maanantai 7. helmikuuta 2011

Hyvä ruoka, parempi mieli

Raukean sunnuntain jälkeen  seuraa melko luontevasti touhukas maanantai. Tosin päivästä olisi ihan yhtä hyvin voinut kehkeytyä eilisen kaltainen raukeakin, mutta sille tielle päätymisen esti aikainen herätys. Kun kerran olen sairaslomalla, olen hoidellut kuntoon kehoani kaikilta osin. Tänään oli vuorossa hammaslääkäri (ääh)ja viisaudenhampaan poisto (äähäääh). Viime vuonna minulta jäi väliin hammaslääkärin vuositarkastus kun suutahdin hammaslääkärilleni, joka odotutti  ja odotutti  reippaasti yli sovitun ajan, ilman pahoittelua tai selityksiä. Äänestin kantapäilläni ja lähdin pois. Vuoden olen miettinyt uuden hammaslääkärin luokse menemistä, vaan sopivaa ei löytynyt. Tämä entinen hammaslääkärini on nimittäin tosi hyvä. No, pari viikkoa sitten tupsahti postiluukusta kutsu vuositarkastuukseen niinkuin ei mitään  olisi tapahtunut: Ja minähän noudatin kutsua; pääsin hyvin ajallaan kummallekin käynnille ja pisteenä iin päälle laskussa oli pieni alennus. Sanaakaan vuoden takaisista tapahtumista ei vaihdettu , ilmapiiri tosin oli helpottunut puolin ja toisin!

Kun kerran sitten olin aamupäivällä liikkeellä, kuljailin kaupungilla eläkeläisten joukossa, eihän siellä maanataiaamupäivisin muita ole! Mukaan tarttui alekorista vajaalla kuudella eurolla Hyvän olon dieettikirja, joka tuntui kiinnostavalta ja antaa tsemppausta tähän painonpudotusprojektiini, jonka olen aloittanut tammikuun puolivälissä. Hyväksi opuksen teki sen kiinnostava reseptivalikoima, hyviä ruokia vähäisin kalorein! Olin muuten jo ennen kirjan löytämistä lastannut koriini Nutriletin viiden päivän dieettitipakkauksen kun tuntui etten jaksa kotona väkertää itselleni sapuskaa. Sujuvasti vaihdoin pakkauksen kirjan reseptien vaatimiin sellaisiin tarvikkeisiin , joita minulla ei kotona ollut! Nuo Nutriletin tapaiset pussiateria menettelevät joskus hätävarana, itseni tuntien en varmaan olisi viittä päivää jaksanut niitä litkuja nautiskella. Vaan kun haluaisin, että kilot karisisivat vähän nopeampaan tahtiin, huokaus.

Kaupunkipäivän päätteeksi valmistinkin kirjan ohjeista innostuneena naudanlihasiitakesieniwokin kevätsipuleilla ja sokeriherneenpaloilla höystettynä. Lisäksi lämmitin eilisestä jäänyttä bataattimuusia ja tein raikkaan salaatin. Namnam! Nyt vielä koiralenkille ja siinäpä päivä onkin! Ei hassumpi maanantai!


Niin, eilen illalla kävin muuten elokuvissa työkaverini kanssa , leffaksi valikoitui olosuhteiden pakosta (valittavana  täälläoli kaksi leffaa) ranskalainen Pierre Salvadorin ohjaama Täysihoito pääosassa Audrey Tatou.Elokuva oli nappivalinta raukean sunnuntain päätteeksi, vaikkei arvostelut kaikilta osin ylistäviä olleetkaan. Sitäpaitsi elokuva kannataa jo katsoa ihanien Välimeren maisemien takia ainakin näin pohjoisen talven viiman ja pakkasen keskellä! Työkaveriakin oli mukava nähdä ja kuulla työpaikan kuulumisia!

4 kommenttia:

 1. Ai kun kiva maannanta! vapaalla noihin asioihin paremmin aikaa, tulee hoidetuksi.
  Hieno homma hampilääkärisi kanssa, tosi fiksusti "paikkasi" viime vuotisen palvelunsa.
  Minulla oli muutaman vuoden tauko hampilääkärissä käynnin, kun ei mitään kummempaa vaivaa ilmennyt. Sitten lohkesi paikka ja hankkiuduin hampilääkärilleni. Löytyi kuusi pientä korjattavaa ja vielä kivienpoistoa ja kiillottelua. Kahdeksan kuukautta tuli viime vuonna hammashoidossa käytyä. Loppulasku ei kuitenkaanpaha ollut paha. Luuntiheysmittauksessa kävin.
  Ja nyt vielä suunnitteilla silmälääkärillä/optikolla käynti - lasien laitto. Kaikkinensa täyshuolto ;)

  VastaaPoista
 2. Juuri tuollaista täysihoitoa sitä aina joskus kaipaa: kaikki kuntoon kerralla, ja sama kierros parin vuoden päästä uudestaan.

  Kaupungilla on ihan oma tunnelmansa arkiaamuisin, kun muu väki on töissä. Voi oikein lorvia ja viihdyttää itseään. Tarjota itselleen erinomaisen lounaan, kuten sinä teit:)

  Ihanaa että sait tällaisen mahdollisuuden.

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä hyvältä nam nam, pataatti muusi on hyvää tykkään. Sosekeittona myöskin painon tasaus päiväna kun on ollut juhla ruokaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne ystävät! Täysihoitoremppa jatkuu...Näillä kymmenillä kehoa on huollettava kaiken aikaa!

  VastaaPoista