maanantai 16. toukokuuta 2011

Ihana toukokuu

                                           Linnasaaren kansallispuiston toukokuista näkymää

Viime keskiviikko istuin aamukuudelta Napapiirin Shellillä aamukahvilla paikallisten taksimiesten kera.Siitä lähti monivaiheinen kevätreissuni liikkeelle! Vein miehen aamukoneelle ja itse lähdin samana päivänä iltakoneella myös pääkaupunkiin. Pari yötä vietin pojan perheessä ja päivät olin työkokouksissa.  Kokouksen jälkeen oli tarkoitus ajella Pendolinolla Pieksämäelle vaan kuinkas kävikään! Junaan tuli joku vika ja vain puolet junasta lähti kohti junan toista määränpäätä eli Joensuuta. Kuopioon lähtevät vaunut jäivät pois mutta siitä huolimatta loppuihin vaunuihin ahtautui lähes kaikki junassa olleet. Luulen, että ymmärrän hiukan niitä ihmisiä jotka seikkailivat Euroopassa sen Islannin tuhkapilven vuoksi. Kummasti suomalaisista löytyy huumoria, luovuutta ja yhteishenkeä pulmatilanteissa. Minäkin sain hyvät neuvot missä vaihtaa junaa ja sainpa jopa kyydin Mikkelistä Juvalle! Sinne mies ajoikin jo minut hakemaan, alunperin meillä piti olla treffit siellä Pieksämäellä.  Matka oli loppujen lopuksi hauska kokemus vaikka olinkin melko poikki työhommien ja kahden yön  Kuusenkerkän kanssa nukkumisen jälkeen!

  Loput viikonlopusta kuluikin sitten kipparikurssilla. Oli minun vuoroni opetella veneen käsittelyä. Niinpä opiskelin poijukiinnitystä, ankkurointia, meripelastusta, reitillä ajamista, plotterin käyttöä ja paljon muuta. Nyt tuntuu, että saan veneen liikkelle ja maihin ilman miestäkin! Seuraavan kerran veneilyhommiin palataan heinäkuun eka viikolla, silloin on meidän ensimmäinen Saimaa-viikkomme! Tänä kesänä vaihtoehtoina ovat
Varkauden lenkki  Kuopioon päin tai ihana kirkasvetinen , rauhallinen Puruvesi. Toinen suunta valitaan kesällä ja toinen jää sitten syksyn suunnaksi!

Tänään vietin ansaitusti vapaapäivää. Edessä on kolme työpäivää ja sitten lähdetään taas reissuun. Kesävaatteet täytynee kaivaa esille sillä matkustamme Tolon kalastajakylään Peloponneksen niemimaalle Kreikkaan kahdeksaksi päivää! Ja ihan kahdestaan miehen kanssa tällä kertaa!
Tämä toukokuu on kyllä ollut erityisen ihana!

4 kommenttia:

 1. Minulla on samanlainen kokemus Pendolinosta, joskin talvella. Yllättäen tunnelmaa löytyi kuin hoyryjunasta, kun ahdettiin pitkä junallinen väkeä muutamaan vaunuun:)

  Iloista kesänaloitusmatkaa!

  VastaaPoista
 2. Mukavaltapa kuulostaa toukokuusi!
  Seikkailumielellä tuollaiset (harvemmin kohdalle osuvat) bendolinovastoinkäymiset kannattaa ottaa, niin kuin otitkin. ;)

  Nautinnollista matkaa!

  VastaaPoista
 3. Onkohan tuo teidän vene Bella, jos on niin samanlaisella mekin kesä seilataan. Pressut on pois päältä ja ensi viikonloppuna nostetaan vesille. Kokemusta veneestä ei ole muuta kuin sen ostaminen ja telakalle siirto - jännittää ja kihelmöi ihan tämä uusi harrastus. Nyt ollaan vielä merellä, mutta aion ostaa mökin Saimaalta lähitulevaisuudessa ja sitten veneillään siellä.

  VastaaPoista
 4. Pilkkusilmä; bellahan tuo veneemme on! Hyvin on meille kahdelle toiminut!

  VastaaPoista