maanantai 12. heinäkuuta 2010

Jokivarren lomatunnelmia


Kesäinen sää vaihtelee kuin naisen mieli. Näin ainakin meillä täällä Lapissa, siis sää vaihtelee! Tänään aamulla herätessäni ei sälekaihtimien välistä pilkahdellut aurinko, vaan harmaat pilvet. Mieskin oli jättänyt keittön pöydälle töihin lähtiessään lapun ettei ollut vienyt koiria tarhaan, koska aamulla oli sadellut sen verran rankasti. Nyt taas, reilun parin tunnin päästä , aurinko jo pilkahtelee. Minulle, vaihtelunhaluiselle ihmiselle, moiset sään vaihtelut sopivat hyvin. Saa levähtääkin helteestä välillä ja yöt pysyvät inhimillisen viileinä.

Aloittelen ensimmäistä varsinaista lomaviikkoa, vaikka viime viikkokin jo lomatunnelmissa meni kun olin rästivapailla. Perjantaina saimme juhlia yllättäen kun esikoiseni kihlasi Aussityttönsä. He olivat telttaretkellä poikani mummolan lähisaaressa ja siellä Lapin yöttömässä yössä sitten poikani kosi. Kauas heidänkin piti mennä jotta toisensa löysivät. He tapasivat nimittäin Kamputsean viidakoissa muutama vuosi siten. Miniä muutti Suomeen reilu vuosi sitten tammikuussa. Molemmat miniäni ovat muuten ulkomaalaissyntyisiä, nuoremman poikani Gimuli on tosin  muuttanut Suomeen jo viisivuotiaana . Yhteistä ulkomaalaistaustansa lisäksi miniöillä on myös opinnot, molemmat tekevät väitöskirjaa, tosin ihan eri aloilta.  Mielenkiintoista on ollut heidän kauttaan tutustua erilaisiin kulttuureihin ja ihmisiin ympäri maailmaa. Aussityttöään ei ole syntyperäinen australialainen vaan hän on syntynyt Etelä-Afrikassa. Siellä asuvat edelleen hänen molemmat isoäitinsä. 

Ensimmäisellä tammikuussa syntyvällä lapsenlapsellani  (nuoremman pojan ja Gimulin)on siis hyvin mielenkiintoinen lähisuku ympäri maailmaa. Lapsella on elossa vielä neljä isoisovanhempakin, Moskovan ja New Yorkin isosoäitien ja isien lisäksi elossa ja voimissaan ovat minunkin vanhempani täällä Lapissa! Näiden isoisovanhempien lisäksi meitä mummoja ja pappoja  löytyy melkoinen määrä jos mukaan lasketaan uusiopapat ja -mummotkin. Ja melkoisen laajalle alueelle ovat hekin levittäytyneet , akselille Lappi- Helsinki- Espanja- Florida- Moskova!
    Kuvat eiliseltä veneilyreissultamme

Kansainvälisyysteema näemmä postauksessani jatkuu. Naapurihuoneessa nimittäin nukkuvat edelleen Ulkomaanystäväni lapset, 12v ja 14 v, jotka ovat ensimmäistä kertaa yksin reissussa. He viipyvät ensin meillä viikon ja jatkavat sitten Suomen sukulaisiin. Vanhempi lapsista, tyttö, on  myös kummilapseni. Kohta lähden torille ostamaan mansikoita kakkua varten, sillä tänään juhlitaan hänen 14v syntymäpäiväänsä. Heidän lomatoiveenaan on uinti ja ulkona oleminen; ovat sellaisia mukavia luononlapsia, jotka nauttivat siitä kun voi itse mennä ja kulkea ulkona. Sitä ei voi vapaasti heidän kotonaan Saksassa tehdä. Ruokatoivomuksinaan heillä on myös suomalainen tuttu ruoka; makaroonilaatikko, lihapullat, karjalanpiirakat jne...

Nuorempi poikakin  Gimulinsa kanssa kotiutuvat meille Haltin valloitusretkeltään kohta puoliin. Eilen tuli heiltä tekstiviesti Haltin huipulta, oli kuulemma melkoiset maisemat! Tuore kihlapari palasi puolestaan takaisin helteiseen pääkaupunkiin eilen.  Eli elämänmakuista menoa edelleenkin täällä Jokivarressa piisaa. Ensi lauantain sukukokouksen (150 h) jälkeen suuntaamme miehen kanssa sitten ihan kahdestaan Saimaan seuduille mökkeilemään ja veneilemään pariksi viikoksi. Se onkin sitten toisenlainen tarina se!

6 kommenttia:

 1. Ihanan kansainvalista tuo teitien perhe :). Nain se vaan maailma on pienentynty monella tapaa vuosien saatossa. Meidankin perheessa loytyy isovanhempia ainakin kolmesta maasta.

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihanaa, että sinusta tulee isoäiti.Paljon onnea!! Itsekin odottelen tuota aikaa mutta valitettavasti joudun odottelemaan todennäköisesti vielä ainakin 10 vuotta!
  Terveiset helteiseltä Kirkkonummelta Marja-Leena

  VastaaPoista
 3. Kiehtovia tuollaiset sukutarinat. Onnea uudelle kihlaparille ja perheenlisäykselle. Hauskaa myös lukea sinun tapaisistasi ihmisistä, jotka solahtavat ihmisten seuraan niin ihailtavan luontevasti.

  Teillä sää on vaihteleva kuin naisenmieli. Minkähän vertauksen keksisin meidän seudun säästä? Täällä aurinko porottaa armottomasti pilvettömältä taivaalta. Tuuli sentään hellii helteistä nääntyviä.

  VastaaPoista
 4. Mukavia, iloisia uutisia!

  Täällä on juhannuksen jälkeen satanut vain millin, joten vähän kadehtien luen että vaihtelevaa ja sadetta.
  Äkkiä ne toiveet kunnon kesästä tosiaan tuntuvat muuttuvan.

  Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 5. No on elämänmakua, kun nuoriso tulee ja menee. Ja kansainvälisyys tuo lisäväriä. Onnittelut äidillekin kihlajaisten johdosta, mutta etenkin sen tammikuulle odotetun tapahtuman johdosta. Huisin jännää :)

  VastaaPoista
 6. Tuula; enpä olisi muinoin uskonut että maailma tuleekin minun luokseni eikä toisinpäin!

  Kiitos onnitteluista Marja-Leena! Kauan minäkin olen odottanut mummoksi tulemista, molemmat poikani kun ovat jo kolmissakymmenissä. Tai oikeastaan nyt on oikein hyvä aika minulle mummoksi tulemiseen. Elämäntilanne on oikein passeli nyt ja sopiva vaarikin vierellä:-)

  Celia; sanoitpa kauniisti tuosta solahtamisesta ihmisten joukkoon. Taitaa se niin ollakin, tykkään ihmisistä ja joukossa olemisesta. Tosin myös yhtä paljon tykkään olla itsekseni. Jing ja jang sopusoinnuusa, eikö vaan!

  Mk; mukavia uutisia todellakin!
  Säiden vaihtelu on täällä edelleen jatkunut samanlaisena, sataa, paistaa, sataa, paistaa....

  Ruska; kiitos! Jännitellä saa tammikuuhun asti vauvan tuloa. Toivotaan että kaikki sujuu hyvin!

  VastaaPoista