maanantai 28. kesäkuuta 2010

Kymmenen työpäivää jäljellä


Kymmenen työpäivää seuraavan kolmen viikon aikana jäljellä ennen lomaa. Jostain syystä se ei tunnu yhtään raskaalta.Olen vältelleyt ylityötuntien kertymistä ja lähtenyt töistä ajoissa pois. Olen pitänyt myös kevään aikan kertyneitä ylitöitä pois. Kesän työtahti on  rauhallisempaa temmoltaan kun kaikenlaiset ylimääräiset palaverit ja kokoukset loistavat poissaolollaan. Tuntuu että iltaisinkin ehtii kotonakin tekemään jotakin toisin kuin talvella, jolloin illat sujahtivat ihan liian nopeasti. Kesäöiden valoisuudella on varmasti vaikutuksensa asiaan, ei tahdo millään mennä nukkumaan kun ulkona ei lainkaan pimene.

Meidän narttukoiramme, 12 v  vanha  koiraleidi, on potenut valeraskautta ja nyt hän kuvittelee saaneensa pentuja. Koira kanniskelee ympäriinsä vinkuvaa kumilehmää mikä ilmeisesti koirarouvamme mielestä sopii hyvin edustamaan pentua. Uroskoira tekee kiusaa ja nappaa lelulehmän aina kun silmä välttää ja toinen vinkuu ja vikisee. Melkoista showta on meneillään siis koko ajan.  Pitäisi varmaan lisätä iltalenkkien pituutta jottei valetila pääse kehittymään liiaksi. On se vaan niin liikuttavan näköistä kun koira asettelee tuota kumilehmäänsa huolellisesti mahansa alle kaipa kuvitellen imettävänsä pentua. Koira ei ole saanut yhtään pentua mutta hyvin näyttävät emon vaistot silti  toimivan!

3 kommenttia:

 1. Ihana venekuva ja ihanaa loman odotustusta sinulla. Oikein hyvä vaihe. Kaikki kesäseikkailut vielä lupaavasti edessä.

  VastaaPoista
 2. Oikein iholla tuntee tuollaisen hellepäivän illan tuosta kuvasti.

  Totta, kesällä työt sujuvat paljon paremmin/kivemmin kaikenlaisista palavereista vapaana.

  On se haikeaa tuo äidinvaisto, koirillakin.

  VastaaPoista
 3. Minulla oli joskus kultainen noutaja, jolla myös oli valeraskaus. Maitoa tuli, maha kasvoi jne. Hoidossani oli silloin kolme lasta, joista yksi erityislapsi ja tätä lasta, koira suojeli, meni aina hänen viereensä, jos oli jotain erikoista. Jäi mieleen, että koirakin ymmärsi, kuka oli tavallaan eniten suojelun tarpeessa.

  VastaaPoista