tiistai 27. joulukuuta 2011

Sininen hetki


Punaisen yltäkylläisen joulun jälkeen on mukava palata hitaasti arkeen. Kelit ovat täällä pohjoisessa olleet talviset mutta ei pakkaskelit. Paitsi äsken pakkasta oli jo lähes kymmenen astetta.  Tänään satoi lunta  koko aamupäivän. Joki on vielä edelleen auki, joten kunnon jokivarsikävelyt ovat  tauolla jokin aikaa vielä.

Meillä jatkuu tohina edelleenkin. Uudeksi vuodeksi  kuitenkin kaikki nuoret ovat lähdössä kuka minnekin, joten jäämme miehen kanssa kahdestaan. Siihen asti on päällä tämä mummi-ja pappavaihde. Olen kyllä nauttinut kovasti siitä että olen tullut kunnolla tutuksi Kuusenkerkän kanssa. On ihanaa kun näkemiseni saa aikaan leveän hymyn ja hän osaa pyytää mummin syliin. Muutenkin näkee kuinka molemmat lapsenlapsemme nauttivat siitä ,kun ympärillä pyörii tätejä, setiä, mummeja ja pappoja. Tulevat omatkin muistot omien poikien pikkulapsiajoilta mieleen. Vietimme paljon lomia silloisessa anoppilassa. Miehellä oli kuusi sisarusta , joista kolmella nuorimmalla oli saman ikäisiä lapsia kuin meillä. Usein olimme yhtä aikaa tuossa suuressa peräpohjolaistalossa. Muistan kun jaoimme aamuherätysvuorot, jolloin yksi veljeksistä tai meistä veljien vaimoista heräsi yhtä aikaa lasten kanssa ja keitti aamupuurot koko poppoolle. Lapsia taisi olla enimmillään  kuusi naperoa.puuropöydässä yhtäaikaa. Nyt olen kyllä  enimmäkseen yksin heräillyt  aamuisin Kuusenkerkän kanssa yhtäaikaa kuuden aikaan. Meillä on ollut rauhallinen aamuhetki hyväntuulisen pikkumiehen kanssa hiljaisessa talossa ennen muiden heräämistä.

Nyt taidan kääntää Ylen Areenan esille ja kaivaa yöpöydän laatikkoon piilottamani Fazerin Sinisen lopun esiin ja vetäytyä katselemaan Sydämen asialla-sarjaa. Mies köllöttelee tuossa vieressä ja pari koiraa myös.Kuusenkerkkä valmistautuu iltakylpyyn ja sitten nukkumaan, nuoret lojuvat lahjakirjoineen  tai läppäreidensä kanssa kuka missäkin sohvannurkassa. Leppoisia joulun jälkeisiä päiviä täällä  siis vietellään.  

4 kommenttia:

 1. Ihanan kaunis sininen hetki.
  Kuvassa, ja tunnelmassasi.
  Oikein hyvää vuoden vaihdetta!

  VastaaPoista
 2. Piipahdin toivottelemaan Hyvää Uutta Vuotta

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvää alkanutta vuotta teillekin Mk, Kaarnikka ja Rita!

  VastaaPoista