sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Jospa huomenna olisikin vasta sunnuntai


Kynttilät palavat sisällä, ulkona pimeää ja sateista. Talvi on tulollaan ,vääjäämättä. Toivoisinpa että huomenna olisi vielä vapaapäivä. Viikonloppu on nimittäin hujahtanut ihan liian nopsaan remontin jälkiä siivotessa ja tavaroiden järjestelyssä uusiin kaappeihin. Keittiö on siis vihdoin valmis, tai ei ihan valmis. Liesituulettimesta puuttuu hormi, samoin jälkitoimituksena odotellaan liukuovia  vanhoihin korkeisiin kaappeihin ja muutamiin laatikkoihin sisuksia mausteita ja ruokailuväineitä varten. Olen opetellut käyttämän hienoa induktioliettäni, ainakin sen nopeus entiseen verrattuna on huikea ja vaatii säätiämistä. Ajastimien käyttö tuntuu myös monimutkaiselta  etenkin kun käyttöohjeiden tavaaminen on minusta aina niin työlästä ja tylsää.

Keittiön järjestämisen myötä järjestin olohuoneenkin  syys-ja talvikuntoon. Verhoja silitellessäni ja niitä ripustaessani  päätin jälleen, etten vaihda niitä enää ikinä, sen verran työläs tuo ruljanssi on. Päivällä uutta keittiötä ihastelemaan ja samalla syömään, tulivat äitini ja siskoni ja miehen poika avovaimonsa kanssa. Hyvin  paistuivat uunissa porsaan fileepihvit ja mehevä omenapiirakka.

Nyt haluaisin huomiseksi vielä uuden sunnuntain. Aamulla rauhassa kuppi kahvia, iskelmäradio ja sitten Jake Nymania päivän aviisin kanssa, aamutakissa tepsuttelua puolelta päivin. Sitten pitkä rauhallinen kävelylenkki koirien kanssa ja.... Nämä kun jäivät tavallista vähemmälle tänä viikonloppuna.

No, toiveeni ei valitettavasti toteudu. Edessä on maanantai ja vilkas työviikko. Mutta aamukahvit on ihana nauttia uudessa, kauniissa , valoisassa keittiössä, Ja nopealla uudella hellalla ehtii ehkä aamupuuronkin kerrankin valmistaa!Ei sisustuslehtien otos keittiöstäni, pitäisi olla vanha kuva rinnalla niin muutoksen huomaisi kunnolla!           

6 kommenttia:

 1. Keittiösi on kaunis. Ja induktioliesi on nopea ja tehokas, mutta ajastimenkäyttöohjeet ovat kamalat. Yritin kerran esitellä siskolleni ajastimen käyttöä, mutta eihän se onnistunut edes ohjeiden avulla vaikka yritimme kahdestaan ottaa siitä selvää, kielenkäytön ammattilainen ja insinööri. ;) Enpä ole sen jälkeen lieden ajastimeen koskenut. Käytän yleensä uunin "munakelloa" hälyttämään ruuan valmistumista enkä muuta kaipaa.

  VastaaPoista
 2. Keittiösi näyttää raikkaalta.
  Pidän induktioliedestä, otin sen kun uusimme keittiötä ennen minullakaan ei ole ollut. Pidän sen nopeudesta, kärsimättömälle ihmiselle kaikki kiehuu hetkessä ja pannu on kuuma muutamassa sekunnissa. Enää en muuta liettä haluaisikaan. Opetteleminen siinä oli.

  Kiertoilmauuni oli minulle hieman hankala, kun en ollut lukenut käyttöohjetta riittävän hyvin. Nyt on selvitetty.

  VastaaPoista
 3. No,on todella komea uusi keittiösi,tuolla on mukava tehdä ruokaa ja leipoa vaikka pullia,puhtaan valkoiselta näyttää,kaunis.:)Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Celia, ohjeet ajastimen käyttöön ovat todella hankalat!Mies (insinööri hänkin) yritti minulle sitä myös opettaa, mutta tähän asti huonolla tuloksella!

  Arleena, minustakin keittiömme on nyt raikas ja valoisa entisen nuhjaantunen beiden sijasta. Mie olen myös kärsimätön luonne, induktiolieden nopeus ilahduttaa. Aamupuurokin valmistui hujauksessa.

  Kiitos Tansku!

  VastaaPoista
 5. Kaunista ja valoisaa. :) Tuolla keittiössäsi tuskin talven pimeyskään haittaa...

  VastaaPoista
 6. Onnea uudelle keittiölle, se ilahduttaa varmasti pitkään. Pari sunnuntaita peräkkäin ei olisi ollenkaan hullu ajatus, joskus sitä todella kaipaa. Mutta minä en muista koskaan sitä Jake Nymania!

  VastaaPoista