maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kevään kohinoitaHuhtikuu on usein ollut minulle vaikeaa aikaa. Paljastavan kirkas valo jo aikaisin aamulla , vaakasuoraan satava räntälumi silloin kun muualla jo krookukset nostavat päätään. Sitäpaitsi huhtikuu on ollut minulle myös monien ikävien elämänmuutosten aikaa. Vaan tänä vuonna huhtikuu on tuntunut hienolta. Valo on kirkasta ja räntääkin on satanut mutta niiden takaa kuuluu kevään mahtava äänimaailma, kevään kohina. Luonto muuttaa muotoaan päivittäin, eniten ehkä jokeni. Tänään joella oli vielä jääpinta, mutta ei enää valkoista kovaa jäätä vaan harmaan sävyihin siirtyvä, ei enää kantava jää.Olen siirtynyt pyöräilijäksi työmatkoilla . Vime syksystä muistan ettei pyöräily meinannut sujua lainkaan, hengästytti ja tuntui että matka oli sekä mennessä että tullessa pelkkää ylämäkeä. Nyt on kunto selvästi kasvanut kun matka sujuu suuremmitta vaivoitta. Viime syksynä olkapää vihoitteli melkoisesti ja näin jälkikäteen huomaan kuinka paljon se vähensi liikkumisiani. Työpaikalla olemme nuuten liittyneet Kuntoliiton Askel-kampanjaan, jossa haastetaan työpaikat ympäri Suomea keräämään askelia. Puolen tunnin pyöräilystä saa kirjata 2700 askelta. Liittymispakettiin kuului Omronin askelmittari. Meiltäkin liittyi puolet väestä mukaan. Mukava seurata miten meille käy! Tavoitteena olisi kerätä päivittäin vähintään 7000 askelta.Tänään muuten on tasan neljä vuotta kun aloitin bloggaamisen. Tämä on toinen blogini. Muistelinkin bloggaamiseni alkuaikoja aiemmassa postauksessa, joten ohitettakoon tämä paalu ihan näin vaivihkaa tällä kertaa...

7 kommenttia:

 1. Onnea 4-vuotiaalle blogillesi ja kiitos siitä!
  Kauniita valon ja varjojen leikkejä olet kuvannut. Puut ja pensaat ovat kauniin värisiä paljainakin.

  Intoa askeleisiin! Kerrotko, tuleeko tuo tavoite täyteen helposti ja millaisella liikunnalla. Minua kiinnostaa siksi, kun pitäisi saada itsensä liikkeelle useammin.

  Valoisaa, vähäräntäistä kevättä ja nauti joesta ja sen muutoksista! Terttu

  VastaaPoista
 2. Hei Maaretta! Itse olen bloggaamisen myöhäinen lintu, aloitin vasta viime syksynä. Olen siitä asti seuraillut bloggailujasi, kivoja juttuja!

  t. Ilona

  VastaaPoista
 3. Onnea! Meitä samoihin aikoihin aloittaneita on monta; se on aika pitkä aika varsinkin keski-ikäiseltä naiselta:)

  Pyöräily tekee hyvää, raikastaa pään aamuksi ja pistää veret kiertämään. Taidanpa puhdistaa omankin pyöräni varastosta käyttöön. En kyllä työmatkoille, nämä mäet tappavat minut kotimatkalla.

  VastaaPoista
 4. Onnea ja pitkää ikää blogillesi!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut! Mun blogeistani yksikään ei ole elänyt neljää vuotta, vaikka olen pyörinyt blogimaailmassa vähän kauemmin kuin sinä.

  Tänä vuonna huhtikuu ei minustakaan ole ollut pahimmillaan, ehkä se johtuu tuosta pitkästä talvesta, joka alkaa vasta nyt kääntyä kevääksi. Mä saan huhtikuussa aina pölyhepuleita - kaikki paikat tuntuvat olevan pölyn peitossa ja ajatus siivoamisesta ahdistaa. Mutta se menee ohi ja sitten onkin, oi, ihana toukokuu. :)

  VastaaPoista
 6. Terttu, kiitos onnitteluista! Askeleita olen nyt viikon kerännyt ja joka päivä on tullut yli 10 000 askelta, tosin siitä menee yli puolet pyöräilyn piikkiin, olen nimittäin kulkenut koko viikon pyörällä töihin. Eli hyvällä mallilla on kunnonkohotuskampaja!

  Kiitos onnitteluista Villiviini!

  Ilona H,viime syksynä aloittanuthan on jo melkoisen hyvin perillä blogimaailman ihmeistä!

  Katriina; minusta on tärkeää että mukana on vanhoja tuttujakin vaikka uusiakin aina blogissan vilahtelee. Varmaan jäisi koko bloggaaminen jos vnha kööri johonkin häviäisi! Liekö täällä keikutaan vielä eläkepäivilläkin, silloinhan sitä aikaa olisikin!

  Mk, kiitos, juuri tuossa edellä mietinkin että totta sitä täällä ollaan vielä eläkeiässäkin!

  Iinusta, ei minunkaan tämä blogi neljää vuota ole kestänyt, vaihdoinhan blogipohjaa välillä ja nimeäkin olen vaihtanut pariin otteeseen. Juhlinkin bloggaamista, ei blogia!
  Huhtikuu saa siivousvaihteen päälle täälläkin! Mies tilasi höyrypesurin, jonka saapumista kovasti jo odotan!

  VastaaPoista