maanantai 14. joulukuuta 2009

Laulaisin sinulle lempeitä laulujaTänään olen
 • kävellyt koirien kanssa kirpakassa pakkassäässä lenkin jokimaisemissa pitkästä aikaa
 • kuvaillut ja tallentanut rakasta jokimaisemaani sekä kameralla että silmilläni
 • hissutellut hiljaa kotona ja mietiskellyt elämää - että vain voikin nauttia pelkästä olemisesta
 • ajatellut että voisi kutsua ystäviä jouluglögeille - ehkä?
 • käynyt lapsuudenkodissa laittamassa ikäihmisille  pihakuusen jouluvaloineen (25 asteen pakkasessa)
 • tehnyt päätöksen leppeästä joulusta ilman jouluhässäkkää ja ilman joulukinkkua

Vapaapäivä maanantaina on  hyvä tapa aloittaa viikko. Nautin, kun saan jäädä hiljaiseen taloon ja heräillä omia aikojani (mikä näin pakkasella ja pimeässä tarkoittaa jopa lähempänä yhtätoistakin!). Polttelin kynttilöitä ja kuuntelin radiosta jossain kaukaisessa maailmassa tapahtuvia asioita, siltä ne tuntuivat minun korvaani tänä aamuna. Kotona ehdin havaita päivänvalon hetkenkin, työpäivinä se menee usein niin nopeasti ohi, ettei sitä huomaa ollenkaan. Vihoviimeinen märkyys näyttää painuvan unholaan näillä leveysasteilla ja pakkasmittari alkaa näyttää niitä lukemia mitä kuuluukin tähän vuoden aikaan.
Vanhempi poikani ja Aussityttönsä tulevat Aussitytön siskon ja poikaystävänsä kanssa ensi sunnuntaina ja viipyvät pohjoisessa yli  Uuden vuoden. Eivät koko aikaa meillä ole, eivätkä edes joulunpyhiä, mutta riittävästi kuitenkin että säpinääkin riittää. Olen vapaalla joulunalusviikon, joten voimme juhlia joulua jo etukäteen.
Olemme miehen kanssa joulunpyhät kaksistaan, aattona menemme syömään vanhempieni luokse. Vaihtoehto ei kuulosta ollenkaan huonolta kun muistaa viime vuoden joulua, aattoaterialla meitä oli 10 h  ja joulupäivänä 11 h. Joka toinen joulu jaksaa tuollaisen rumban!

Oikein odotan että joulunaikaan saan vihdoinkin syventyä norjalaisen Linda Olssonin kirjaan Laulaisin sinulle lempeitä lauluja.   Tämä kirja on odotellut hyllyssäni jo pitempään ja minusta kirja vaikuttaa kiehtovalta jo pelkän nimensä vuoksi. Toinen nimen perusteella kiinnostava (valitsen kirjan joskus pelkän nimen perusteella!) kirja on Renate Dorresteinin  Pojallani on seksielämä ja minä luen äidilleni Punahilkkaa.17 kommenttia:

 1. Kauniita talvimaisemia. Siellä kävely tuntuu rauhoittavalta. Tietenkin jos ei ole liian kovaa pakkasta, silloin noita maisemia on ihana katsella kodin lämmössä.

  Minä tein viikonloppuna isolle porukalle jouluateriamenuun. Ja maistuikin hyvälle. Jouluaaton olemme tyttären luona ja sitten alkaakin taas hiljainen päivä, kunnes porukat tulevat heti tapanin jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Silmiä hivelee pastellisävyt. Sinun päiväsi ei ole mennyt hukkaan! Ja joulusi kuulostaa kiireettömältä. On tuo 11 h iso luku, mutta sittenkin varmaan muistorikkaita kokoontumisia ^^.

  VastaaPoista
 3. Arleena, on hyvä että on sekä että-mahdollisuus joulun suhteen. Sopivassa suhteessa läheisiä ja kaksinoloa tuntuu tässä elämänvaiheessa oikein hyvältä!
  Olet oikeassa että tuossa maisemassa kävely tyynnyttää mielen. Olen onnellinen kun vihdoin pääsee jäälle, liian pitkään on ollut sellaiset kelit ettei rantapoluille ole ollut menemistä saati sitten jäälle (jäätä kun ei ole ollut, ainakaan sellaista joka olisi kestävää lajia ollut!)

  VastaaPoista
 4. Tuuluska;tuo 11 h on melko tavallinen ruokailijamäärä, sillä uusperheen lisäksi minulla on vielä voimissaan olevat vanhemmat sekä lähellä asuvia sisaruksia on meillä molemmilla! Lapsiahan meillä on yhteensä viisi, joista neljällä on jo puolisot. Ehdottomasti on hieno juttu että on perhettä!

  VastaaPoista
 5. Sinun maanantaivapaa kuulostaa yhtä mukavalta kuin omani viikko sitten. Päätin hankkia niitä lisää silloin tällöin; niin paljon nautin siitä.

  Onneksi olen vapautunut iän myötä ajatuksesta, millainen joulun täytyisi olla vuodesta toiseen. Meillä on tiistaina eka "jouluaatto" ja aattona toinen. Pääasia, että näkee rakkaita ihmisiä ja saa olla yhdessä muutaman päivän. Sitten suuntaamme kahden lomalle Kuusamoon, joten minäkin pääsen nauttimaan pohjoisemman Suomen lumoista ja sinisestä hetkestä.
  Mukavaa joulun odotusta sinne tauhoittaviin maisemiin! Terttu

  VastaaPoista
 6. Terttu; olen itsekin jatkanut työajan lyhennystä toukokuun loppun näillä näkymin.
  Varmaan iän myötä oppii joulunkin kanssa kohtuulliseksi, vähän niinkuin muidenkin asioiden kanssa:-)

  Tuo Kuusamon reissu kuulostaa muuten tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 7. Kaunista!
  Kaunis on myös tuo kirjan nimi, noita samoja olen itsekin kirjastosta etsiskellyt.

  Rauhallista joulun alusaikaa!

  VastaaPoista
 8. Sinulla on todella kauniita maisemia, mukavaa kun olet päässyt niitä kuvailemaan! Joulu tulee, joko stressillä tai ilman. Itse päätin muutama vuosi sitten, että ilman ;)) Teen mitä jaksan, ehdin ja viitsin - loput haen kaupasta.

  VastaaPoista
 9. Blogiisi tullessa silmät kohtaavat hennonkauniin kaamoksen valon. HIenosti olet saanut sen lempeät pastellit vangittua kameralle.

  Vapaapäivä tuntuu kulkevan niin mukavaan tapaan, että lukijakin tulee hyvälle tuulelle. Noista houkuttelevista kirjannimistä tulee mieleen Pirkko Jaakolan kuunnelma Puksipensaassa ihana merimies rakastaa lihavaa naista.

  VastaaPoista
 10. Mukavia tunnelmia ja joulun ajan suunnitelmia sinulla. Rantamaisemasi ovat aivan ihania, mutta minussa herättävät myös haikeahkoa koti-ikävää. Mielenkiintoista kyllä, että reagoin jokikuviisi yleensä aika vahvasti :)

  VastaaPoista
 11. Hei!
  Tuo viimeksi mainitsemasi kirja kuulostaa mielenkiintoiselta....jos se on lukemisen arvoinen, ota se mukaan Roomaan niin voin lukea sen siellä...
  tv. santtuanneli

  VastaaPoista
 12. Mk; rauhallista joulunalusaikaa myös sinulle!

  Katriina; tuo sinun kuunnelman nimesi on ylivoimainen!

  Ruska; on tosiaan jännää mistä melankoliset ajatukset saavat alkunsa. Kaiho kumpuaa jostain kaukaa, lapsuudesta, nuoruudesta, eletystä elämästä...

  Santtu, tuo kirja on minullakin lukematta vielä eikä sitä minulla ole. Mutta on minulla muuta, Hassista jne...

  VastaaPoista
 13. Olipa taas ihanaa tunnelmaa! Vapaa maanantai, jes. Jouluillallinen isolla porukalla on jotain. Meillä vain 5-6 henkeä, mutta tärkeä perinne meille kaikille. Nuo joululukemisesi vaikuttavat kiinnostavilta.

  VastaaPoista
 14. Rita; nyt on vapaa torstaikin! Ja ensi viikonkin olen vapaalla mutta jouluna teen kaksi yövuoroa!

  VastaaPoista
 15. Aivan mahtavia kuvia!
  Kiirepakolainen toivottaa sinulle kiireetöntä ja levollista Joulua!

  VastaaPoista
 16. Mukavaa joulua myös sinulle kiirepakolainen! Nimimerkkisi vaikuttaa siltä että ehkä olet joutunut kiireen rajojasi miettimään... täytyypä käydä blogissasi vierailulla!

  VastaaPoista
 17. Laulaisin sinulle lempeitä lauluja on aikoihin Kaunein kirja, mitä olen lukenut.... Yritin oikein miettiä adjektiivia, millä kirjaa kuvaisin, ja KAUNIS on minusta täydellisen kuvaava sana....ja lohdullinen.. Olet varmastikin jo kirjan lukenut. Mitä mieltä Sinä olit??

  VastaaPoista