lauantai 22. tammikuuta 2011

Iloa! Onnea! Väriä!


Melkein kaksi viikkoa olen jo ollut sairaslomalla. Vasta nyt alkaa keho ja mieli rentoutua. Ajatus töihin palaamisesta tuntuu vielä kaukaiselta, vaikka tiedänkin että helmikuu kuluu kyllä nopeasti. Olkapää on paljon parempi  kuin ikinä olisin odottanut. Sillä voi jo tehdä lähes mitä vaan. Vaikka en kyllä ole tehnyt paljoakaan.
Olen tehnyt vain sitä mikä on tuntunut hyvältä.En siis suunnittelekaan komeroiden raivaamista tai muuta suurta projektia. Voin ne kyllä tehdä jos siltä tuntuu, mutta mitään tavoitteita en itselleni aseta. Kalenterissa on merkinnät ainoastaan fysioterapeutilla käynneistä (mikä tuntuu kyllä TAIVAALLISELTA)

Olen löytänyt kutomisen ja virkkaamisen pitkän tauon jälkeen. Nykyiset langat ovat ihania ja houkuttelevan värikkäitä. En uskalla mennä kaupan lankahyllyjen lähelle lainkaan, kun aina tarttuu uusi lanka ja väri mukaan. Olen neulonut pojan koiralle villapaidan ja nyt on menossa miniälle säärystimet. Vauvelille on kesken neule ja isoäidin neliöitä syntyy koko ajan aina silloin tällöin. Niistä teen seuraavaksi peiton meille tänne omaan kotiin.Lukenut olen myös enemmän kuin aikoihin.Enemmän olen lukenut kuin katsonut elokuvia tai telkkaria.Telkkarista katson tällä hetkellä melkeinpä ainoastaan Taivaan tulia ja sen lisäksi toisen maailmansodan ajasta kertovaa Ranskalainen kylä-sarjaa.

Olen etsinyt nettihuutokaupoista  ja nettidivareista valokuvakirjoja ja löytänytkin muutamia. Viimeinkin sain hankittua itselleni Matti Saanion valokuvateokset Lähdön jäljet ja Mustaa ja valkoista. Tilasin myös Juha Taskisen Unelma Saimaasta-valokuvateoksen. Joululahjaksihan saimme hänen uusimman Paluu Saimalle -teoksen.  Nuo Matti Saanion kirjat avautuvat tietenkin minulle nyt ihan eri lailla kuin kauan sitten nuoruudessani, jolloin olin kesätöissä Matin ja hänen ensimmäisen vaimonsa raanutaiteilija Elsa Montell-Saanion hirsipirtissä.  Lähdön jäljet- kirja tuli postissa viime viikolla, muita vielä odottelen. Kuvassa näkyy muuten miniältäni joululahjaksi saamani kaunis kierrätysmalja. Hän on kova tuunaamaan ja tekemään käsillään, niinkuin myös poikani. Heidän kotinsa onkin viehättävä ja kodikas, täynnä  kauniita yksityiskohtia.
Olen ollut myös pari viikkoa kevennetyllä ruokavaliolla. Käytän apuna kalorilaskuria. Syömisen hallinta vaatii aikaa, sen olen huomannut. Aiemmat yritykseni vesittyvät usein pitkien ja vaativien työpäivien mukana. En kertakaikkiaan jaksanut enää huolehtia siitä mitä suuhuni pistin tai ainakaan kuinka paljon sinne truokaa pistin. Syön terveellisesti, ne opit ovat kyllä vuosien saatossa menneet perille. Mutta syön myös liian suuria annoksia ja liian paljon makeaa. Karkkilakkoa onkin nyt kestänyt pari viikkoa. Makean himoa tyydytän hedelmillä ja erilaisilla marjapirtelöillä. Onneksi tykkään hedelmistä niin paljon, että niidenkin syömistä on jo vahdittava!

Sain muuten sähköpostitse tänään onnellisuuskyselyn, joka liittyy jokin aika sitten televiossa nähtyyn Elämä pelissä - sarjaan. Sen pohjalta on tehty Onnen taidot-niminen kirja. jossa kysellään mitä onnellisuus on ja miten sitä voidaan lisätä. Tähän kyselyyn vastanneista osa saa kutsun onnellisuusvalmennukseen. Vastasin kyselyyn ja omat pisteeni nousivat melko korkeiksi. Ainoita matalia pisteitä tuli työosiosta ja huolesta läheisten suhteen. Omat vanhempani ovat iäkkäitä, heistä olen välillä huolissani. Työ vie voimaa ja energiaa omasta elämästäni joskus luvattoman paljon, vaikka se myös antaakin sitä välillä.


Rauhallista,luovaa ja rentoa viikonloppua ystävät, uudet ja vanhat! 
Minä lähden nyt ulos lumitöihin, Lappiinkin nimittäin on alkanut vihdoinkin sataa lunta!

11 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen neule pikkuisella!:)

  VastaaPoista
 2. Kiinnostava plokkaus. Pikaista täydellistä toipumista ja mukavaa tammikuun loppua!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa luettavaa ja katsottavaa taas!
  Tuli eräs Helena Anhavan lyhyt runo mieleen tästä sinun leikkauksen jälkeisestä ajasta. Runo kertoo nyrjähteneestä nilkasta, sen seurauksista; kotiin jäämisestä hoitamaan nilkkaa. Toteaa sitten tyytyväisenä, että nilkka taitaakin hoitaa häntä. ;)

  Kiitos samoin itsellesi!

  VastaaPoista
 4. Ilo tulvii ihan sanojen läpi tänne asti! Mukavaa sitä on terveenä sairastella, minäkin olen saanut nauttia siitä monta kertaa;) Onneksi kaikki on mennyt hyvin olkapääsi kanssa.

  Herkullisia värejä kuvissa, hehkuvaa oranssia ja violettia, oikein voimavärejä. Koira näyttä itsekin ylpeänä tajuavan, kuinka hieno pusero on päällä.

  Voisin katsoa Taivaan tulia vaikka joka ilta!

  VastaaPoista
 5. VAikuttaa hyvältä. Olet hyvää vauhtia toipumassa leikkauksesta.

  Sinäkin sait sähköpostia Elämä edessä -ohjelmasta. Minä luulin, että joku on pelleillessään vastannut kyselyyn ja antanut minun sähköpostini, sillä minä ainakaan en ole ilmaissut kiinnostustani osallistua ko. projektiin. :D

  VastaaPoista
 6. Sinun tarinoitasi on mukava lueskella!!
  Oikein mukavaa Sunnuntaipäivän jatkoa sinne Ounasjoen varrelle :)

  VastaaPoista
 7. Paranemista olkapäälle - eikös nuo lumityöt ole sille vähän liian raskaita? Minäkin poden kotona tämän ja ensi viikon sekä poskiontelotulehdusta että siitä seurannutta masennusta, mutta kovasti ei huvita omaa terveyttä enää blogissa pohtia. Iloa, onnea ja värejä minäkin kaipaan elämääni ja niinpä ostin tänään ihanan vihreän päiväpeiton ja tyynyliinat makkariin. Jotain kaunista tähän vieläkin aika pimeään vuodenaikaan. Hauskaa lumista viikkoa sinne jokivarteen!

  VastaaPoista
 8. Raanupirtillä onkin ollut paljon työntekijöitä silloin vilkkaina vuosina. Onhan se ollut myös matkailijoitten suosiossa. Nyt on piha hiljennyt ja Elsakin muuttanut pois. Paranemisia, sinulla onkin viihtyisät päivät.

  VastaaPoista
 9. Olipa hyvä, että leikkaus onnistui ja olet hyvää vauhtia toipumassa.

  Kiinnostuin noista Matti Saanion kirjoista ja googlasin ne. Olivat huuto.netissä halvalla, mutta en tunne Saaniolta muita kirjoja kuin yhteinen elämä. ehkä voisit esitellä niitä vielä vähän enemmän? Kiinnostaisiko jotkuta muutakin Saanion mustavalkoiset kuvat ja ehkä myös se, miksi halusit nuo kirjat? Ovatko kuvat puhuttelevia vai muistot ajalta, jolloin työskentelit heidän kanssaan? Mustavalkokuvaus on minulle rakkainta ja erityisesti minua kiinnostaa pohjoisen kuvaus. Ostin juuri Antero Takalan Mielenmaisemia -kirjan.

  Sinulla on nyt aikaa tehdä kunnon postauksia, ajatuksen kanssa.

  VastaaPoista
 10. Hei! Ihan vahingossa tänne eksyin. Tosi kaunis blogi. Ja tuo koiran villapaita on aivan upea. Mukavaa sairaslomaa...! Itselläkin on olkapää reistaillut, mutta nyt taas parempi ja puukko vältetty tällä kertaa. Palaan paremmalla ajalla lukemaan näitä. Onko missään postauksessa juttua teidän lapinkoirista? (Jos oikein jostain kohtaa vilkaisin niin niitäkin löytyy). Terv. Ingrid

  VastaaPoista
 11. Kiitos Moumou ja Marja-Leena!

  Juuri näin, Rita! Olkapää hoitaa minua nyt!

  Katriina, sairastella pitäisi näemmä enemmänkin terveenä, silloin siitä on hyötyäkin enemmän vastaisuudessa!
  Olen itse ollut vähän huono aiemmin tässä lajissa, mutta onneksi taas kehoni on viisaampi kuin mieleni:-)

  Celia; minä en muista olenko jotain aiemmin vastannut tuohon Elämäpelissä -juttuun. Voi olla että olenkin. Pidn asiaa kuitenkin hyvänä ja vastasin kiltisto ja uteliaanakin tähän tuohon kyselyyn.

  Kiitos Jaana! Sinun kuviasi katselen myös mielelläni!

  Iinuska, uudet värit ja sisutaminen piristää lähes takuuvarmasti! Omassa blgissaan saa onneksi pohtia mitä haluaa, lukijathan voivat ohittaa jutut jos ei kiinnosta.

  Maarit, joskus on ikävä niitä Raanupirtin loistoaikoja, kun turistibussit kävivät pihassa. Raanupirtti oli upea miljöö ja Elsan raanut hienoja! Pitäisi alkaa metsästämään itsellekin yksi kappale kun ei nuorempana tullut sellaista ajateltua.

  Tuike, vastasinkin sinulle uudessa postauksessani tuohon Matti Saanon kirjoja kokskevaan pyyntöis. Tuota Takalan kirjaa olen itsekin netistä katsellut, ei vaan raski kaikkea kiinnostavaa hankkia. Sitäpaisti kirjat valtaavat pikkuhiljaa luvattoman paljon huusohollia.

  Ingrid! Mukabvaa kun pysähdyit täällä. Tervetuloa toistekn. En ole tehnyt omaa luokkaa koirapostauksistani aikaisemmin, ei niitä kovin paljoa muistaakseni taida olla. Voisinpa kyllä vastaisuudessa sellaisen luokan tänne tehdäkin:-) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista