keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Joki hönkäilee syksyä iltaisin


Kirpakka, hieman jo sormenpäitä kohmettava syksyinen ilta tulvahti vastaani tämäniltaisella koiralenkillä. Syksy saapui taas vähän kuin varkain. Yhtäkkiä puiden lehdet ovat kellastuneet, joki hönkäilee iltaisin ja jokisuiston pensaat ja heinikot ovat muuttuneet kullankeltaisiksi ja -punaisiksi.

Aina se vaan jaksaa  kuitenkin sykähdyttää, vaikka samalla haikeuskin hiipii mieleen. Vuodenaikojen vaihtelu on niin voimallista täällä pohjoisessa.

Irroitimme alapihalta katoksen puutarhapöydän päältä kun muistimme miten viime syksynä kävi. Silloin ensilumi jäikin niille sijoilleen ja kaikki syystouhut jäivät tekemättä.Nyt päätettiin että aloitetaan ajoissa!

Voi se kyllä jäädä vain hyväksi aikomukseksi, sillä ylihuomenna lähdetään viikoksi reissuun, minä yli viikoksikin.Huomennakaan ei ehditä, kun on tyhjennettävä loput keittiön kaapit tulevan rempan tieltä. Mutta ainakin tänä vuonna pelastettiin sentään tuo katos.Viime syksynä se nimittäin repesi pahoin kun jäi tuon ensilumen alle ja jouduttiin uusimaan se kokonaan.Huominen enää töitä tällä viikolla ja perjantaiaamuna ajellaan jälleen Saimaan seutuja tutkimaan veneestä käsin. Olen tutkiskellut sääennusteita ja onneksi näyttää että kelit  vähän paranevat. Heinäkuun viimeinen viikko edellisellä venereissullamme oli aivan upea säidenkin puolesta. Nyt on ehkä jo vähän normaalimmat kelit. Ajatuksena on yöpyä veneessä ja ajella rauhallisia reittejä patikoiden välillä alueen kansallispuistoissa. Tällä kertaa ollaan ihan kaksistaan, venekoirakin jätettiin hoitoon. Luksusta välillä olla ilman koiria!


Työrintamalla on ollut tiukka tahti, melkein jopa liian tiukka, joten senkin vuoksi on nautinnollista irtautua hetkeksi siltä alueelta. Onneksi pitkin syksyä on säännöllisesti mukavia breikkejä ja reissuja lupeissa; lokakuussa miehen kanssa tunturiviikonloppu ja siitä parin viikon päästä naisporukalla mökkiviikonloppu Villin Pohjolan erämökissä.

Kirpakoita syyspäiviä ja-iltoja teillekin blogiystävät! Palaan kuviohin reilun viikon päästä ja saatte kuulla ja nähdä millainen on syksy Saimaalla! Sitä en ole koskaan kokenutkaan.
13 kommenttia:

 1. Onnellista Saimaan matkaa! Samanlainen se "Ilta Saimaalla" on sitten syksy tai kesä. Toivotaan leppeitä kelejä.

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva tuo ensimmäinen, myös toiset kauniita.
  Kuulostaa ihanilta teidän loma matkat tunturilla ja erämaamökissä, aivan ihastuttavan tunnelmallista ja antoisaa varmaan.
  Voimia arkeen ja upeaa syksyä lomineen :D

  VastaaPoista
 3. Syksy Saimalla on varmaan mielenkiintoinen uusi kokemus. Kaikin puolin kuulostaa muutenkin mukavalta tulevan suunnittelusi, tunturiviikonloppu, ja erämaamökki.
  Eiköpähän niistä tule virtaa talveksi. Oikein rentouttavaa ja antoisaa veneily- tunturi- ja erämaalomaa!

  VastaaPoista
 4. Rentouttavaa lomaa Saimaalla. Todella kauniita syyskuvia olet tähän bloggaukseen laittanut, syksyn viileys tuntuu kuvissa.

  VastaaPoista
 5. Amalia; oikein odotan noita "iltoja Saimaalla"!

  Seijastiina;tuollaiset matkat, isommat ja pienemmät ovat minulle ihan "must"-juttu! Yksi osa sieluani on levoton ja vaatii liikettä säännöllisesti.

  Jerikonruusu; Uudet kokemukset tuovat elämään iloa ja sopivasti haastettakin ettei aivan jämähdä työ,sohva, sauna, koiralenkki -kuvioon! vaikka tuostakin kuviosta kyllä tykkään.

  Kiitos Ehlana! Toivon ettei syksy vielä yhtä kovaa Saimaalla hönkäile.

  Stansta; kiitos!

  VastaaPoista
 6. Ihana se ylin kuva, oikein tunsin joen hönkäilyn :) Oikein hienoa Saimaa-aikaa taas. Kiva, kun pääsette sinne näin pian uudestaan. Ja hyvin viisasta tuollaiset breikit työputkea katkomassa.

  VastaaPoista
 7. Ruska; vähän ajateltiin ensin että turhankin pian toinen reissu on, meillä kun on vähän pitkä matka kotisatamaan, 800 km! Mutta kun edellisestä kerrasta jäi niin hienot muistot ja kytö päälle niin päätettiin sitten lähteä. Nyt siellä on varmaankin jo melko rauhallistakin!

  VastaaPoista
 8. Vesikin on saanut syksy sävyt, kaunista.
  Oikein rentouttavaa ja kaunista viikkoa Saimaalla!

  VastaaPoista
 9. Mk; mukavaa, kaunista syksyä sinnekin päin!

  VastaaPoista
 10. Kauniita hehkeviä kuvia sinulla,verratenkin toi ensimmäinen,tyyni joki.:)Syksyisiä kuvia,ilmat on viilentyneet,lehdet pukeutuneet osin väreihinsä.Mukavaa syksyistä Sunnuntai päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Kauniita, niin kauniita kuvia. Iloista ja mukavaa matkaa sinulle!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Tansku ja Valokin värssyjä! Kotona ollaan taas ja tuomisena on runsaasti kuvia vaihteeksi Saimaan vesistöistä! Kaunista oli sielläkin ja reissu meni hienosti.

  VastaaPoista