keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Juna kulkee vaan

http://www.youtube.com/watch?v=uUN5vMIkIeM


Aamulla minulla on tapana katsoa aika kännykästä ja usein siinä heräillessä selailen siitä myös uutisia. Tänä aamuna puoli seitsemän aikaan uutisista pomppasi esiin Kari Tapion äkillinen menehtyminen sairaskohtaukseen.

En voi sanoa olevani mikään fani enkä edes Kari Tapion edustaman musiikin suurkuluttaja mutta vääjäämättä vanhetessani on suvaitsevaisuuteni ja ymmärrykseni kaikenlaisen musiikin suhteen kasvanut. Joku kysyi facebookissa että kuka nyt laulaa "Olen suomalainen" tai " Rekkamies" tai "Myrskyn jälkeen"? Perjantai-illan puhelinlangoilla varmasti kuullaan joka kerran ainakin yksi Kari Tapion laulu.

Jotakin noissa lauluissa on perin juurin koskettavaa. Jokainen meistä tuntee yhden karitapion, yhden suomalaisen miehen, yhden rekkamiehen. Joka juo liian paljon, polttaa liian paljon,  nukkuu liian vähän, tekee työtä ihan liian paljon, rakastaa perhettään yli kaiken mutta antaa sille aikaa ihan liian vähän, ei harrasta kuntoilua eikä muuta urheilua kuin penkkisellaista. Ei pistä hevin kravattia kaulaan eikä taivu seurapiiritapoihin.

Kari Tapio oli niin perin juurin sellainen mies; Osa sielun maisemaa ja syvään juurtuneita muistijälkiä.

Ja sitäpaitsi hyvä laulaja, sanoittajanakin hyvä. Monet kerrat olen tunturiravintoloissa saanut tanssia hänen laulujensa tahdissa. Niiden perisuomalaisten miesten kanssa enimmäkseen.

4 kommenttia:

 1. Ai kun hyvin ilmaistu! Käänsit minunkin vastahakoisen mieleni ajattelemaan asiaan toiselta kannalta. En yhtään ole tykännyt Tapiosta, mutta juuri tuo Olen suomalainen on kuitenkin aina sykähdyttänyt. Ja omanlaisensa mies hän oli.

  VastaaPoista
 2. Katriina, miekin oikein ihmettelin miksi minua niin kummasti kosketti tuo Kari Tapion kuolema. Ihan eri lailla kuin vaikka Juicen, silloin tuli kyllä ihan itkukin!Nyt on ollut sellainen mietiskelevä vähän alakuloinen olo, en niinkään mieti nuoruuttani ja siihen liittyviä muistoja vaan enemmän tälläisesta keski-ikäisen suomalaisen näkökulmasta asiaa. Elämä on.

  Halusin liittää videonpätkänkin tähän mutta en millään keksinyt/muistanut miten se nyt tapahtuikaan, enkä jaksanut värkätä enempää. Jos joku neuvoo niin olen kiitollinen...Olen sen kyllä osannut ennen tehdä!

  VastaaPoista
 3. Jossain tuolla netiisivuilla oli äänestys parhaasta Kari Tapion laulusta. Minäkin napsautin laulua Olen suomalainen. Huomasin sitten, että juuri se oli selvässä johdossa 50% äänimäärällä.

  VastaaPoista
 4. Mm; se on hieno laulu. Taitaa monilla tulla ensimmäisenä Kari tapiom lauluista mieleen. Ikivihreä.

  VastaaPoista