sunnuntai 12. elokuuta 2012

Ilman pakkoja -viikonloppu!
Tämä viikonloppu on ollut leppoisa. Kaupunki on pullistellut tapahtumia mutta en ole liikkunut kodista ja kotipihasta koiralenkkejä kauemmaksi. Ollaan puuhasteltu enimmäkseen pihalla. Siinä sivussa olen lueskellut pari Anne Holtin dekkaria (tai toinen on vielä onneksi kesken). Siis viikonloppu ilman mitään pakkoja! Mutta meille käy aina että kun vietämme ilman pakkojuttuja-viikonloppua niin  saammekin aikaan sitä sun tätä.

Mies hioi ja pohjamaalasi eilen alakerran ulko-oven ja nyt aloitti sen maalaamisen.  Tuo alakerran ovi onkin ollut murheenkryyni jo pitkään. Se näes sijaitsee ns. koiraeteisessä, joka on alunperin suunniteltu vilvoitteluhuoneeksi. Meillä se on toiminut koirien nukkumispaikkana, koska siinä ei ole lämmitystä mutta kuitenkin siinä ovat seinät suojaa antamassa. Ja kun koirat ovat hyppineet reilut kymmenen vuotta innoissaan ovea vasten kun ovat odottaneet aamupissalle pääsyä pihalle, niin jäljet ovat sen mukaiset! Nyt kun meillä on enää yksi koira niin koiraeteisen käyttö on palautumassa alkuperäiseen tarkoitukseen. Tämä ainoa koiramme ei nimittäin enää halua yksin siellä nukkua. En ole vielä oikein varma miten huoneen sisustaisin. Siinä on suuret ikkunat ja tiililattia, yksi ikkuna myös takkahuoneeseen. Haluttaisi kokeilla jotain värikästä ja rehevää; korihuonekaluja, tyynyjä, kynttilälyhtyjä...

Minä olen viettänyt aikaani kasvimaalla ja kukkapenkkien ja pensaiden parissa. Iso piha vaatisi jatkuvaa puuhastelua vaan meillä se tapahtuu aina ryppäyksittäin, jolloin tekemistäkin on kertynyt vähän liikaakin. Järkevää tietenkin olisi tehdä päivittäin aina jotain pientä tai edes viikottain. Mutta minulle piha ei olekaan järki-vaan tunneasia.

Kesä on onneksi tullut takaisin. Täällä on tänään lämmintä yli parikymmentä astetta. Postauksen kuvat toissaillalta tuosta meidän rannalta ja venelaiturista. Ajatukset alkavat taas siirtyä veneilyyn. Parin viikon päästä olemme jälleen Saimaalla.

4 kommenttia:

 1. Kyllä sinä saat kyseisetä huoneesta kauniin, samoin kun esittelemissä kuvissa kodissasi.
  Toivotaan että vielä ensiviikolle riittä lämpöisiä kelejä, saavun sinne lentäen tiistaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikoksi on luvattu tänne mukavia kelejä Katinka!

   Poista
 2. Tuo teidän ranta on sellainen, että bloginlukijankin silmä lepää jokinäkymässä. Samalla tavalla nautin vanhempien mökillä Oulujoen vuolaasta virrasta ohi. Ja raskaasta illasta joen yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti ja osuvasti sanottu"raskaasta illasta joen yllä".

   Poista