keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Elämisen makua ja meininkiä


Päivät sujahtavat ohi, kaikenlaista tapahtuu koko ajan; suuria asioita ja pienempiä juttuja. Huomenna menen taas töissä käväisemään, tällä viikolla olen ollut vain maanantaina töissä ja perjantai on taas vapaata. Nämä pari vapaapäivää ovat kuluneet juhannussiivousta tehdessä. Eilen pestiin miniän kanssa yläkerran ikkunat ja tänään olen siivonnut perusteellisesti yläkertaa. Ripustin ikkunoihin valkoiset kesäverhot ja mies pesi räsymatot keittiöön. Talossa on nyt vähän keveämpi kesälook! Syksylläkin on tiedossa mukavaa. Maanataina kävi keittiöfirman mies tekemässä meille keittiösuunnitelmaa, tilasimme valkoisen keittiön puutasoilla Puustellista!


Muutenkin on ollut vilkasta, meillä on kulkenut nuorempaa ja vanhempaa vierasta, itsekin ollaan kyläilty. Ensi viikolla mennään ystävien kanssa kesäteatteriin katsomaan Lampaansyöjiä. Elämisen makua ja meninkiä piisaa, ja se sopii minulle nyt hyvin! heinäkuussa kesälomalla sitten nautiskellaan kahdenkeskisestä ajasta mökillä ja veneellä Saimaalla!


Äidin kanssa käytiin tänään valitsemassa hänelle uudet vihkisormukset. Taannoisella Turkinreissulla äidiltä ja siskolta vietiin nimittäin hotellihuoneesta pöydälle jääneet sormukset ja muut korut. Siskolta vielä kännykkä ja käteinen raha. Varkaudet tapahtuivat sillä aikaa kun hotellivieraat olivat aamupalalla ja kohteena olivat lähes kaikki asiakkaat. Vakuutusyhtiö korvasi kohtalaiset sormukset tilalle, mutta tietenkään samanlaisia ei enää saa. Äidillä oli kaunis vanha rubiinisormus, 55 vuotta sitten isältä saatu. Äiti onneksi suhtautui asiaan jo nyt sillä asenteella, että tapahtui mitä tapahtui, sille ein enää voi mitään. Tilalle hän valitsi hyvin kauniit valkokultaiset sormukset. Äiti pitää enemmän hopeasta kuin kullasta niinkuin muuten minäkin.Katselin tässä samalla naputellessani Ruotsin kuninkaallisten häätohinoita. En ole niitä aiemmin seurannut yhtään mutta nyt jäin kuuntelemaan Danielin haastattelua, missä hän kertoi munuaisensiirrostaan. Se on meidänkin perheessä hyvin ajankohtainen asia, sillä siskon avomies sai sunnuntaiaamuna soiton, että nyt on kauan odotettu sopiva munuainen löytynyt ja niinpä sisko miehensä kanssa lähti heti matkaan toiseen päähän Ruotsia. Kaikki on mennyt hyvin ja nyt on sopeutumisvaiheen vuoro. Elämänlaatu siskonmiehellä varmaan parantuu huomattavasti, sillä viime ajat hän on joutunut nukkumaan yöt koneen kanssa.

4 kommenttia:

 1. On niin kesäisiä touhuja, kesäverhot ja kesämatot, siivous ja kyläilyt. Nyt kun tulisi vielä kesäisen lämmintä, olisi aika kivaa.

  VastaaPoista
 2. Ihana kukkakimppu!
  Vaikka olisi kuinka siistiä tahansa niin vasta puhtaat ikkunat, verhot ja matot tuovat pyhän tuntua.
  Ja juuri sen oikean kesän tuoksun sisäänkin.

  VastaaPoista
 3. Minäkin kiinnitin tuohon kauniiseen luonnonkukkakimpuun huomioni, kaunis. Pitääpä viikonlopulla käydä pellon pientareilta poimimassa.
  Minua ei Ruotsin häät kiinnosta ollenkaan, aivan liian paljon täällä niitä pidetään esillä. Kauniit varmaan ovat.

  VastaaPoista
 4. Katriina; minä hoen aina sitä lämmintä odotellessa että suomen suvi on asenne-ja pukeutumiskysymys. Ja täällä pohjoisessa must on ohvi!

  Mk; ymmärtävätköhän nuoret enää tuota ainakin minulla ikiaikaisten geenien kautta tulevaa juhannussiivouksen tarvetta ja sen myötä tulevia noita kuvailemiasi asioita, tuoksuja, puhtautta..

  Arleena, pidän kovasti luonnonkukista, siitäkin huolimatta että luvattoman nopeasti kukkeutensa menettävät:-)

  VastaaPoista