keskiviikko 11. elokuuta 2010

Syksyllä päällystän aina koulukirjatSyksyn ihmisenä sielultani - tiedättehän kynttilät ja hämärän, sohvan ja shaalin, kansalaisopiston kurssit  jne - 
virkistyn kummasti aina kun syksy alkaa enteillä tulostaan. Eipä silti, nautin kyllä kesästäkin, mutta syksyllä kaikki on TOISENLAISTA. Kun kirpakka syyssää alkaa huokuilla aamulehteä postilaatikolta hakiessa ja pihapuiden lehdet ryhtyvät punastelemaan ja kellastumaan, tunnen kuinka syysvaihde alkaa junnata päälle.

Tulen siis energiseksi syksyllä.  Se ei kyllä valitettavasti kestä talvea tämä syksyn energisyys, lokakuussa moodi kääntyy jo toiseksi. Mutta nyt nautin.  Tähän alkusyksyn energiapiikkiin kuuluu kodin tuunausta, erilaisten suunnitelmien tekoa ja kuntoilun  suunnittelun (ei siis vielä kuntoilun?) aloittamista. Hyvä etten hanki lukujärjestystä jääkaapin oveen ja uutta kalenteria, jota voisi alkaa  sitten väritellä ja kuvittaa mieluisaksi...Kodin tuunauksen aloitin maanantaina, jolloin siskon kanssa vietimme shoppailu-kuljailupäivää  Haaparanta- Tornio -suunnassa. Kaikenlaista pikkuista  turhaketta tarttui mukaan ja yläkerran wc  ja alakerran sauna saivat uutta ilmettä, fengshuita kenties! Makuuhuoneeseen ja työhuoneeseen ripustettiin tytärpuolen kanssa syksyisemmät verhot. Olohuone ja keittiö/ruokailutila saa vielä odottaa, koska syyskuussa meitä odottaa keittiöremontti. Uusi keittiö tilattiin keväällä Puustellista ja tuskin maltan odottaa lopputulosta.

Ensi viikolla saadaan tietää keittökalustetoimituksen tarkka aikataulu ja sitä odotetaan nyt pienoisella jännityksellä, koska alustavasti olemme päättäneet lähteä Saimaalle veneilemään vielä toiseksi viikoksi kun kerran meillä on siihen optio varattuna. Olen monelta taholta saanut kuulla, että syyskuussa on vielä mainiot kelit veneilyyn!Posted by Picasa

4 kommenttia:

 1. Täällä toinen joka rakstaa syksyä. Samanlaisia tunteita on mullakin. Ihanaa kun kaikki alkaa.

  VastaaPoista
 2. Syksy on minusta synkkää aikaa,no värikästä se on ainakin,lehdet pukeutuu syksyn väreihin,olen sellanen enempi kesän ihminen.:)Minä taas lenkkeilen läpi vuoden,sauvakävely on ihanaa!

  VastaaPoista
 3. Ja ne syksyisen aamun tuoksut ja tunteet kun aurinko nousee pienen yöpakkasen jälkeen.
  Syksy alkaa yhtä aikaa kauran kellastumisen kanssa, juuri se paras aika vuodesta!
  Ihanaa muuten että joku muukin harrastaa syksyverhoja.

  Kirjojen päällystys taas, opin sen yhtä aikaa lasten kanssa.
  Aiemmin se oli yhtä tuskaa ja taistelua kontaktimuovin kanssa.
  Ja juuri kun viimein opin ei taitoa enää tarvittukkaan.

  VastaaPoista
 4. Amalia, tuo on uuri se juttu. Nimittäin että me syksyn ihmiset ajattelemme että ihanaa, kaikki taas alkaa ja kesä/kevätihmiset surevat kun kaikki taas loppuu!

  Tansku; minunkin pitäisi oikeasti lisätä lenkkeilyä tuohon sauvakävelyn suuntaan. Koirien kanssa lenkit ovat nimittäin melkoisen rauhallisa eikä hikilenkeistä ole tietoakaan. Koiralenkit kyllä hoitavat pääkoppaa mainiosta mutta eivät niinkään muuta kroppaa!

  Mk; juuri tuo kuvalemasi on ihanaa
  syksyn aikaa! Kirpeys,kuulaus ja väriloista!

  Otsikoksi pulpahti tuo koulukirjojen päällystämien koska juuri sen liitän vahvasti vain syksyyn. Se oli sitä uuden odotusta ja aloitusta, hienot kirjat, vielä puhtaat kouluvihkot ja kynät, lukujärjestykset odottamssa täyttymistään...Niin vahvaa syksyä!Ja muistoja!

  VastaaPoista