viikko olisi tiedossa. Meiltä kun täältä pohjoisesta on matkaa sinne etelään! Helsinkiin matkustan onneksi lentämällä kun yhdistän sen reissun työmatkaan. Niitä onneksi on mukavasti pitkin vuotta ja meillä niitä voi yhdistää omiin reissuihin etenkin kun lentomatka on usein tuntuvasti halvempi kun on
perilläolo-öitä useampia.

Viikonloppuna veneiltiin joella ja tuntui kuin olisi ollut jossain suuremmankin vesistön ääressä, sen verran vilkasta elämää joella oli! Saunalautta, kahvilalautta, kanootteja lukematon määrä, kaikenlaisia paatteja, uimapatjaseurueita , kalastajajia, vesiskoottereita, vesisuksia kuhisi pitkin ja poikin Kemi-ja Ounasjokea. Kaikki jokisuiston särkät ja poukamat olivat täynnä ihmisiä eväskoreineen. Mekin lojuimme omalla särkällämme eväskorin ja kirjan kanssa sunnuntaipäivän kunnes piti joutua katsomaan paikallisen kesäteatterin toiseksi viimeistä näytöstä! Illalla vielä
tulivat äitini ja poikani vaimonsa kanssa pannukakulle, olivat myös olleet samaa esitystä katsomassa eli näkivät sen viimeisen näytöksen!

Elämä on ollut tosi sosiaalista. Melkoinen vastakohta viime kesän kylmille koleille keleille, jolloin vietimme paljon aikaa kahdestaan. Sitäpaitsi oltiin töissäkin melkein heinäkuun loppuun. Tuntuu kun kesää ei olisi ollutkaan vuosi sitten. Niin suuri ero on tähän upeaan kesään. Melkein jo kaipaa syksyn viileää henkäystä ja tasaisempaa arkea!

Nytkin olin juuri lähdössä nuorimman koiran kanssa kuvausreissulle rantaan kun tupaan tupsahti miehen veli vaimonsa ja poikansa kanssa. Ei muuta kuin nisut pöytään! Lähtivät sitten veneajelulle miehen kanssa!


3 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloista siellä ja mukava kuulla, että säät hellivät. Miekin aloitin eilen taas vakiduunissani ja yhden päivän jälkeen!! se tuntuu olevan ihan ok.

  Jos Hesassa tulee tyhjä rako, niin muistahan soittaa.

  VastaaPoista
 2. Siis niin paratiisimainen maisema tuossa laiturikuvassa!! Voisi kuvitella, että kun savusaunasta juuri tuollaisessa ympäristössä ja säässä astelee, voi kokea jotain hartaan pyhää.

  VastaaPoista
 3. Vicki Li; soittelen kun tulen Hesaan!

  Rita; laituri, vesi ja lämmin kesä, siinä se on.

  VastaaPoista