sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Kaamosta selättämässä


Pitkästä aikaa päivä, jolloin taivaalta näkyi muutakin kuin paksua kaikenpeittävää
sumuista harmautta. Pakkastakin oli hiukan ilmassa. Tarvottiin kuusimetsässä mökkimaisemissa monta tuntia, sillä sopivan kuusen löytäminen ei käy noin vain. Lappilaisessa metsämaisemassa eivät nimittäin hongat raikaa vaan enneminkin rämekuuset kärvistelevät suon laitamilla ja naavaiset pitkänhuiskeat kuuset alaspäin nuokkuvinen neulasineen yrittävät kuroa taivasta kohti liian tiheässä kuusikossa. Löydäppä sieltä sitten se täydellinen sopusuhtainen kuusikaunotar, jonka on vielä läpäistävä molempien kuusenetsijöiden vuosien saatossa jalostunut kuusiseula! Päivähän (tosin kaamospäivä) siinä menee. Mutta lopputuloksena peräkärryssä komeili neljä kuusta; kaksi pitkää ja kaksi lyhyttä. Yksi pitkä päätyi takapihan uudelle terassille ulkokuuseksi ja toinen pienemmistä löysi paikan katetulta terassilta olohuoneen ikkunan edessä. Loput kaksi päätyivät ystäville! Sisäkuusta emme ajatelleet tänä jouluna laittaa ollenkaan (ainakaan tässä vaiheessa).
Ripusteltiin muutenkin ulos loput jouluvalot ja lyhdyt. Pihaltamme löytyy siis nuo kaksi valaistua joulukuusta, yksi pikkuvaloin somistettu pajujoulukuusi, seitsemän erilaista roikkuvaa kynttilälyhtyä , yksi terassilla oleva suuri kynttilälyhty sekä yksi etuterassin pöydällä oleva lyhty. Niin ja vielä lumipalloheisipensaan ympärille mies kiepautti valosarjan!

Täälläkö muka pimeää! Ei enää! Tosin kaikissa lyhdyissä ei ihan joka ilta kynttilät pala, mutta usein ne kyllä sytyttelen. On mukava tassutella pihalla ja sytytellä lyhtyjä. En ole taipunut led-valoihin vielä.


Huomisen päivän olen vielä lomalla, sitten on loppurutistus töissä ja opiskeluissa ennen joululomaa. Loma on tainnut tehdä tehtävänsä, sillä eilen järjestin jo keittiön kaapit uudelleen. Mies tyhjensi yhden rompekaappinsa ja nyt tuntuu että vihdoinkin tavarat kaappeihin mahtuvat hyvin (siis meidän kahden yhdistetyt tavaramme). Laitoin vielä nimilaput hyllyjen reunoihin kun ei blondin logiikalla ja insinöörin aivoilla järjestys meinannut kaapeissa pysyä!

Illalla vielä leivoin kaapeista löytyneiden tarvkkeiden innostamana ensimmäisen joulukakun ja pari bostonkakkuakin pyöräytin kun en jaksanut pikkupullia enää pyöritellä ja paistaa.

Muuten olen lojunut sohvalla yömyöhään ja katsellut lukemattomia elokuvia, sillä meillä on näkynyt jostain käsittämättömästä syystä kaikki n. 100 maksullista kaapelikanavaa. Vai aikookohan Sonera koukuttaa meidät oikein kunnolla televisofriikeiksi (ei muuten onnistu)?

Vaikka täytyy sanoa, että tämä tempaus ajoittui mainioon kohtaan kun olin viikon lomalla ja ulkona valui enimmäkseen rännänsekaista vettä! Yhtään opiskelutehtävää en ole tehnyt, vaikka olisi kyllä pitänyt. Mutta ovatpahan aivot saaneet levätä tästä niille kenties vähän yllättäen tulleesta opiskelu-urakasta, päähahan kiristyskin on hellittänyt.

Niin ja paras lopuksi, Rooman matkaliput on varattu ja hotelli buukattu. Colosseum tammikuussa on varmaan elämys, maltan tuskin odottaa!

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Voi kun tulisikin käytyä oikeita kynttilöitä sytyttelemässä, niistä tulee niin kaunis valo - tosin meillä usein sataa ja tuulee niin, ettei minkäänmoiset lyhdyt pala.

  Roomaan! Colosseum on varmaan aina colossaalinen, erityisesti siellä, mutta koko Roomassa tulevat eläviksi sanat 'historian siipien havina'.

  Meidän poikien mielestä siellä oli liikaa historiaa, mutta ehkä se oli tuollaisille n. kymppisille lapsille Venetsian ja Firenzen historioiden jälkeen todella liikaa;)

  Katakombeilla kannattaa myös käydä ja kävellä takaisin kaupunkiin via Appiaa pitkin, jos on mukava sää. Siellä näkyvät hyvin myös akveduktit ja bussilla pääsee mukavasti keskustaan takaisin.

  VastaaPoista
 2. Minä ostin led-valot, olen niihin tyytyväinen. Loistavat pehmeää valoa ei sitä kovaa lediä.

  Huomenna pitäisi aloittaa ulkona ja terassilla jouluvalojen laitto ja muu jouluvalmistelu.

  Meillä on ulkona kartiokuuset johon yhteen vien valot.

  VastaaPoista
 3. Colosseum missä kuussa vaan on varmaan elämys!
  Kade!

  VastaaPoista
 4. Inkivääri, minunkaan poikani eivät kymmenvuotiaina historiasta piitanneet. Kiitos Rooman vinkeistä. Olen käynyt kerran aiemmin siellä , mutta siitä on aikaa jo parikymmentä vuotta! Tosin Roomassa ei aika taida niin kovin näkyä...

  Arleena; hyvä kuulla että led-valoista löytyy pehmeitäkin sävyjä. Mies kovasti on nihin tykästynyt, ehkä minäkin taivun pikkuhiljaa kun väsyn lyhtyjä sytyttelemään!

  SusuPetal; odotan tulevaa elämystä innolla!

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea lähteä talvella Roomaan! Säästyy turistisumalta. Meillä on vielä kokonaan näkemättä, on pitänyt monta kertaa lähteä, mutta tähän asti on valittu muuta.

  Jouluvaloista se tunnelma taas lähtee, kuusista ja lyhdyistä. Hyvän saaliin saittekin kuusenhakumatkallanne.

  VastaaPoista
 6. Katriina, reissun jälkeen tiedämme oliko tammkuun Rooma hyvä idea. Anakin mitä etukäteen on kohteesta lueskelllut ja ajankohdasta olen lueskellut varoitetaan siellä olevan KOLEAHKOT KELIT tähän aikaan! Voi lla että olisi ollut viisaampaa valita matka lämpimään... Onneksi Rooma pursuaa nähävyyksi. kaipa sielläkin jonkilanlainen lämmitys sisätiloista löytyy, paitsi tuskin Colosseumilta:-)

  VastaaPoista
 7. Oikeanlaisen talven tunnelmaa kuvistasi välittyy. Eikä tämä kaamos kovin pahalta tunnu. Varsinkaan, kun tiedossa on Rooman matka.

  VastaaPoista
 8. Rita; välillä kyllä kaamos tuntuu pahalta. Jatkuva vesisade painaa ainakin minut matalaksi. Tänäänkin satanut koko päivän, eiliset lunmet ovat taas poissa....

  VastaaPoista