maanantai 4. lokakuuta 2010

Kaihtimien välistä märkää harmaata


Joskus päivästä tietää heti aamulla että on tulossa raskas päivä. Juuri näin kävi tänään. Aamulla oli tahmaista herätä, kaihtimien välistä tursusi lokakuun märkää harmaata, kehokin oli kankea ja harasi vastaan . Töissä tulvahti vastaan kaikenlaista kireää tunnelmaa, asiakkaiden ongelmia ja työntekijöiden jaksamattomuutta. Pomokin kävi istumassa huoneessani ja esitti asioihin ratkaisuja , jotka eivät kyllä saaneet minua innostumaan, pikemminkin entisestään masentumaan. Tällä hetkellä tuntuu, että työpaikoilla kiristetään ihan liikaa tahtia, vaikutukset alkavat jo näkyä työyhteisön hyvinvoinnissa.Aamusta asti alkanut kireä tunnelma kesti töissä koko päivän ja kun tulin töistä kotiin, odotti siellä ikävä kirje muistutuksena entisen liittoni ajoilta. Asian sain kyllä heti hoidettua, mutta epämääräistä hankalaa oloa tuostakin episodista jäi päälle.

Nyt tarvitsen jotain piristävää. Ulkona tuulee ja puhaltelee pohjoisesta päin, katuvalotkin syttyivät jo. Koirat  pakottavat lähtemään väkisin ulos, mies lähtee kaveriksi tänään niinkuin jokaisena päivänä muulloinkin. Täytyy tehdä tavallista pitempi lenkki. Ulkoilmalla on ihmeellinen vaikutus raskaaseen olooon.

Ja huomenna on onneksi koko päivän työmatka lähikaupunkiin, pieni välimatka kipuilevaan työyhteisöön tekee nyt hyvää. Taidan yhdistää työmatkaan naapurimaassa käynnin. Tänään illemmalla aion katsoa uuden sarjan ja eilinen Wallanderkin on nauhalla.

Eiköhän tästä kuitenkin  viikko ala rullaamaan ja loppuviikkoa kohti  mentäessä tunnelmatkin kohentua. Viikonloppuna lähdetään miehen ja koirien kanssa Leville, siellä odottaa tunturin kainalossa miehen työpaikan mökki. Kiivetään siellä  tunturin päälle ja katsellaan korkealta kauas, eiköhän asiat saat asiat taas uuden mittasuhteen!

6 kommenttia:

 1. No just tuommoista se välillä on. Tsemii! Onneksi sinulla on hyviä vastalääkkeitä tiedossa :) Ja näyttäytyyhän sitten kirkkaat värit entistäkin kauniimmin, kun on kontrastia.

  VastaaPoista
 2. Tuommoistahan se välillä on.
  Onneksi on hieno reissu tiedossa - mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 3. Korkealta kauas katsominen auttaa aina :-)

  noeijoo

  VastaaPoista
 4. Ensi sanoista ajattelin että tunturin tuuleen pitäisi mennä, siellä ajatukset järjestyy oikeille paikoilleen, löytää ainakin ne avaimet millä saat ogelmat auki.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että sulla on tuollainen paika mihin mennä tuulettumaan!
  Kyllä arkielämän ankeudet on joskus niin rankkoja....

  VastaaPoista
 6. Kiitos ystävät kommenteistanne! Tiedän onneksi, että huonotkin päivät kuuluvat kuvioon ja onneksi myös tiedän kokemuksesta että parempi päivä koittaa. Viikko on jo yli puolen välin ja tunturiin lähtö lähestyy!

  VastaaPoista