torstai 16. elokuuta 2012

Naisten välisestä ystävyydestä


Lähetin muutama päivä sitten tekstiviestin muutamalle vanhalle ystävälle että kaipaan naisten seuraa ja itseni hemmottelua ja kutsuin heidät turvesaunaan . Olinpa iloinen kun kännykkä piippasi heti takaisin kolme kertaa ja vastaukset olivat kuplivan iloisia KYLLÄ-vastauksia! Niinpä ajelimme minulle tuttuun luontaishoitolaan, jossa istuimme turvesaunassa , uimme metsälammessa ja istuimme sitten ihanilla luomuöljyillä voideltuna herkullisella iltapalassa lammen rannalla olevassa grillimajassa. Juttu kulki ja nauru kupli! Yksi meistä oli viikonloppuna viettänyt tyttärensä häitä, yksi pursusi syksyistä työenergiaa, yksi mietti työnsä kautta lasten tilannetta ja kaikki me puhuimme välillä yhteen ääneen ja päällekkäin.

Minulla on paljon naisia kavereina. Osa on kulkenut matkassa jo pitkän aikaa , osa tullut mukaan myöhemmin. Näiden kuvassa olevien naisten kanssa meitä yhdistää yhteinen opiskelu ja työn aloittaminen nuorena täällä Rovaniemellä. Olimme eri vuosikursseilla emmekä ole tainneet ihan samassa työpaikassakaan olla ainakaan yhtäaikaa, mutta samat työkuviot meillä oli. Myöhemmin olemme olleet samoissa täydennyskoulutuksissa ja tavanneet muuten vaan.

Nykyisin tapaamme säännöllisen epäsäännöllisesti. Joku soittaa tai lähettää tekstarin ja sitten mennään. Asumme kaikki Rovaniemellä, joten tapaaminen järjestyy yleensä nopeastikin!Jatkamme siitä mihin viimeksi jäimme. Olemme tunteen toisemme ja toistemme vaiheet 30 vuotta ja noihin vuosiin mahtuu paljon. Lapsemme ovat yhtä lukuunottamatta jo maailmalla. Yksi on jäänyt leskeksi, toinen on avioitunut toisen kerran, yksi on pysynyt saman miehen koko ajan avioitumatta lainkaan. Työpaikat ovat muilla vaihtuneet tiuhaankin paitsi yksi on pysynyt samassa pitkään. Yllätys ei lienee ole että tuo yksi on sama jolla on myös mies pysynyt. Elämiimme mahtuu suuria iloja ja myös suuria vastoinkäymisiä ja menetyksiä.

Tällä kertaa olimme iloisissa tunnelmissa. Naisten välinen ystävyys on minulle elintärkeää! Ja turvesauna teki jälleen kerran keholle ja mielelle hyvää!


7 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! Juuri tuollainen pitää sielun virkeänä ja koko naisen terveenä.

  Omat nuoruuteni ja opiskeluaikojeni lähimmät ystävät ovat muuttaneet muualle uusiin kuvioihin tai asuvat muuten kaukana. Nyt olemme sopineet yhden mökkireissun syyskuulle neljän hengen naisporukalla, ja se ystävyys on kotoisin jo lukioajoilta. Olen siitä tosi onnellinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se usein on että monet vanhat ystävät ovat muuttaneet pois. Minulla on toinen porukka, joka on muodostunut yhden pitkän täydennyskoulutuksen aikana ja me tapaamme vähintään pari kertaa vuodessa mökeillä, tunturissa tai jonkun meistä luona. Enempää emme ehdi kun asumme eri paikkaunnilla.Elämän huippukohtia ehdottomasti minustakin . Ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän osaa noita hetkiä arvostaa!

   Poista
 2. Teitpä hyvän vedon! Aloitteentekijöistähän se usein onkin kiinni.
  Minusta naisten välinen ystävyys on hieno asia ja ajattelen näin, että sellainen nainen, joka tulee naisporukassa juttuun ja omaa heidän ystävyytensä, on melko onnistunut ihmisenäkin. Itse ainakin vakuutuin ja vahvistuin tähän käsitykseen, kun "kriisivuosieni" hain ja sain naisystäviltä vahvistusta, tukea ja iloa. Jos vain pidättäytyy pelkkään parisuhteeseen, voi käsitys omasta minästä jäädä liian kaposeksi ja köykäseksi, siksi kanssasisarten kesken nauraminen ja itkeminen on tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nainen tarvitsee toisia naisia peileiksi, se on totta ja pätee hyvin kohdallanikin. Huomaan että jos kuluu kauan aikaa ilman tuota naisten välistä jakamista niin sitä alkaa tosissaan jo kaipaamaan. Onneksi on niin että on ihania naisia lähistölläkin kun vain ottaa yhteyttä tai toisinpäinkin. Juuri äskenkin makoilin töiden jälkeen rättipoikkiväsyneenä ja olin juuri vaipumassa uneen kun känny pirahti. Tuletko seuraksi matonpesuun? kysyi lähistöllä asuva ystävätär joka jo tuossa meidän rannassa oli mattojensa kanssa. Ja minähän menin. Nappasin mattoja mukaan ja aika kului kuin siivillä samalla kuin matot tuli pestyä Pulahdin vielä ilta-uinnille ja nyt on virkistäytynyt olo viinilasi kädesä!

   Poista
 3. Aivan ihanaa yhdessä oloa ja naisenergiaa. Mielen ja sielun täytettä yllin kyllin.
  Samaista naisenergiaa sain kemijokivarella nauttia tiistai päivän ja illan minäkin.
  Nyt jo Luoston maisemissa, kauniissa illassa märäin rokotuksista "nauttien".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ilmakin oli puolellasi! Meillä on ollut ihan mahtavat kelit jo monta päivää! Toivottavasti (naisenergian tankkaus jatkuu siellä Luostollakin mäkäristä huolimatta!

   Poista
 4. Eräs ystävä kirjoitti kerran vieraskirjaamme:
  Vanhat ystävät ovat tärkeitä, koska uusista ystävistä ei koskaan voi tulla niin vanhoja ystäviä kuin vanhoista ystävistä ...

  VastaaPoista