torstai 28. huhtikuuta 2011

Pyhien välipäivinäPääsiäisen pitkät, lämpimät, aurinkoiset ja jo  niin kesäiset pyhät olivat kertakaikkiaan ihania. Tuntui kuin olisi ollut pitempäänkin lomalla. Niinpä olikin sitten yllätys kun voimaantumisen sijasta iskikin kevätflunssa. Taisi jäädä villahousut pois sittenkin liian aikaisin! Eilinen päivä meni ihan sängyn pohjalla maatessa, olo oli täysin vetämätön, kuin olisi mankelin läpi kulkeutunut. Eikä tänäänkään ole kehuttava olo. Ulkona on edelleenkin kaunis kevätkesä, mutta nyt ihailen sitä vain ikkunasta.Pääsiäisenä ei aiottu pitkän perjantain suku/ystäväpäivällistä lukuunottamatta tehdä mitään, mutta erinomaiset kelit suorastaan kutsuivat sosiaalisuuteen. Niinpä terassikautta avattiin jo niin meillä kuin muuallakin. Ensimmäisenä pääsiäispäivänä kahviteltiin äidin kahvipöytäherkkujen äärellä vanhempieni terassilla ja meilläkin ensimmäinen grilliateria nautittiin omalla terassilla toisena pääsiäispäivänä vieraiden kera.Koko pääsiäisen ajan kiertelin jokivarsia niin Kemijokivarressa (postauksen ylin kuva) kuin kotoisassa Ounasjokivarressakin. Kuvasin joutsenia harmitellen kunnon objektiivin puutetta ja vaan nautiskelin alati muuttuvista maisemista. Nyt kun katson ikkunasta, jäät jo huilaavat Ounasjoella! En muista, koska ne olisivat näin aikaisin lähteneet, huhtikuun puolella jo. Ei taida tulla edes kunnon tulvia, kun jäät sulavat jokapuolella paikoilleen.
Mies lähti eilen vielä viimeiselle perinteiselle tunturireissullen vanhan ystävänsä kanssa. Huomenna kotiutuu jo kyllä. Siellä saattoi kuulemma vielä jotenkuten hiihtää ja lasketella.
Ylihuomenna onkin jo sitten vappuaatto ja seuraavana sunnuntaina äitienpäivä! Melkoista pyhien kavalkaadia siis edessäpäinkin!

4 kommenttia:

 1. Lämpäaalto on huuhdellut koko maata. Ehkäpä sen myötä on tullut uudet viruksetkin. Toivottavasti olo alkaa olla jo voiton puolella, että olet taas vireessä vapuksi!

  VastaaPoista
 2. "Joka ilta on joelle päästävä."
  Kevät on jokiaikaa, aina muuntuvaa...
  Osaat kertoa sen niin kuvaavasti.

  VastaaPoista
 3. Täällä minäkin olen ja luen vaikka en ole aktiivinen kommentoija. Halusin antaa sinulle tuollaisen pienen pokaalin: http://tuulenkertomaa.blogspot.com/p/tunnustuksia-ja-pokaaleja.html, vaikka en tiedä, joko sellaisen olet saanut :)!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne ystävät! En vireeseen vielä vappuna päöässyt, nyt alan olla jo kunnossa onneksi.
  Ja kiitos sinulle Heli pokaalista!

  VastaaPoista