tiistai 19. tammikuuta 2010

Kotiin uutta ilmettä

Puncto 4203 valaisin

Puncto 4203 valaisinT

Tammikuun alussa olimme miehen kanssa hänen tyttärensä luona kylässä Järvenpäässä ennen Rooman reissuani ja siellä kävimme syömässä Tuusulajärven rannalla olevassa varsin kauniissa ravintolassa. Ravintola Huili on varmaankin parhaimmillaan kesäisempään aikaan sillä nyt tammikuussa sinne puhaltali järveltä varsin kolea , viimainen tuuli ja kun pakkastakin oli reilut parikymmentä astetta , niin ravintolassa kannettiin asiakkaille  (olimme muuten sillä hetkellä ainoat asiakkaat)lämpimät huovat harteille.Mutta ruoka siellä oli erinomaista ja päätimmekin heti tulla uudestaan kesällä, kun suurista ikkunoista avautuvat vehreät näkymät järvelle. Ravintolasta jäivät myös mieleemme erinomaisen ruoan lisäksi siellä olevat kauniit valaisimet.

Olemme nimittäin  hakeneet pikkuhiljaa uuden ruokapöydän päälle sopivaa valaisinta ja nuo valaisimet kiinnostivat meitä molempia. Tänä aamuna valaisemet muistuivat mieleeni kun mietin olohuoneeseen ja keittiön ruokailutilaan uusia verhoja. Sukelsin netin mahdollisuuksien maailmaan ja hetken etsittyäni löysin valaisimetkin. Ne ovat suomalaisen Seppo Kohon suunnittelemaa Secto design -sarjaa, koivusta valmistettuja. Tuossa ravintola Huilin linkissä edellä valaisimen näkee korkeampana versiona, mikä ravintolan avaraan tilaan paremmin sopiikin. Meidän tavalliseen matalaan ruokailutilaan voisi sopia tuo valaisimen matalampi versio. Lamppua näkyi löytyvän ainakin Vepsäläiseltä mutta myös , yllätys , yllätys , Finnairplus- shopista. Jos on lentopisteitä kerättynä niin valaisin irtoaa edullisemmin eurojen ja pluspisteiden yhdistelmällä. Sieltä muuten  löytyy  paljon muutakin laadukasta, kaunista tavaraa!

Minulla ilmeisesti alkaa olla kevättä rinnassa kun haluan vaaleita sävyjä kotiinkin! Täytyypä lähteä verhokauppaan kun on sopivasti vapaapäiviäkin edessä! Ja ainainen lukeminen ja kirjoittaminen vaatii välillä vastapainoa. Mikä ihme minut muuten saikaan tämän opiskelun aloittamaan????


8 kommenttia:

 1. Nuo valaisimet on huippuhienoja. Oon hiplannut sellaista valkoista pyöreää ja pulleaa Vepsäläisellä... joskus uhkasin että "jos siippa ostaa skootterin niin minä ostan sitten tuon lampun"... no skootteri on, mutta lamppua en oo malttanut kuitenkaan hankkia. ;)

  VastaaPoista
 2. Minäkin tykkään kovasti noista valaisimista, mutta Maaretta, markkinoilla on myös kopioita.
  Tämä ei ole mainospuhe, mutta Huili on todella hyvä ruokapaikka. Samalla omistajalla oleva Stålhanen kartanoravintola on katsastamatta, mutta ainakin miljöö on upea. Ennen restaurointia se tunnettiin Vanhankylän kartanona.

  VastaaPoista
 3. Hyvännäköiset lamput!!!
  Opiskelet itsesi takia! Sinä itse tiedät omat motivaatiosi ja vaikka välillä laikuus iskee ja turhautuminenkin, pitkän tien päässä on päämääräsi!!! Sinniä, sinniä, siskoseni!
  tv. santtuanneli

  VastaaPoista
 4. Tuuluska; näinhän se usein käy ja ehkä enemmän niin kät meiile naisille kuin miehille. Olen myös havainnut että tekniikkaan tai moottoreihin liittyvissä jutuissa euroilla ei ole niin väliä mutta sisustusjutuilla on:-)Tosin voin kyllä ostaa mitä haluan mutta itsekin ehkä perun ja sikoitan eurot mieluummin vaikka matkoihin!

  Villiviini; saahan hyviä paikkoja mainostaakin, eikä vaan!

  Santtu; kiitos sielunsisko tsempistä. Sitä välillä tarvitaan!

  VastaaPoista
 5. Samoin minä olen ihaillut noita pyöreinä versioina. Sopisivat meidänkin olkkariin pöydän päälle, muttamutta, aika arvokkaita.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen paikka. Muutama kesä sitten esitin miehelle, että tutustuttaisiin paikkaan. Harmikseni en saanut innostumaan, eikä yksinkään tullut lähdettyä. Jospa tyttären kanssa ensi kesänä...

  Nääs, luin eräs kesäloma mielenkiintoisen kirja, joka liittyy Tuusulanjärven taiteilijamiljööseen. SUUREN ISÄN VARJOSSA: Kirsti Gallen-Kallela. Mahtava kirja, joka teki lähihistorian eläväksi. Sibelius-elokuvaa oli erittäin antoisaa seurata, kun oli tuon kirjan tapahtumat ja taiteilijat tuoreessa tiedossa!

  Kaunis ja tyylikä tuo valaisinsarja. Ajattoman tyylikäs - hyvä löytö.

  VastaaPoista
 7. Secton valaisimet ovat suosittuja niin täällä kuin ympäri maailmaakin.

  VastaaPoista
 8. Katriina; pahus tätä makua, kun aina tykästyn niihin kalliimpiin vaikken edes ole ihastuessa hintalappua vielä nähnytkään:-)

  Rita; kuulostaapa kirja mielenkiintoiselta. Täytyy etsiä se käsiin ennen kesää. Silloin ajateltiin pyöräillä Tuusulajärven ympäri taiteilijakodeissa vieraillen.

  Arleena; enpä ollut tietoinen Secto-sarjasta ja sen suunnittelijasta. Ihastuin vain kauniisiin valaisimiin. Viitaten yllä olevaan kommenttiin...turhan kallis maku!

  VastaaPoista