maanantai 24. lokakuuta 2011

Meri


Eilen palasimme Etelä-Ranskasta Cote d`Azurista Giensin kylän maisemista kotimaisemiin; päivästä yöhön, rehevyydestä paljauteen, väreistä harmauteen, lämmöstä koleuteen. Niin se vain on. Kyllä me ihmiset elämme niin toisenlaisissa maisemissa että paljon sen täytyy vaikuttaa niiin meidän perusolemukseemmekin kuin sieluummekin.

Kylämme Ranskassa sijaitsi niemen nokassa. Meren ympäröimänä. Upeita pitkiä hiekkarantoja. Ja puhdasta vettä. Ja niin lämmintä vielä että saimme uida kylliksemme. Lokakuu on minusta erittäin sopivaa aikaa lomailla etelässä. Ilmasto on lähes täydellinen niin uimiseen kuin patikoimiseenkin. Ilma on raikasta mutta ei paahtavaa niinkuin kesäkaudella usein on. Saattoi hyvin niin patikoida kuin uidakin. Ja ennenkaikkea, sekaan mahtui hyvin. Voin vai kuvitella Etelä-Ranskan kesän. Törmäsimme usein parkkialueisiin pienienkin kylien liepeillä joissa luki että tähän mahtuu 300 autoa ja tähän 400.Nyt mahtui hyvin minne vaan.

6 kommenttia:

 1. Näyttää erittäin houkuttelevalta juuri nyt! Täytyy sanoa, ettei ole tullut mieleenkään lähteä etelänlomalle lokakuussa, joten kiitos vinkistä, uusia ideoita tarvitaan.

  VastaaPoista
 2. Minä olen ollut usein aiemminkin tähän aikaan nimenomaan etelänlomalla. Välimeren rannoilta löytyy upeita seutuja niin Espanjasta kuin Ranskastakin sekä myös Italiasta.On ihanaa päästä täältä meidän harmaudesta vielä hetkeksi aurinkoon. Toinen hyvä aika on toukokuu. Tänä vuonnahan aloitimme kesän toukokuussa Kreikassa ja nyt päätimme sen tuonne Etelä-Ranskaan!

  VastaaPoista
 3. Juuri näin, kuten kirjoitat!
  Kyllä tämä karuus ja kylmyys meihin pohjoisen asukkeihin vain vaikuttaa. Aina sen itsessään tunnistaa, kun pääsee lämpöisempään ja aurinkoisempaan ympäristöön. Kuinka elämä voikaan olla niin helppoa ja miellyttävää! Meille se tuntuu luksukselta vaikka paikalliselle väestölle se on normaalia tavallista arkielämää. Eikä käy pahasti suomalaisturistin kukkaron päällekään. Lokakuuta meilläkin on pidetty parhaimpana loma-aikana etelänmaille.

  Mielenkiintoiselta vaikuttava lomakohde!

  VastaaPoista
 4. Rita; jos budjettini sallisi niin tekisin vielä joulun aikaan yhden matkan joko Aasiaan, missä en ole koskaan ollut tai Kanarialle (en kyllä sielläkään ole käynyt)! Toisaalta en joulun aikaan oikein raski lähteä, tykkään joulun ajan hissuttelusta. Tosin nykyään kun perheeni on laajentunut moni kertaiseksi, voisi joskus ihan "karata" johonkin joulurauhaan:-) Oikeasti en näin kyllä tekisi!

  VastaaPoista
 5. Ihana lämmin tuulahdus mereltä, kiitos :) Tämä aika on tosiaan hyvä aika matkustella valohoitoon lämpimiin maihin. Saapi voimaa ja tuleva kaamosaika tuntuu paljon lyhyemmältä.

  VastaaPoista
 6. Ruska; olen jo usemanpana syksynä matkustanut tähän aikaan. Vaikutukset todella huomaa pitkän aikaa jälkeenpäin. Hyvä aika matkustaa olisi myös joulu-tammikuussa, silloin olisi vain lähdettävä kauemmaksi jos lämpöön haluaisi.

  VastaaPoista