torstai 10. toukokuuta 2012

Nelostie kutsuu


Laivakoira Zorro ei pääse tällä kertaa vielä mukaan kun huomenna suuntaamme vuoden ensimmäiselle veneilyreissulle Saimaalle. Vähän on kiirettä pidellyt tämän viikon niin töissä kuin kotona Laukku on pakkaamatta kuten tavallista, vaan ehtiihän sen vielä huomennakin. Meillä molemmilla on töitäkin huomenna, mutta yritetään lähteä viimeistään kahdelta että ollaan ihmisten aikaan Oravissa.

Aamun  logistiikkakuvioita miettiessä koin dejavu-ilmiön  n. 30 vuoden takaa. Meille tupsahti nimittäin Kuusenkerkkä yökylään.Oikeastaan minä nappasin hänet mukaani kun  töiden jälkeen pojan luo mentyäni näin  väsähtäneet isin ja äidin. Kuusenkerkkä on sairastanut viime lauantaista lähtien, vatsatautia ja yskää, joten nukkumiset ovat vanhemmilla olleet vähäisiä. Kummallakin painavat myös opiskelu-ja työkuviot päälle. Ajattelin, että jospa saisivat nukkua edes yhden pitkän yön  kunnolla niin taas jaksavat. Mekin kun ollaan viikonloppu siellä Saimaalla, eikä voida jelppiä.

Aamun logistikkakuviot nimittäin muuttuivat Kuusenkerkän myötä. Miehellä on tietenkin juuri huomenaamuna työpalaveri heti kahdeksalta ja hän tarvitsee autoa .Eli minä kiikutan Kuusenkerkän päiväkotiin  rattailla ja kävelen sitten omaan koulutuspäivääni, joka onneksi alkaa vasta yhdeksältä. Äidin äitienpäiväruusukin olisi aamulla kiikutettava siskolle, miten sekin jäi viime tippaan!

Mutta eiköhän helpota viimeistään siinä vaiheessa kun pösön nokka taas kääntyy nelostielle kohti etelää! Viikonloppuna sitten bongataan norppia ja virittäydytään alkukesän tunnelmiin järvimaisemissa. Kai siellä on jo kesä? Vähän hulluja varmaan ollaan kuin ajellaan viikonloppuna n. 700 km suuntaansa vajaan kahden päivän veneilyä varten . Takaisin ollaan myöhään sunnuntaina ja maanantaina sitten töihin. Onneksi ensi viikolla on helatorstain jälkeinen perjantai vapaa!


Ounasjokeen on ilmestynyt sen verran sulapaikkoja, että tänään kuulin ensimmäistä kertaa tutun mekkalan; joutsenet kokoontuivat tuttuun paikkaansa saaren nokkaan . Siellä ne viipyvätkin hyvän aikaa. Kyllä se kesä on tännekin tulossa!

6 kommenttia:

 1. Toivon teille parempaa keliä, kun mitä täällä Espoon suunnalla nyt näyttää! Pohjoiseen on luvattu kaunista kevätsäätä, ettette nyt vaan valineet ihan väärin.

  Ihanasti autat Kuusenkerkän vanhempia, huomaat kun apua tarvitaan ja osaat sitä antaa, tuppautumatta liikaa!

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huono keli veneilyä onneksi estä,pikemminkin päivastoin.Paremmin oppii uutta venettä käsittelemään ,meillä on nimittäin taas kipparikurssi. Lunta ja jäätä siellä vissiin ei ole.

   Poista
 2. Kai siellä veden päällä tuntee olevansa huolista vapaa ja irti arkisista kuviosta samalla tavalla kuin ennen ruotsinlaivalla;) Ei sinne muuten noin pitkää matkaa jaksaisi ajella.

  Antoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ehkä ruotsin laivatunnelmaan vertaisi,pikemmin erävaellukseen!Oldt oikeassa siinä että arkikuvioista kyyllä pääsee irti!Ja mikäpä se on rauhassa ajella kevätillassa läpi Suomen kuunnellen puhelinlankoja radiosta!

   Poista
 3. Taidatte olla juuri nyt matkalla. Toivottavasti. Itsekin Saimaan kesinäni tutustuin Oravin laituriin. Se oli siihen aikaan vielä Sääminkiä.
  Edellisestä postauksestasi. Mukava kuulla, että sinäkin katsot Lilyhammeria... Olet vasta ensimmäinen, joka myös tiedän sitä katsoneen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilyhammer on hyvä sarja,hauska ja leppoisa,tuottaa hyvää mieltä!Matkalla tosiaan ollanmutta vasta alkutaipaleella. Menee myöhään ennenkuin ollaan Tappuvirran lossilla.

   Poista