keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Voima-aamu


Ulkona on kaunis keväinen aurinkoinen aamu, hanget hohtavat, pian alkavat hankikantokelit! Olen yksin kotona, mies on työmatkalla. Nautin rauhallisesta aamusta, heräämisestä ilman kelloa, hyvästä aamiaisesta lehden kanssa ja kohta vielä käyn koirien kanssa aamulenkilläkin! Menen töihin vasta puoleltapäivin. Olen havainnut, että jos on vain mahdollista niin näitä aamuja kannattaa järjestellä tiiviin työviikon keskelle.

Huomenna minäkin lähden taas reissuun, ensin työkokoukseen ja sitten jään viikonlopuksi mummoilemaan pojan ja miniän luokse. Pieni mies on jo kohta kolme kuukautta. Huhtikuun alussa Gimuli miniä ja Pikkumies tulevat meille viikoksi kun pojallani on työmatka ulkomaille!

Tuon kuvan otin viime sunnuntaina kun heräsi varhain upeaan auringonpaisteeseen. Otin aamupöpperöiset koirat ja kameran mukaan ja lähdin joelle auringon innostamana jo seitsemän jälkeen . Pakkasta oli parikymmentä astetta joten kuvaaminen ei oikein onnistunut kun pakkasviima palellutti sormet mutta sitäkin enemmän nautin valoisuudesta ja auringosta sekä tuosta avarasta jokimaisemasta!

 Meillä sanotaan täällä Lapissa olevan kahdeksan vuodenaikaa. Ja niinhän se kyllä on. Nyt ollaan tuossa pakkastalven ja hankikantokevään taitekohdassa. Sen jälkeen on edessä huikea jäidenlähtökevät, yksi suosikkivuodenaikani etenkin kun asun suurten virtojen taitekohdassa!

Aurinkoista  voima-aamua kaikille blogiystävilleni!

7 kommenttia:

 1. Voi, mistä löysit noin hienon "kartan" ? Kiitos sen jakamisesta; mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
 2. Kiireeton arkiaamu on kultaakin kalliimpi. Niita arvostaa. Vuodenaikojen rytmi on syke, joka kantaa. Luulin, etten osaa olla ilman lunta ja oikeaa talvea, -miten vaarassa olinkaan. Nautin taman sateisen saarivaltion kevaasta ja sen pitkasta hiljaisesta hiipimisesta. Oulun korkeuksilla oli talvi ja sitten hups oltiinkin jo kesassa. Taalla meikalaisen mieli pysyy oparemmin muutoksissa mukana. Tuo Lapin vuodenajat kuva on mainio. On mukava seurata kuvistasi luonnon muutoksia. Hyvaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Jaana, olen kopioinut tuon kuvan kauan sitten Rovaniemen kaupungin sivuilta. Etsin sitä sieltä nytkin vaan en löytänyt, minne lienee kuva hävinnyt.

  Merja; minun ystäväni, joka asuu Saksassa, puhuu samoin kuin sinä pitkän kevään ihanuudesta siellä ja meidän talven kamaluudesta. Minäkin toivoisin tänne joskus lyhyempää talvea ja pitempää kevättä. Mutta toisaalta nautin myös kovin kevään vahvuudesta ja voimasta. Kaikissa paikoissa on puolensa , onneksi on myös valintamahdollisuus ja ainakin vielä myös mahdollisuus matkustamiseen.Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Nuo kahdeksan vuodenaikaa ovat kiinnostavia. Ne ovat meillä muillakin ajatuksissa, muuallakin kuin Lapissa. Jokaisessa on oma uutuudenviehätyksensä vuodesta toiseen. Mehän elämme jatkuvassa muutoksessa!

  VastaaPoista
 5. Hei! Linkitin sinut. Ei kai haittaa? T.Tuike

  VastaaPoista
 6. Kyllä tällainen vuodenaikojen vaihtelu on mukavaa. Kantavat hanget, aah. Meillä nyt räystäiltä tipputtelee ja aurinko lämmittää. Ulkona on ihanaa liikkua ja istuskella.

  VastaaPoista
 7. Katriina, taitaa tosiaan ainakin näinä nykytalvina tuon kahdeksan vuodenajan sykli sopia kaikkialle Suomeen. Minäkin nautin muutoksista etemkin keväästä ja syksystä. Talvi teee välillä tiukkaa.Ehkäpä joskus vietän pimeimmän talven ulkomailla.

  Tuike; no ei tietenkään haittaa. mukava olikin tuo postauksesi! Mie en saanut aikaiseksi (ainakaan vielä) sitä Matti Saaniosta kertovaa postausta.

  Rita; hankikantoja kovin odottelen vaan nyt meillä ainakin sataa rännänsekaista vettä!

  VastaaPoista