perjantai 1. lokakuuta 2010

Kuutamoiltoja ja usvaisia aamuja


Kuutamoviikko. Tähän aikaan vuodesta kuutamo on ehkä vaikuttavimmillaan ainakin minun mielestäni. Viime lauantaina koiralenkillä havahduin kuun putkahtaneen taivaalle kaikessa komeudessaan, taisi olla peräti täysikuu. Vein vanhan sokean koirani kotiin ja lähdin nuoremman viriilimmän koiran kanssa kuutamoseikkailulle rantaniityille. Reissulla humpsahti pari tuntia ihan huomaamatta kun kuljeskelin kuun valossa ja ihailin, huokailin, kaihosin , valokuvasin. Mieskin ehti soittaa, että oletko kunnossa, onko jotain sattunut, kun ei minua kuulunut lauantaisaunaan. Ja se on tavallisesti minulle ihan must! Tiedättehän lauantai-illan huuman ; dekkarisarja, sauna ja pullo keskiolutta!
Kertakaikkiaan  rannalla oli ihan satumainen tunnelma.
Satumainen tunnelma oli torstaiaamunakin työmatkalla. Oli palattava taas takaisin kotiin hakemaan kamera. Soitin töihin että tulen myöhemmin, vedin Gimuli-miniän punaiset Tretonit jalkaan ja suunta kohti rantaniittyjä, joen varsia. Aamu-usva ja kevyt routa loivat niin houkuttelevia näkymiä, etten malttanut töihin joutua lainkaan.

Harvinaisen energinen on viikko muutenkin ollut. Aloitin englannin keskusteluryhmän keskiviikkoiltana . On pakko prepata käytännön kielitaitoa, kun  tuo suku näyttää kansainvälistyvän niin kovaa vauhtia.  Tosin tuumasin siellä ryhmässä että  ei oikein tuo small talk englanniksi vielä suju kun ei tahdo suomeksikaan niin loistavasti aina jutustelu soljua! Mutta mukava ryhmä meitä on opettelemassa, keski-ikäisiä miehiä ja naisia, mukana siskon vanha nuoruuden poikaystäväkin piristykseksi! 

Torstainakin olin liikenteessä, käytiin vanhojen opiskelukavereiden kanssa katsomassa Prinsessa-leffa.  Ehdottomasti katsottava leffa, lämpimästi suosittelen. Erilaisuus, suvaitsevaisuus, ihmisoikeus, selviytyminen, luovuus, siinä muutamia elokuvan  koskettavista teemoista.

Pihatöitäkin viikolla saatiin tehdyksi. Viime syksynä kaikki jäikin tekemättä jo lokakuun alussa sataneen ensilumen vuoksi.. Istutin kukkasipuleita melkoisen määrän uuden pation reunoille. Mielessä kulkivat kuvat ensi keväält, jolloin siinä istuskelen scilloja ihaillen kuohuviiniä siemaillen....

Ja tänäänkin jatkui vielä ahkeruus. Töiden jälkeen siivosin huushollin , en täydellä teholla, mutta riittävällä kuitenkin. Mieskin sai loput listat keittiöö laitetuksi, joten keittiö alkaa olla valmis (kahta puuttuvaa liukuovea lukuunottamatta). Ei kai sellaista remonttia olekaan, joka sujuisi ilman jotain puuttuvaa tai korjattavaa juttua.

Syyskuu on vaihtunut lokakuuksi, ensilunta odotellaan , aamuisin on saanut raapata auton ikkunoita. Toppatakkiinkin on jo siirrtty. Talvi on tuloillaan.


11 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttavia kuvia ja tnnelmia!

  Hyvaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Mikä tunnelmaa kuvissa! Pääsi kuutamokävelylle, kiitos :)

  noeijoo

  VastaaPoista
 3. Oioioi! Ensimmäiset aamupakkaset usvan kera ovat herkullisinta herkkua kameranaiselle. Katteeksi käy nuo illan ja aamun kävelyt!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on upeita kuvia. Minäkin aion mennä katsomaan tuon leffan. Olen niin paljon kuullut juttuja prinsessasta.

  VastaaPoista
 5. Olipa ihana postaus, kiitos! sait kyllä hienosti tuon kuutamotunnelman välitetyksi noilla upeilla kuvillasi.

  Wau, myös torstaiaamun tunnelmat välittyvät! Kyllä tuomoiset luontoelämykset saavat tuntemaan etuoikeutetuksi ja kiitolliseksi. Viisas ja herkkä ihminen saa juuri tuollaisesta paljon.

  Englantia pitäisi meikäläisenkin harjoitella. Matkalla aina harmittaa, kun kielitaito on niin köykäistä. Nyt olenkin sitten kääntäjään kirjoittanut yksinkertaisia lauseita ja kääntänyt ne englanniksi. Siinä on myös hyvä, kun saan vielä kuunnella sen malliksi. Paljon on sillä harjaantunut, mutta pitäisi vain säännöllisemmin ja jatkuvasti harjoitella. Kirjeenvaihto käy kääntäjän avulla myös hyvin.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Upeat syyskuvat!
  Teillä syksy on selvästi pitemmällä, täällä ei vielä toppatakkia tarvita.
  Hiki tahtoo tulla kevyemmissäkin varusteissa.

  Äitini on käynyt vuosia tuommoisessa englannin keskusteluryhmässä.
  Kuulemma oikein antoisaa, kunhan alku ujostelusta selvittiin.

  VastaaPoista
 7. Satunnaiset tunnelmasi sait meille muillekin kuvillasi välitetyksi.

  VastaaPoista
 8. Ei niinkään satunnaiset vaan satumaiset... ;)

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti joskus on kiva lähteä jokivarteen kun töihin.
  Sieltä löytää paremmat eväät mukaan, sielu täysi on hyvä jatkaa matkaa.

  VastaaPoista
 10. Mahtavia syystunnelmia välittyy kuvien kautta!
  Mutta oletpas ollut aikaansaapa. Kun olet siellä riehunut tarpeeksi, niin voisit tulla tännekin mallia antamaan ;)

  VastaaPoista
 11. Voi ihmetys miten kauniita kuvia!!!

  VastaaPoista