torstai 18. helmikuuta 2010

Lumen toinen puoli, se harmaa!

Valokuvatorstaissa on tällä viikolla haasteena LUMI. Niinkuin arvaatte, lumikuvia minulla riittää . Enimmäkseen hohtavista hangista, kevätauringon kilosta nietoksilla, neitseellisistä valkoisista pinnoista, eläinten jäljistä kinoksien katveessa....

Valitsin lumikuvakseni tällä kertaa toisenlaisen. Harmaan, harmaan päivän, jolloin taivaalta tippuu loputtomasti  uutta lunta . Maisema peittyy lumeen, kaikki peittyy loputtomalta tuntuvaan harmauteen. Etenkin maaliskuun lopulla, huhtikuussa tälläinen lumi masentaa. Tämä kuva on otettu viime vuonna jonain maaliskuun viimeisistä päivistä.

10 kommenttia:

 1. Harmaata, mutta jotenkin keväistä.
  Uusi lumi vanhan lumen surma, niinhän se meni.
  Hyvä ajatus laittaa tämä kuva!

  VastaaPoista
 2. Krisse yömyöhaisellä lukureissulla. Ja toivottaa sinulle Maaretta mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hyvä valinta. Nyt puut ovat olleet niin raskaina lumesta ja talvi näyttänyt toiselta.

  VastaaPoista
 4. Taru; Keväistä harmautta! Kauniisti sanottu ja myös tosi optimistin ilmaus:-)

  Krisse/Vaarala; huomasitkohan minun eilisiltaisen pikaisen pyörähdykseni myös sinun blogissasi kun niin samaan aikaan jätit kommenttisi. Vaikka en tainnut jälkiä jättää tällä kertaa. Vaikka huomasin että olit juhlinutkin 70-luvun hengessä. Itse vietin myös saman kymmenen mukaan viisikymppisiäni muutama vuosi sitten:-)

  Marikki; totta. Tänä talvena puut ovat saaneet kantaa lumitaakkaa joka puolella Suomenmaata. Ikkunastani avautuu ytkin aivan mahtava aurinkoinen luminen päivä, tosin pakkasta -24 astetta!

  VastaaPoista
 5. Joo, ihan varmaan siihen kyllästyy jossain vaiheessa:) Täällä meillä on ollut jo monta niin vähälumista talvea, että olen kyllä nauttinut joka hetkestä - auttaa varmaan sekin, että pojat ovat kasvaneet tänä aikana siihen mittaan, että kolaamista olen saanut jaettua itseni lisäksi kolmelle muulle;) Meillähän Isännyys rakastaa umpihankea ja hänelle riittäisivät tallatut polut, mitä nyt autolle joutuu joskus vähän reittiä tasoittelemaan.

  VastaaPoista
 6. Inkivääri; minäkin nautin talvesta kovasti ja erityisesti juuri lumisesta sellaisesta! Mutta huhtikuussa on saanut jo lumesta tarpeekseen, silloin haluaa jo kuopsimaan haravalla pihamaata.

  Lumen kolaaminen on mitä mainiointa hyötyliikuntaa, mutta kyllä siihen välillä tarvitaan kaikkien taloudessa asuvien voimia:-)

  VastaaPoista
 7. Talvi ja lumi ovat ehdoton pari, mutta kevään korvalla, kun jo odottaa viimeistenkin lumien lähtöä, ei osaa iloita uudesta lumesta.
  Toisaalta uusi lumi on vanhan surma.

  VastaaPoista
 8. Täällä on tänään just tuollaine päivä.
  Itseasiassa näyttää jo aurinko pilkistävän ja harmaa on raikastunut.

  Talveen kuuluu harmaa-valkoinenkin ja lumi on aina yhtä kaunista.

  VastaaPoista
 9. Kohta on taas tuollaiset kelit! Meitä on hellitty ihanalla auringolla, mutta lukemat mittarissa ovat kamalat, aamullakin -35..

  VastaaPoista
 10. Aimarii; lohduttava sanonta tuo uusi lumi vanhan surma!Pitää muistaa se sitten huhtikuun lumisateessa:-)

  Arleena; täällä taas ollut ihan huikean lumivalkoinen aurinkoinen pakkaspäivä!

  Elisa; pakkaset ovat jatkuneet jo kohta liian kauan, totta!

  VastaaPoista