lauantai 16. kesäkuuta 2012

Kotipihaa tulee melkein ikäväMelkein on haikea jättää kotipiha kun lähdetään kesän ensimmäiselle venereissulle . Olimme tänään serkkuni syntymäpäiväjuhlilla maalla serkun ihanassa kesäpaikassa (kuva tässä alla) ja kun sieltä kotiuduttiin illansuussa niin ajelin koko ranchimme nurmikon. Kuvailin pihan urakan jälkeen. Kaikki näytti ilta-auringossa niin kauniilta etten malttanut lähteä sisälle ennenkuin itikat hyökkäsivät kimppuun oikein kunnolla!

Serkun juhlat

Nurmikon leikkaamisessa on melkoinen homma niinkuin noista pihakuvistamme yllä ehkä huomaa. Rinnetontillamme on yläpiha kadun puolella, keskipiha ja alapiha. Alapihalta uusi kasvimaa vei melko siivun, mutta ei sekään taida kyllä hommia helpottaa. Takaisin palatessamme parin viikon päästä  odottaa melkoinen kitkuoperaatio. Tykkään muuten itse ajaa ruohonleikkurilla pihamaan sillä mies on paljon suurpiirteisempi ja oikaisee monia pihamaan katvekohtia. Jää niitä  minultakin, mutta olen tarkoituksella jättänyt sinne tänne luonnonkukkiakin kun ovat mukavasti levinneet. Minun pihani ei ole millintarkka vaan pikemminkin sopivasti boheemi, täynnä erilaisia nurkkauksia ja sopukoita.

Laukut ovat edelleen pakkaamatta, mikä ei ole kyllä uutta vaan pikemminkin kuuluu  minun lähtöihini. Kulunut viikko on ollut kiireinen. Poika ja miniä ovat sairastelleet ja Kuusenkerkkä oli meillä yöhoidossa alkuviikosta. Vanhempien luonakin oli kaikenlaista tekemistä. Pumppu piti asentaa jokirantaan kasteluveden laittamista varten, äidin kanssa laitettiin  kesäkukat, nurmikko oli sielläkin ajettava.  Miehellä on ollut tosi hektinen työviikko ja minullakin kyllä ihan kohtalainen vaikka perjantai olikin jo vapaata.

Puutarhassa puuhaaminen on onneksi minun lempipuuhaani, en kai muuten  siellä viihtyisi ja kaikenlaista sinne laittaisi kasvamaan. Miehen  tytär tulee reissumme ajaksi kotinaiseksi ja koiranhoitajaksi, hän ainakin kastelee kukat ja kasvimaan! Seuraava reissu on vasta heinäkuun loppupuolella ja sitten seuraava elosyyskuun vaihteessa, joten ehdin hyvin pihamaatani hoitelemaan reissujen välit!

Huomenna aamupäivällä lähdetään ajelemaan kohti Savonlinnaa. Meidän veneemme kotisatama on muuttunut Oravista Savonlinnaan. Ei ollut meille mukava muutos vaan ehkä sopeudumme kaupungin kupeeseenkin. Ja onhan Savonlinna viehättävä kesäkaupunki. Sitäpaitsi sieltähän vain lähdemme ja palaamme veneilyreissuille. Taidamme yöpyä välillä matkalla, sillä veneeseen pääsemme vasta maanantaina kun meidän viikkomme alkaa. Tarkoitus on suunnata vene tänä kesänä kohti Punkaharjua ja sitten Puruveden kirkkaille vesille!

Oikein leppoisia kauniita kesäpäiviä kaikille blogiystävilleni, niin teille vakkareillekin kuin ohimennen täällä käväisevillekin!

8 kommenttia:

 1. Mukavaa lomaa! Puruvesi on ihana :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marikki! Näin olen kuullut minäkin että Puruvesi on yksi Suomen hienompia vesistöjä!

   Poista
 2. Näyttää olevan hyvässä vauhdissa noinkin pohjoisessa kaikki kasvusto! Oman kotipihan viihtyisyys on yksi tärkeä onnellisuustekijä, uskon.

  Oikein hyvää veneilyreissua ja kesän aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä toukokuussa menee aina usko siihen että mikään kasvaa mutta kesäkuussa luonto ottaa kiinni etelän! No, kasvimaan sain vasta viime viikolla kylvettyä, mutta satoa sieltäkin kyllä samaan aikaan saadaan. Ne on ne yöttömät yöt...

   Mukavaa kesää sinullekin!

   Poista
 3. Oikein mukavaa Puruveden reissua ja veneilykelejä! Tulette näkemään satoja saaria ja poukamia matkallanne.
  Mukavaa on myös tietää, että kaunis kotipiha odottaa.
  terv. Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava saada sinultakin Terttu vahvistus siihen,että Puruveden sutu om hyvä veneilykohde! Leppoisia kesähetkiä sinullekin!

   Poista
 4. Mä en lähtisi tuolta kotipihalta minnekään! Oma "piha" kun on tätänykyä kaksi lautaa leveä ranskalainen parveke. Juuri sopiva kissan maata ja ottaa aurinkoa.

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein näen kissasinautiskelevan pienestä parvekkeestasi... Iso piha on kyllä mukava mutta kohtuullisen työläs. Täytyy vaan joskus muistaa sulkea sopivasti silmät jotta o aikaa nautiskeluunkin!

   Poista