sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Extempore-matka Saksaan


Viime viikon keskiviikkona tilasin liput Ryanairilla Saksaan ja 1.pääsiäispäivänä suuntasimme automme kohti nelostietä Tampereelle ja jätimme sen veljenpojan huostaan vajaaksi viikoksi. Eipä tarvinnut extempore-reissuamme katua. Oli ihanaa käydä täältä loskan ja lumen keskeltä haistelemassa, maistelemassa ja katselemassa kevättä.  Viisi päivää kului kyllä liiankin nopeasti , nyt ollaan jo kotona toivottu reissusta ja orientoiduttu huomenna alkavaan työarkeen!

                          Vesivoimalla Nerobergille                                                Nerobergin uusi ulkoilupuisto puiden latvuksissa                                                            Vanha , kaunis ortodoksikirkko Nerobergillä Wiesbadenissa


Ensimmäisenä päivänä kierreltiin Wiesdenin vanhaa kylpyläkaupunkia. Wiesbaden on Hessenin osavaltion pääkaupunki läntisessä Saksassa. Rein-joen ja Taunus-vuoriston välissä sijaitsevan kaupungin väkiluku on noin 280 000. Alueella sijaitsevien kuumien lähteiden ansiosta Wiesbaden muodostui jo keskiajan lopulla merkittäväksi kylpyläkaupungiksi, osittain tästä statuksesta johtuen kaupungille on yhä tyypillistä klassistinen rakennustyyli ja runsaat viheralueet. Nykyään kaupunki muodostaa yhden kokonaisuuden Reinin etelärannalla sijaitsevan Mainzin kaupungin kanssa.

 


Nerobergin rinteillä kukkivat valkovuokot ja Wiesbadenin kaupungin omistamilla viiniviljelmillä viiniköynnökset aloittelivat kasvukauttaan. Puistoissa kukkivat kirsikkapuut ja magnoliatkin olivat viittä vaille kukilla.  Kevät oli tosin Saksassakin tänä vuonna myöhässä, puut olivat vasta hiirenkorvilla.

Toisena reissupäivänä ajelimme kauemmaksi; en varmaan koskaan kyllästy Reinin jyrkän jylhiin rantamaisemiin ja rinteillä keikkuviin linnoihin ja rauniohin. Jaksan myös  edelleen ihastella vanhojen kaupunkien koristeellisia julkisivuja ja pieniä kujia. Miehelle ne olivat uutta, hänen kuvansa Saksasta oli paljon modernimpi ja perustui teollisesta Saksasta luotuihin mielikuviin .


Kolmantena matkapäivän patikoimme lähikylissä melkoisen lenkin, laskimme kilometrejä tulleen päivän aikana 15-20 km. Aurinko paistoi koko päivän ja lämpöasteita oli varmaan yli 20. Nenänpääni kärventyi ja toinen jalkani kipeytyi niin että edelleenkin vähän linkutan. Mutta hieno patikkareissu meillä oli. Hessenin osavaltio muistuttaa maastoltaan koti-Suomeamme. Se on täynnä vihreitä kumpuilevia niittyjä, tammi-ja pyökkimetsiköitä ja laaksoissa pieniä kyliä. Erittäin viehättävää seutua!


Ulkomailla asuva ystävä ei ole hassumpi juttu, vaikkakin hyvin muistan  sen ikävän, kun läheisin ystäväni muutti miehen perässä Saksaan. Heidän hääpäivänään join elämäni ensimmäistä kertaa yksin kotona päiväsaikaan viinipullon ja itkeskelin kun tajusin, että ystäväni jää Saksaan lopullisesti. Hän odotti silloin jo heidän ensimmäistä yhteistä lastaan. Nyt kun tuo kummityttöni on 14 v, olen ainoastaan onnellinen siitä, että minulla on ollut tilaisuus tutusta toiseen kulttuuriin ja elämänmenoon ystävän perheen kautta. Sitäpaitsi taidan tavata Ulkomaanystävääni enemmän kuin montaa lähempänä asuvaa ystävää. Kesällä kummityttöni ja hänen pikkuveljensä ovat tulossa yksikseen Suomeen, ovat meilläkin viikon!

Miehen tyttären oli päästävä reissulla myös shoppailemaan. Niinpä lähdimme viimeisenä reissupäivän hänen ja Ulkomaanystävien lasten kanssa junalla päiväreissulle Frankfurtiin ja jätimme ystävän kotiin lepäilemään.
Tytär löysi kuin löysikin uuden, upean laukun ostoskatu Zeililta ja oli onnellinen (ja 100 euroa köyhempi)!


Arvatkaa muuten kummasta Saksasta minä pidän enemmän, maalaismaisemista vai näistä kaupunkinäkymistä?

Edit 11.4.2010 klo 21.15. Ps. Huomasin  vasta, että mm pyysi kommentissaan aiemmin  kertomaan mikä matkassani oli parasta ja mikä kotiintulossa. Parasta matkassa oli  keväinen yhdessäolo miehen, bonustyttären ja ystävän perheen kanssa, Kotiintulossa parasta oli oma sänky, niinkuin aina reissun jälkeen.

11 kommenttia:

 1. Kukkivaa kirsikka- tai mangoliapuutaa ei voita mikään! Patikointi noissa maisemissa on varmasti ollut myös ihanaa, vaikka vaati veronsakin.
  Tuollainen irtiotto arjesta on mahdottoman houkutteleva ajatus!

  VastaaPoista
 2. Hieno reissu on teillä ollut kevätkauniiseen Saksaan. Onni on oma ystävä saksanmaalla :) Kiitos ilahduttavista kuvatuliaisista.
  Sinä saatkin elää kevätkesän kohta toiseen kertaan.

  VastaaPoista
 3. Pari kertaa on itsekin tullut pistäydyttyä Saksassa, että voin kuvitella tuon tunteen keväisestä maasta. Mukava saada nähdä noita kuviasi, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Katriina, olen todella iloinen kun vielä kykenen extempore-juttuihin.Ne innostavat, piristävät ja voimaannuttavat!

  Ruska; ystävä ulkomailla on hieno juttu. Enpä sitä arvannutkaan ensin.
  Tänään oli täällä pohjoisessakin jo vahva kevään tuntu, ol lämmintä ja aurinkoista, juotiin tämän kevään ensimmäiset terassikahvitkin ulkona!

  VastaaPoista
 5. Rita, minä laskeskelin että Saksan matkoja on tullut tehtyä varmaankin reilut kymmenen jo. Ja aina vaan enemmän pdän maasta etenkin tuosta Hessenin alueesta, missä ystäväni asuu.

  VastaaPoista
 6. Kiitos matkakertomuksesta ja -kuvista.

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia olet laittanut tänne reissulta! Mikä ihme tuo ulkoilupuisto on, jossa ihmiset kiipeilee puissa? Siis saako sinne kuka tahansa mennä kiipeilemään? :)

  Saksa vaikka ei ole edes kovin pitkällä suomesta, niin siellä tulee kevät/kesä paljon aikaisemmin kuin täällä Suomessa. On todella mukava katsella kuvia kukkasista ja muutenkin hyvin kesäisistä maisemista :)

  VastaaPoista
 8. Voi miten hauska kuvakertomus noista kauniista maisemista. Ja samalla lailla tuolla käydessä jouduin kävelemään päivät pääksytysten kilometritolkulla :)

  VastaaPoista
 9. Arleena, mukava kun pidit matkakertomuksesta. Blogi on hyvä tapa tallentaa niitä. Ennen matkapäiväkirjat syntyivät kansioihin ja vihkoihin!

  Marika; tuollainen ulkoilupuisto on kuulemma melkoinen villitys Saksassa. Siellä käyvät niin perheet kuin kaikenikäisetkin muutkin. Valittavanasi on kolme tasoa; musta on vaikein, punainen keskikvaikea ja sininen helpohko. Minusta mikään ei kyllä erityisen helpolta näyttänyt. Näky oli kyllä hauska kun puiden lkatvoissa vilisi kaikenkokoisia ihmisiä!Bilettiin sisältyy tietenkin pakolliset turvavaljaat!

  Lepis; usein reissussa tulee käveltyä paljon enemmän kuin kotona. Nähtävyyksien kiertäminen käy kyllä kuntoulusta saati sitten tuollainen ihan varta vasten tehty patikkamatka.

  VastaaPoista
 10. Jäi huomaamatta, että olitkin vastannut kysymyksiini.
  Hyvät vastaukset. Rakkaat läheiset ja rakas sänky :)

  VastaaPoista
 11. En ole ennen ollut sivuillasi, vaikka kaiketi olet ollut haasteissa mukana. Nyt jäinkin pitkäksi aikaa kertomuksiisi ja pidin tavasta, milla käsittelit päivittäisiä ajatuksiasi. Tämä muistutti minua vuosista jolloin asuin lähellä Wiesbadenia. Ostin sieltä äidilleni helmet koruliikkeesta 50 vuotis lahjaksi. Äiti on jo mennyt, mutta laitoin ne helmet kaulaani tyttäreni vihkiäisiin kolme viikkoa sitten.
  Ensimmäiseksi halusin kuitenkin mainita, että kuvasi ovat upeita. Niistä loistaa valo. Värit ovat vahvat ja hyvällä silmällä harkitut. Tulenpa taas norkoilemaan, kunhan saan muut päivän työt tehdyksi. Tämä päivä meni sunnuntaiblogi lukemisiin. Kiitos sinulle!

  VastaaPoista