torstai 13. tammikuuta 2011

Usvan läpi soiden syleilyyn


Joulun alla virkkasin ilta toisensa jälkeen isoäidin neliöitä Novitan iki-ihanista monivärisistä Puro-langoista. Neliöt yhdistin virkkaamalla peitteeksi, jonka annoin nuoremmalla pojalleni joululahjaksi. Kuvasin peitteen itsellenikin muistoksi kun  olin siellä vauvelia katsomassa vastikään.

Nyt aloittelen virkkaamista uudelleen , haluan tehdä peitteen myös itselleni! Virkkaaminen on myös hyvää terapiaa leikatulle kädelleni ja toipilaan mielelle. Olkapääni operoitiin tiistaina ja leikkaus sujui hyvin. Se myös kannatti tehdä, koska olkapäästä sahattiin pois luupiikki, joka olisi ihan kohta rikkonut olkapään jänteet. Sairaslomaa on pari kuukautta ja sen aikana olisi käsi kuntoutettava taas kuntoon. Ensi viikolla alkaa  fysioterapia ja kotihoito-ohjeilla aloitin liikkeet jo eilen vähän kärvistellen, koska kipeähän olkapää tietenkin vielä on.

"Antakaa neuleenne virrata
kuin puro
antakaa sen soljua tuntureilta
usvan läpi
soiden syleilyyn
kanervikkojen kutsuun
ja katsokaa - revontulet tuolla!
ja miten kaunis ruska voi olla
iltanuotiolla."

(Puro-langan etiketistä lainattu)

9 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että leikkaus sujui hyvin ja osoittautui tosi tarpeelliseksikin. Se auttaa varmasti vähän kipujen kestämisessä. Ja mukavaa sekin, että kättä voi käyttää: virkkaamiseen jää koukkuun!

  Kaunis peitto, langoista johtuen kovin tutunnäköinen:) MInulla on jatkuva virkkaus menossa, yksi poncho on anopille ompeluvaiheessa ja kohta kahden peiton tilkut valmiina. Taidankin virkata ne yhteen.

  Lokoisia lomapäiviä!

  VastaaPoista
 2. Katriina; sinun peitettäsi aikoinaan blogissasi ihastelinkin ja nappasin idean! Kiitos siitä! Koukkuun olen minäkin jäänyt tuohon puuhaan...

  VastaaPoista
 3. Onnea hyvin menneen leikkauksen johdosta! Nyt sitten lepoa ja kuntouttamista.
  Hieno peitto. Isoäidin neliöistä tekisi minunkin mieleni tehdä jotain.
  Mie tykkäsin kovasti runon kohdasta "miten kaunis ruska voi olla iltanuotiolla" :D :D

  VastaaPoista
 4. Kaunis peitto! Kiva, että voit virkata, se on hyvää terapiaa monella tavalla. Onnea kuntoutukseen, menee varmasti hyvin jos teet ohjeiden mukaan.

  VastaaPoista
 5. Hieno homma onnistunut operaatio! Toipumista!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut mummiksi tulosta. Kaunis on peitto. Toivottavasti leikkauksesta on tosiaan apua. Itsekin olen menossa silmien karsastusleikkaukseen nyt mahdollisesti jo keväällä. Katsotaan miten kutsuvat... Ihanaa kun on lapsenlapsi. Itsekin odottelen mutta saan varmasti odotella vielä monta vuotta kun tytär vasta täyttää 18. Koitahan toipua. Terveiset Kirkkonummelta Marja-Leena

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille kaikille kommentoijille! Toipuminen olkapääm leikkauksesta sujuu hyvin, kipulääkkeitä tietenkin vielä tarvitaan mutta keviytä jumppaliikkeitä kädellä jo tohtii tehdä. Ensi viikolla menen fysioterapiaan ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana peitto! Minähän en virkkauksesta mitään ymmärrä mutta saat kyllä näyttää minulle seuraavalla kertaa, miten noita tehdään. (Jos sinulla vain on kärsivallisyyttä...)
  Kivaa, kun alat jo voida vähän paremmin!
  tv. santtuanneli

  VastaaPoista
 9. Hitsi, mäki oon tässä pitkän aikaa aatellu et pitäs ostaa lankoja josai vaihees ja tehä justii noit neliöitä ja jotain vilttiä niistä :D
  Niin ja villasukkia oon kans suunnitellu kutovani

  VastaaPoista