sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Sunnuntaiarkea juhlan jälkeenArki on koittanut pyhien jälkeen mutta arki alkaakin  nyt sunnuntaina. Pakkasetkin ovat hieman hellittäneet, nyt on enää 15 astetta mittarissa! Istuskelen olohuoneessa ja juon muumimukista aamukahvia piparin kanssa. Nuoret nukkuvat vielä ja heidän pikkuinen  koiransa pitää meille miehen kanssa seuraa. Nuoret kotiutuivat tapanintansseista vasta puoli kuudelta aamulla, taksia oli kuulemma saanut odottaa 1,5 tuntia. Muisteltiin miehen kanssa noin kymmenen vuoden takaisia aikoja, jolloin viikonloppuisin tälläinen rytmi kuului asiaan meidän molempien lasten kohdalla.

 

Australialaisnuoret ovat tänään lähdössä jatkamaan matkaa Eurooppaa kohti, suuntanaan heillä on ensin Berliini, sitten Pariisi ja Rooma! Suomen Lappi jää varmaan heidän muistojensa kirjaan eksoottisempana jouluna kolmenkymmenen asteen pakkasessa. Tornionjokivarressa poikani isän lapsuusmaisemissa lämmittivät vanhaa  navetan päässä olevaa puusaunaa pakkasessa, raahasivat vesikelkalla veden saunaan ja sitten hipsuttelivat pihan poikki lämpimään saunaan!

Eilen illalla tänne pörähtivät myös siskon lapset Ruotsista, kummityttöni on nykyisin töissä Tukholmassa ja oli mukavaa tavata hänetkin.

Joulu on sujunut jokivarressa juuri niinkuin ajattelinkin eli leppoisasti ja vailla stressiä vaikka väkeä on riittänyt. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen kattanut pöytään ostolaatikoita ja rosolleja, hyvin kelpasivat nekin! Siivouskin on kelvannut  melkein marttojen tyyliin, eli tavarat paikolleen ja kynttilät palamaan! Väkeä ja tavaroita on ollut paljon , myös neljä koiraa ovat olleet sisällä joulun pakkaspäivät, joten siivouksesta ei tosiaan kannatttanut paineita ottaa.

Nyt arkivälipäivinä käyn töissä ja uuden vuoden aattoana hyppäämme miehen kanssa autoon ja huristelemme nelostietä pääkaupunkiseudulle! Koska olen töissä aattona puoleen päivään ,päätimme viettää uuden vuoden aaton Jyväskylässä! Hyvä illallinen ja hotelliyö meille melko oudossa kaupungissa tuntui molemmista mukavalta vaihtoehdolta joulunajan sosiaalisuuden jälkeen ennenkuin taas asetumme miehen tyttären perheeseen vieraiksi muutamaksi päiväksi. Siellä odotetaan ensimmäistä vauvaa, jonka pitäisi syntyä reilun kuukauden sisällä, miehelle tuleva pienokainen on ensimmäinen lapsenlapsi.

Sitten uuden vuoden alkupäivinä mies ajelee takaisin kotiin ja minä puolestaan hyppään lentokoneeseen ja matkustan Roomaan, missä Ulkomaanystävätär jo minua odottelee.


9 kommenttia:

 1. Siellä uinuu ihan samannäköinen koiru kuin meilläkin, hiukan pienempi vain:D

  Niin ne elämäntilanteet vaihtelevat ja tuovat mukavaa uutta väriä ja uusia ihmisiä elämään. Uudenvuodenaattoakaan ette ehkä ole ennen vieraan kaupungin hotellissa viettäneet. Toivotan hauskaa vuodenvaihdetta ja ihanaa Roomanmatkaa! Sinne lähden joskus vielä minäkin, aina vaan suunnitellaan miehen kanssa sitä, mutta ei saada toteutettua.

  VastaaPoista
 2. Katriina; olemme ensimmäisen yhteisen uuden vuotemme vieraassa hotellissa viettäneet, vielä vieraalla maalla, Riikassa! Ja siitä on hyvät kokemukset ja muistot!

  Tuo koira on samannäköinen kun sinun koirasi, totta. Sen ovat poikani ja avovaimonsa saaneet Espanjasta löytökoirayhdistyksen kautta. Rodusta ei ole tietoa eli Amalia on puhdas seropi. Ihan mainio koira on ja hyvin on sopeutunut meidän koiralaumaamme. Ne tosin eivät sitä juuri noteeraa!

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ollut sekä että rauhaisaa ja vipinää. Meidän porukoista tupsahtaa uutena vuonna tänne sekä tyttö että poika lapsineen. Silloin on vilinää ja vilskettä.

  Mukavaa työviikkoa.

  VastaaPoista
 4. Arleena, mukava tosiaan kun on ollut sekä että. pelkkä hulina saisi kyllä mehuyt pois äkkiä!Minulla on vielä kokematta tuo lastenlasten mukaan tuleminen,tosin ensi jouluna sekin ehkä on jo edessä!

  VastaaPoista
 5. Sinulla on ollut niin siellä kaikkea sopivasti... koiriakin tarpeeksi. Ihanaa.
  Tervetuloa kotikaupunkiini uudenvuodenaattona! Toivottavasti viihdytte ^^

  VastaaPoista
 6. Tuuluska, sinäkö asustelet Jyväskylässä!Ei me kyllä paljoa ehditä tällä kertaa Jyväskylää katsella. Syömässä jossakin varmaan käydään ja jos pysytään hereillä niin kaupungilla pyörähdetään keskiyöllä katsastamassa vuoden vaihtuminen! Mutta kiitos vain, varmasti viihdytään!

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen blogi sinulla täällä,joten pitihän tämä listalle laittaa:) Kiva että lisäsit minut listallesi.

  Antoisaa matkaa Roomaan!

  VastaaPoista