perjantai 30. huhtikuuta 2010

Olen kerran kuullut villihanhien huudon

 "Olen kerran kuullut villihanhien huudon, enkä enää saa levoton, levotonta sydäntäni  tyyntymään", tämä tuntemattomaksi jääneen runoilijan pätkä kosketti nuorempana kovinkin
silloin levotonta sydäntäni ja kyllä se vieläkin sydämessä hieman tuntuu!Eilen illalla kuulin joelta ensimmäistä kertaa joutsenten huudon. Se sävähdyttää aina sielun sopukkaan asti. Huudossa on kaihoa ja riemua yhtäaikaa. Kaihoa vuodenaikojen väistämättömästä kierrosta ja elämän vauhdista ja riemua tulevasta kevään lämmöstä ja voimasta. Nuorempana huudossa kuului enemmän joutsenten  retkiltään tuomaa muiden maiden kaikua, mikä veti puoleensa voimakkaasti!

Meidän kohdallamme joki on vielä jäässä, joten joutsenet eivät vielä pysähdy tähän kohtaan. Keskustassa joki on jo auki niinkuin tuossa viikko sitten otetussa kuvassa näkyy. Mies sanoi eilen pohjoisesta palatessaan että siellä myös virrat ovat monin paikoin vapaana, se merkinnee ettei kovia tulvia ehkä tänä keväänä pääse muodostumaankaan!

Hetki sitten tulin  miehen kanssa tehdyltä koiralenkiltä, kiertelimme kylän raittia ja totesimme että hiljainen on kylätie. Vapusta ei näy merkkiäkään, eikä pihoilla näkynyt ylimääräisiä autoja. Vappuhulinat taitavat keskittyä perinteisesti keskustaan.Oma vapunviettoni sujuu rauhallisesti, ollaan koko vappu kahdestaan ja se tuntuu hyvältä vaan!
Vuokrasin pari leffaa, viileässä odottaa Saksasta tuotu kuoharipullo ja menuuna on uuniperunoita kinkkutäytteellä! Mies lämmittää saunaa ja radiosta soi Puhelinlangat! Riehakasta vai mitä?

Iloista vappuriehaa tai vappurauhaa, kummin vain, kaikille blogiystävilleni! Minä aloitan vapunvieton lasillisella Rieslingiä  juuri nyt- siis kippis !

6 kommenttia:

 1. Kiitos kun muistutit puhelinlangoista. Nyt täälläkin kuunnellaan. Lähden tästä vielä siskon luo käymään kylille. Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 2. Heh, pullo kuoharia, kaksi koiraa ja vähän lammasmakkaraa ja vihannesvokkia: siinä vappurauhaa aikuisille. Kietaistiin sentään serpentiiniä kaulaan;)

  Kauniita kevätkuvia joenrannoilta, alimmasta ei heti uskoisi, että on Rovaniemeltä.

  Hauskaa iltaa!

  VastaaPoista
 3. Tunnelmainen maisemakuva!
  Hyvä meininki. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 4. Iloista Vappua sinne myös.
  Kippis, täällä on valkoviiniä lasissa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos srittäin kauniista kuvaterveisistä kotiseudultani :) Kesän tuloa ei voi estää.
  Minä juhlistin äsken vappua jäätelöllä ja suuntaan kohta nukkumaan, jotta näin railakasta juhlintaa täälläkin. Mukavaa wappuviikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kommenteista ja vappuaaton tunnelmojen jakamisesta!

  VastaaPoista