perjantai 26. maaliskuuta 2010

Kevätilmiöitä


Koko viikon täällä on paistanut aurinko pilvettömältä taivaalta ja töiden jälkeen olen kiirehtinyt jäälle koirien kanssa hiihtämään. Nautin suuresti tästä kevään ajasta, jolloin talven pahimmista pakkasista on selvitty ja siellä täällä on jo merkkejä keväästä. On vain ajan kysymys, koska jään raoista ilmestyvät ensimmäiset hankisääsket esiin, yleensä ne kiemurtelevat pääsiäisen tienoissa jään päällä hangella. Huhtikuussa alkavat usein räntäsateiset kelit, joka paikassa on solsketta ja jäällä liikkumiset on vaihdettava kuraisiilla teillä tehtyihin lenkkeihin! Tuosta ajasta en tykkää yhtään. Huhtikuussa sää on julmin!

Nyt ei kyllä paista, eikä viikonlopuksikaan luvattu aurinkokelejä, harmi! Lähdin töistä tänään jo kahdelta ja nautiskelen viikon ehkä parhaimmasta hetkestä: kiireettömästä iltapäivän tuokiosta lempituolissa vieressäni kuppi kahvia suklaakeksin kera, radio soi, vieressä uusia lehtiä.Anna , Kodin kuvalehti. Vahvana mielessä on tunne , että edessä on kiireetön viikonloppu ja seuravallakin viikolla vain kolme työpäivää ennen melkein kahden viikon kevätlomaa! Maailmassani on kaikki hyvin juuri tällä hetkellä!

Lomaksi ei ole vielä suunnitellut mitään erityistä. Nuorempi poika on tulossa Gimulinsa kanssa pääsiäisen viettoon, sukupäivälliset  järjestän jonain pääsiäisen pyhistä (pakasteessa on muhkea hirvenpaisti odottamassa)! Pääsiäispyhien jälkeen voidaan miehen ja koirien kanssa suunnata muutamaksi päiväksi Lapin perukoille vielä hiihtelemään, katsotaan!
Oi ihanaa! Posti toi juuri kotiinkuljetuksena ovelle Hobby Hallin paketin. Tilasin alkuviikosta alakerran takkahuoneen ikkunoihin valkoiset pellavalaskosverhot ja keittiön ikkunaan heleänvihreät Marimekon Mustapippuri-kuosiset verhot! Kevätilmettä kotiinkin! Alakerran takkahuonetta emme ole vielä remontoineet. Siellä on puupaneeliseinät ja katto sekä puinen portaikko yläkertaan. Ajattelin että valkoiset laskosverhot tuovat raikkaampaa ilmettä ja valoa koko tilaan. Siellä on kyllä kolme ikkunaa, mutta ne ovat pohjoiseen  varjon puolelle.

On meillä vielä eräs muukin kevätilmiö menossa.  Lapinkoiranartullamme on juoksu menossa  ja uroskoiramme on tuskissaan. Miehen piti viime yönä nukkua alhaalla takkahuoneessa kun koira ei asettunut sitten millään. Onneksi on yläkerran ja alakerran välillä vielä vanhat lapsiportit! Muutama päivä on uroksen vielä kärvisteltävä...

8 kommenttia:

 1. Taalla alkoi huhtikuun kelit jo viime viikolla. Ja koko paasiaislomaksi on luvattu nollakelia ja sadetta tai rantaa.

  VastaaPoista
 2. Tuula, niin tännekin päin valitettavasti:(.Sen vuoksi haluaisinkin lähteä ajelamaan pohjoisemmaksi josko sieltä vielä löytyisi aurinkoa ja hankia!

  VastaaPoista
 3. Saako laskosverhojakin valmiina ja vielä noin mukavan näköisiä? Tahtoisin olohuoneen isoihin ikkunoihin valkoiset laskosverhot , mutta asia on jäänyt aina hautumaan, kun en ole viitsinyt teettää. Hobby Hall onkin jäänyt vähän unholaan...

  Aurinko paistaa ainakin teillä sisällä, oli sää mitä tahansa. Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 4. Katriina; minulla oli sama juttu, halusin laskosverhoja mutten kyllä osaa niitä itse tehdä enkä saanut aikaiseksi teettääkään. Olin iloinen kun löysin niitä Hobby Hallista.Täällä periferiassa oppii käyttämään postimyyntejä, sitäpaitsi nykyään sieltä löytää ihan hyviä juttuja!

  VastaaPoista
 5. Mukavalta kuulostaa viikonlopun alku! Ja vielä paranee vain pääsiäisviikolla, kiva!
  Täällä myös tyytyväisin mielin...

  Meillä myös kollikissat kulkee ja hajuisia viestejään jättävät;)

  VastaaPoista
 6. Hei! Ihanat verhot! Minua harmittaa kun ei juuri mikään suomalainen postifirma toimita ulkomaille. (Esim. Anttila) Ja jos toimittavat, ovat postimaksut hyvin korkeat...esim. Pokkarikirjat ottaa 40 euroa postimaksua! Joskus postimaksun hinnalla lentelee ryanairille edestakaisin Tampereelle...No, onhan sitä tavaraa täälläkin mutta ei sitä suomalaisen makuun sattuvaa kuitenkaan kovin usein.
  terv. santtuanneli

  VastaaPoista
 7. Taas uusi sana, tuossa yhteydessä solskeen ymmärtää, muuten sitä ei kyllä olisi osannut yhdistää mihinkään.
  Ja huhtikuu tosiaan on kuukausista ikävin!

  Voi noita poikia, meilläkin menossa peräkkäin jo kolmannella nartulla juoksut.
  Minkäs ne luonnolleen voivat, mutta ei sitä kauaa viitsi kuunnella.
  Onneksi on kaksi kotia.

  Mukavaa lomaa, sitten kun koittaa!

  VastaaPoista
 8. Rita; rauhallista keski-ikäisten keskivertoarkea....

  Santtuanneli; verhot ovat oikein piristävät paikoillaankin, kevään tuntia edes näin!

  MK; on sitä näemmä tätä kielimuuria ihan täällä kotosuomessakin:-)

  Juoksu ottaa uroksille tosi paljon kovemmasti, kun ei edes ruoka maistu. narttu sen sijaan nukkuu makeasti ja söisi uroksenkin edestä jos saisi!

  VastaaPoista