keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Veneilyä ja vauvoja!Eilen illalla olimme työpaikan porukalla laivaretkellä MS Pohjantähdellä Kemijoen ja Ounasjoen maisemissa.Laiva on vanha mutta tunnelmallinen ja sinne mahtuu hyvin 30 henkeä. Meitä oli puolet tuosta määrästä ja tilaa riitti hyvin. Oikein mukava ilta  oli , kaupunki näyttää ihan toiselta joelta päin.

Muutenkin veneilyjutut ovat nyt pinnalla. Mies aikoi hakea talvisäilöstä huomenna meidän veneen ja tänään myös varmistettiin heinäkuun loppuun veneilyviikko Saimaalla. Se on sitten minunkin maakravun  muututtava veneilyihmiseksi, eikä pelkkä soutuvenekokemus taida enää auttaa!

Mielenkiinnolla odotan tuota viikkoa. Nythän minulla siintävät auvoisina mielessä Saimaan lukemattomat saaret ja poukamat, upeat maisemat auringonpaisteessa, viehättävät satamapaikat jne. Ajatuksiini en päästä lainkaan vesisateita tai myrskysäätä, en laajoja ulappoja, en kapeita salmia saatikka kaikenlaisia hurjastelijoita.

Vastikään kuunneltiin radiosta tukka pystyssä jotain veneilyohjelmaa   johon ihmiset soittivat veneilykokemuksiaan Saimaalta. Ohjelmasta tuli mielikuva että kesäaikaan liikenne Saimaalla on melkoisen vilkasta ja joukkoon mahtuu runsaasti kaahailijoita ja toisista piittaamattomia veneiljöitä. Ja moottoriveneiden joukossa puikkelehtii runsas joukko melojia, joiden kanootteja saa väistellä minkä kerkiää. No, viikon jälkeen olemme viisaampia ja joko innostumme tosissaan tai tuumimme että tulihan tämäkin sitten koettua, mutta kiitti, tämä riitti!

Veneilyjuttujen lisäksi meillä on ollut varsin mukava viikko muutenkin.
Miehen vanhin tytär on ollut meillä muutaman päivän pienen poikansa
kanssa. Tänään lensivät takaisin pääkaupunkiseudulle kotimaisemiinsa.
Pieni mies oli iloinen vesseli, nautti hyörinästä ja pyörinästä ympärillään niinkuin vain suvun ensimmäinen pienokainen osaa. Yötkin nukkui rauhallisesti!


Täytynee ryhtyä varustamaan kotiamme pinnasängyillä , pesuammeilla ja kaivaa vanhat lelut esille. Pihalle voisi laittaa keinun ja miten me nyt viime kesänä hölmöt hiekkalaatikosta kasvimaan teimme....Sitäpaitsi taitaa olla niin että saatamme saada säällisen ajan kuluttua toisenkin pienokaisen ihasteltavaksi,vähän sellaisia pikkulinnut ovat viserrelleet viime päivinä! Seuraavaa polvea alkaa kuin alkaakin kertyä, ja minusta se on tosi mahtavaa!

8 kommenttia:

 1. Ihania uutisia! Tuollaista pientä on varmasti suloista katsella ja hoitaa, sopivasti aina vähän aikaa kerrallaan. Ja se vie koko käden;)

  VastaaPoista
 2. Kokemuksesta voin kertoa, kuten edellinenkin kommentoija, että nämä pienet seuraavan sukupolven ihmeet vievät todellakin koko ihmisen... =)
  Mukavia veneilyretkiä kesään.

  VastaaPoista
 3. Katriina; mummoksi tulossa on jotain samaa kuin ensimmäistä kertaa äidiksi tulossa. Enpä olisi uskonut että se tuntuu niin vahvalta...vähän olen nimittäin naureskellut sitä mummojen maailman nopeinta liikettä.Tiedäthän, se on se kun mummo napsaa esiin kännykästään sen lapsenlapsenkuvan! Heh, täytyypä alkaa jo harjoittelu!

  Kaarnikka; uskon että juuri näin tulee tapahtumaan!

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo pikkuristeilyt hyvällä porukalla.

  Oi, soisipa Luoja tuollaisen pienokaisen, lapsen lapsen meillekin. Ihana nappisilmä hän!

  VastaaPoista
 5. Rita; veneilyreissut ovat tosiaan mukavia. Ehkä se on sitä kun pakkaudutaan yhdessä pieneen tilaan muutamaksi tunniksi , aisteillekin on hommaa jun tuuli tuivertaa hiuksia ja silmien ohitse lipuvat kauniit joenrantanäkymät. Kaupunki näyttää hyvi erilaiselta joelta käsin.
  an rauhassa vauvauutisia, minäkin sain odotella pitkään. Oma poikani on jo kohta 30 v ja miehen vanhin tytär, tuon pienokaisen äiti on jo muutaman vuoden yli 30 v! Tosin Luojastakin asia on kiinni, kaikille ei vauvoja tule , yrityksistä huolimatta. Eivätkä kaikki edes haluakaan tulla äidiksi tai isäksi.

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa Saimaalle! Täältä haikailee lomalle jälleen pohjoiseen.
  Kaunista luettavaa löysin, kauniita ajatuksia ja kuvia.

  VastaaPoista
 7. Kiva kun kävit vierailulla Anonyymi! Oletko sieltä Saimaan rannoilta kun tervetulleeksi toivotat. Olen ihastunut niihin maisemiin, kyllä Suomessa on hienoja paikkoja ihan varpaista hiustupsuun asti! Kauniita ja hyvin erilaisia!

  VastaaPoista
 8. Täältäpä hyvinkin, retkeilen ja mökistelen Haukivedellä syväväylän varrella. Nyt kun olette jo käyneet, niin ehkpä ohitsemme lipuneet.

  VastaaPoista